L’Hospitalet s’adhereix un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitatamb un seguit d’iniciatives per sensibilitzar sobre l’impacte ambiental que tenen els desplaçaments en vehicle privat. La jornada central serà el 22 de setembre, quan se celebrarà el Dia sense Cotxes al passeig de la rambla de la Marina

Durant la jornada del Dia sense Cotxes, i sota el lema “Fica’t el cotxe a la butxaca”, s’instal•laran al tram de la rambla de la Marina al barri del Centre, entre el carrer de Provença i l’avinguda del Carrilet, vuit plafons amb informació sobre els beneficis de la mobilitat sostenible per a la salut i la ciutat.

Entre d’altres, els plafons contindran informació sobre els beneficis de la mobilitat activa, amb els desplaçaments en bicicleta o a peu; del transport públic, sobre el cost ambiental i social; i de la nova mobilitat: vehicles de mobilitat personal, vehicles verds compartits i bus a la demanda.

De 16 a 20 h, monitors de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) facilitaran informació a la ciutadania sobre l’exposició i animaran a fer-se fotografies individuals o en família en els cartells i en un photocall dissenyat expressament per a l’activitat, que es podran publicar a Instagram amb el hashtag #DiaSenseCotxesLH2021 i participar en el sorteig d’una bicicleta elèctrica.

Una altre de les activitats serà la de la BaixCicletada, oberta del 16 al 26 de setembre, que consisteix aquest any a descobrir, pedalejant individualment o en família, degut a la Covid, les lletres gegants instal•lades als municipis participants i que formen la paraula BAIXCICLETADA. Cada lletra té un disseny associat a un missatge de sensibilització sobre la mobilitat sostenible i un codi QR amb més informació. Per entrar en el sorteig de les quatre bicicletes cedides per l’AMB-Bicibox, els participants han de fer-se una foto davant les lletres i publicar-la a la plataforma ibit.ly/E2h4. La localització de les diferents lletres es pot trobar al web labaixcicletada.wordpress.com. A L’Hospitalet, la lletra T està instal•lada al parc de la Cabana, al barri de Sant Josep, un espai verd on es pot arribar fàcilment en bicicleta a través de la xarxa pedalable de la ciutat.