Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud Reproduir video

23/07/2021 Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  De Barri en Barri - Collblanc

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  En Primera Persona - La història de Mathias i la seva tribu

 • Video:

  Informatiu 23-07-2021

 • Video: 23/07/2021

  23/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud

 • Video: 22-07-2021

  22-07-2021

  Informatiu 22-07-2021

 • Video: 22/07/2021

  22/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Montse Estruch, cap de la comissaria de Mossos d'Esquadra a L'H

El festival 48h Open House inaugura mostra itinerant sobre arquitectura

L'exposició es podrà veure a l'Auditori Barradas del 21 de desembre al 22 de gener

Lleuger descens de les dades Covid a L'H

Tot i així els índexs segueixen molt alts amb gairebé 2.000 nous contagis

CCOO alerta que milers de joves es queden sense plaça d'FP en primera opció

A L'Hospitalet hi ha hagut aquest curs 4.251 alumnes matriculats

El Jazz d'Andreu Pitarch Quartet encisa el Parc de Bellvitge

El Summer Experience encara la recta final amb les darreres activitats programades

Inaugurada la nova estació Ernest Lluch de l'L5 del Metro

El president Aragonès i l'alcaldessa Núria Marín, els primers viatgers

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 22. 07. 2021

Com es fa correctament el test d'antígens?

La prova pot realitzar-se a casa i els resultats es coneixen als 15 minuts

Ja es poden comprar a les farmàcies els autotest ràpids d'antígens. Es poden comprar sense recepta a qualsevol farmàcia. Calen només 15 minuts per saber el resultat. El test va dirigit a la població general i als assimptomàtics.

El preu de la prova oscil·la entre els 6 i els 10 euros. Aquest tipus de test ràpids són similars als de l’embaràs, un mètode fàcil, ràpid, còmode de fer a casa i econòmic. Cal tenir en compte que el resultat servirà només a títol informatiu.

A la farmàcia Pareto, al barri de Santa Eulàlia fa setmanes que els clients demanden la possibilitat d’adquirir aquestes proves sense recepta, segons ha explicat un dels seus farmacèutics, Lester Hernández. “La veritat és que tenim molta demanda d’aquest tipus de tests. Ja hem venut molts durant aquests dies però amb preinscripció mèdica. Creiem que és una bona eina per descongestionar els centres d’atenció primària”.

Lester ha destacat que “sobretot ha estat la gent jove la que més ha preguntat quan podien comprar aquests tipus de test ràpids. També les mares han vingut a comprar test per fer als seus fills”.

Passos ha seguir a l’hora de realitzar-se un test ràpid d’antígens

1.Girar el tancament del líquid d’extracció per obrir l’envàs i buidar el líquid al tub. Obrir la bossa amb l’hisop (bastonet), subjectan-lo per la part indicada sense manipular el cap.

2.Inserir la punta de l’hisop a no menys de 2,5 cm de la vora de la fossa nassal. Girar l’hisop 3 o 4 vegades al llarg de la mucosa dins del nas, mantenir-lo dins diversos segons. Utilitzant el mateix hisop, s’ha de repetir aquest procés per l’altra fossa nasal.

3.Col·locar l’hisop al tub d’extracció. Enrollat-lo de tres a cinc vegades. Utilitzant el tub per esprémer les restes de mostra que puguin quedar a l’hisop, prement les parets externes del tub. Extreure l'hisop.

4. Posar les gotes del reactiu a dins del tub. Barrejar-ho, esperar un minut i posar unes gotes de la barreja al test (tal com indiquin les instrucciones) 

5. Esperar de 15 a 20 minuts. El test mostrarà si és positiu o negatiu.

Que s'ha de fer si donem positiu?

Aquest tests permeten obtenir un resultat diagnòstic de coronavirus en 15 minuts, tot i que la seva fiabilitat es menor que la de la PCR. Si el resultat del test d'antígens és positiu cal quedar-se a casa, aïllar-se i posar-se en contacte amb el 061 o el CAP, que notificarà el positiu. La persona rebrà una cita per fer-se una PCR o un test d'antígens que certifiqui el contagi. Només les proves que supervisen les autoritats sanitàries són vàlides per poder confirmar la infecció per covid-19.

Si el test dona negatiu significa que la persona no s'ha de preocupar?

Igualment, un resultat negatiu és una fotografia del moment que pot resultar força fugaç i per això es recomana respectar igualment els consells de salut, com mantenir la mascareta posada en cas de no poder garantir la distància mínima amb persones que no són del nucli de convivència. Com que els tests no són oficials, un negatiu no serveix per a documents oficials com ara el passaport covid per moure's entre països de la UE, que els no vacunats amb la pauta completa només poden fer-se a les clíniques i centres de salut acreditats.