Entrevista de L'Informatiu - Susana Jiménez, investigadora IDIBELL Reproduir video

15/10/2021 Entrevista de L'Informatiu - Susana Jiménez, investigadora IDIBELL

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 15/10/2021

  15/10/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Susana Jiménez, investigadora IDIBELL

 • Video: 15-10-2021

  15-10-2021

  L'Informatiu - 15-10-2021

 • Video: 14-10-2021

  14-10-2021

  L'Informatiu - 14-10-2021

 • Video: 13-10-2021

  13-10-2021

  Aula L'H 13 d'octubre - Els programes educatius de les Biblioteques de L'H

 • Video: 13-10-2021

  13-10-2021

  Clip Aula L'H 13 octubre - L'H Escoles Sostenibles. Joan XXIII Guies de Natura

  Gimcana amb els alumnes de l'escola Lola Anglada al Parc de les Planes

 • Video: 13-10-2021

  13-10-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Eugènia Delgado, directora Plàudite Teatre

L'objecció de consciència i el transformador de La Torrassa centren les Beques L'H 2021

El termini de presentació de sol•licituds finalitza el 16 de novembre

L'Hospi torna a guanyar però continua sense convèncer

Els de Cristian García superen 2-1 a un Granollers que ha merescut més

La Milla Urbana s'ha tornat a competir; enguany, amb mesures sanitàries

La cursa solidària ha aplegat uns 500 participants

El Torrons Vicens CB L'Hospitalet no baixa el ritme

L'equip de Xavi Carvajal supera el Llucmajor a domicili per 70-83

Caravaning 2021 ofereix un nou espai per esportistes i aventurers

El saló reuneix més de 130 expositors aquest any

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 21. 07. 2021

Els tests d'antígens ja es poden comprar a les farmàcies sense recepta mèdica

Els preus oscil•len entre els 6 i els 9 euros

Des de dimecres, 21 de juliol, es poden comprar a les farmàcies i sense recepta mèdica test d’antígens, una prova per detectar les proteïnes del coronavirus i així identificar les persones que han estat infectades. A més des de dilluns passat, monitors i infants de casals i colònies ja els poden fer gratuïtament aquest test a les farmàcies

Els tests d'antígens permeten obtenir un resultat diagnòstic de coronavirus en 15 minuts, tot i que la seva fiabilitat és menor que la de la prova PCR.

Està previst que el preu dels tests d’antígens a les farmàcies oscil•li entre els 6 i els 9 €, tenint en compte que es preveu retirar l’IVA d’aquests productes.

Els test d’antígens a les farmàcies funcionen recollint un mateix la mostra del nas amb un bastonet. Mariona Sanfeliu ha explicat, a L'Entrevista de L'Informatiu els passos a seguir, que es descriuen detalladament en el prospecte de la prova: "S'ha d'introduir el bastonet als dos forats del nas. Se li ha de donar cinc voltes a cada forat. Després el bastonet es fica en un tub on s'afegeix un producte reactiu. Posteriorment s'agafen unes gotes i es col·loquen al caset que ens dirà, en uns 15 minuts, el resultat".

Si el resultat és positiu significa que s'és portador del virus. Per tant, a part de controlar l'evolució de la malaltia, cal comunicar-ho, perquè existeix la capacitat de transmetre la infecció. "En cas positiu caldrà que s'adrecin al seu CAP on se'ls farà una nova prova. Si finalment és positiu, caldra fer aïllament", explica Mariona Sanfeliu. 

Un resultat negatiu indica que no s'han detectat proteïnes del virus. Pot ser que el pacient no s'hagi infectat, però no permet excloure-ho del tot. Per això, convé repetir la prova al cap de dos o tres dies o fer un test amb PCR, sobretot en persones que tenen símptomes compatibles amb la Covid.

Un test negatiu no dona carta blanca per rebaixar les mesures de precaució, com mascareta i distància física. "Un test d'antígens és menys sensible que una PCR. Pot donar un resultat negatiu perquè la càrrega vírica és baixa en aquell moment. Però la incubació de la malaltia és d'uns 5 dies. I la càrrega vírica pot pujar en aquest temps i, per tant, donar positiu dos dies després del primer negatiu", alerta Mariona Sanfeliu. 

El col•lectiu farmacèutic ja havia reclamat al mes de maig poder vendre tests antígens a les farmàcies com ja fa temps que passa a d’altres països europeus. Mariona Sanfeliu ha explicat a L'Entrevista de L'Informatiu que representa per als farmacèutics. "Hem de garantir que es facin correctament". 

Tests d’antígens a les farmàcies per a infants i monitors de casals

Des de dilluns les farmàcies també participen en el programa de cribratge de monitors, treballadors de lleure i infants que participen en casals i colònies amb test d'automostra que es fan supervisats pel personal de la farmàcia, que després comuniquen el resultat a Salut.

Televisió L'Hospitalet ha visitat la Farmàcia Bagaria Casanova del barri de La Florida on, fins al moment, hi ha hagut poca afluència d’usuaris de casals i colònies. (Veure vídeo)