Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud Reproduir video

23/07/2021 Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  De Barri en Barri - Collblanc

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  En Primera Persona - La història de Mathias i la seva tribu

 • Video:

  Informatiu 23-07-2021

 • Video: 23/07/2021

  23/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud

 • Video: 22-07-2021

  22-07-2021

  Informatiu 22-07-2021

 • Video: 22/07/2021

  22/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Montse Estruch, cap de la comissaria de Mossos d'Esquadra a L'H

El festival 48h Open House inaugura mostra itinerant sobre arquitectura

L'exposició es podrà veure a l'Auditori Barradas del 21 de desembre al 22 de gener

Lleuger descens de les dades Covid a L'H

Tot i així els índexs segueixen molt alts amb gairebé 2.000 nous contagis

CCOO alerta que milers de joves es queden sense plaça d'FP en primera opció

A L'Hospitalet hi ha hagut aquest curs 4.251 alumnes matriculats

El Jazz d'Andreu Pitarch Quartet encisa el Parc de Bellvitge

El Summer Experience encara la recta final amb les darreres activitats programades

Inaugurada la nova estació Ernest Lluch de l'L5 del Metro

El president Aragonès i l'alcaldessa Núria Marín, els primers viatgers

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 07. 2021

Les farmàcies faran tests d'antígens d'automostra gratuïts als monitors de lleure i als infants de 10 a 15 anys

Els resultats es comunicaran al sistema de Salut

El Departament de Salut ha presentat el dispositiu de cribratge de monitors, treballadors de lleure i infants que participen en casals i colònies, que es posarà en marxa la setmana vinent, previsiblement dilluns. Es farà a les farmàcies adherides al dispositiu, amb proves de test d'antígens ràpid d'automostra, supervisats per un professional de la farmàcia, que després introduirà el resultat al sistema sanitari.

Aquest cribratge va adreçat a monitors i treballadors de lleure a partir de 16 anys, i a nens i nenes d'entre 10 i 15 anys, acompanyats d'un adult. Al dispositiu hi participarien entre 1.500 i 1.800 farmàcies d'arreu del país. El programa només es farà a farmàcies que voluntàriament s'hi apuntin i hauran de tenir un espai específic per fer-hi atenció personalitzada o fer-ho en horaris en què la farmàcia estigui tancada al públic. Els tests seran gratuïts.

Aquest dispositiu de cribratge, pensat per al lleure infantil i juvenil de l'estiu, els casals i les colònies, no s'adreça a les persones que tinguin símptomes, ni tampoc als contactes de positius.

Felipe Campos: “cal responsabilitat dels estaments per garantir la seguretat en el lleure educatiu”

En una setmana s'han triplicat el nombre de positius als casals i colònies. S'han passat de 42 positius de la setmana passada als 145 contagis entre nens i monitors amb un total de 7 grups confinats a la ciutat.

Des del Govern de la Generalitat asseguren que el casos de positius són només el 0,08% dels 180.000 nens i monitors que hi participen en aquestes activitats arreu de Catalunya. Felipe Campos, el president del Consell de l'Esplai de L'Hospitalet i també director general de l'Associació Educativa Itaca, afirma que "fa un any que demanen recursos per poder garantir-ne la seguretat. A moltes institucions que estan fent activitats d’estiu tenen grups confinats sobretot degut a la variant Delta i als canvis en els protocols que no ajuden a que hi hagi control dels casos” .

Campos ha afegit que “nosaltres tenim ara 7 grups confinats perquè els monitors han estat contacte estret d’un positiu. Això vol dir que hi ha uns 70 nens i nenes que estan a casa amb la dificultat de viure la quarantena en barris com els de Collblanc La Torrassa”.

En quan al nou sistema de testos gratuïts per als monitors i infants a les farmàcies que s’ha anunciat aquest dimecres, Campos afirma que “si es fan tests de forma regular es podrien detectar més casos. Cal aplicar mesures valentes . El lleure ha de ser segur”.

Felip Campos afegeix en aquest sentit que “ja vam apuntar que algunes obertures de la desescalada eren massa agosarades. Vam demanar que els monitors entressin en el circuit de vacunació perquè són col•lectius que estarien a l’estiu en contacte amb els nens i ens van dir que no. Hi ha molts educadors i monitors sense vacunar”

Un total de 12 entitats d'educació en el lleure de L'Hospitalet organitzen aquest estiu una cinquantena d'activitats en les quals es preveu que participin cada setmana 6.200 infants i joves de 3 a 18 anys. Unes entitats que explica el president del Consell de l’Esplai han fet "un esforç per rebaixar els grups bombolla i reduir riscos. Cal responsabilitat per part de tothom, de la societat civil, de les institucions del tercer sector i també dels representants polítics per posar a l’abast tos els mecanismes de seguretat en el lleure educatiu”.