Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud Reproduir video

23/07/2021 Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  De Barri en Barri - Collblanc

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  En Primera Persona - La història de Mathias i la seva tribu

 • Video:

  Informatiu 23-07-2021

 • Video: 23/07/2021

  23/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud

 • Video: 22-07-2021

  22-07-2021

  Informatiu 22-07-2021

 • Video: 22/07/2021

  22/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Montse Estruch, cap de la comissaria de Mossos d'Esquadra a L'H

Roben dos llits de l'Hospital de Bellvitge

El sindicat CGT reclama més seguretat al centre

Prevenció i suport en salut mental en el lleure estival

Les activitats per a infants i joves de la ciutat compten amb el suport de psicòlegs

Segona jornada d'espectacles a Can Trinxet en l'homenatge a les 1.500 dones que hi van treballar

'Violetas' reivindica el paper de la dona en el circ, trencant estereotips i els rols de gènere

Com obtenir el certificat i el passaport de vacunació Covid?

Resolem aquests i d'altres dubtes a l'espai de l'Entrevista

L'Hospital General renovarà els seus quiròfans

Les obres comencen a l'agost i continuaran amb la sala de parts

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 09. 06. 2021

Gregorio Vázquez, un veí en lluita judicial per recuperar els seus estalvis

Un jutjat obliga al Banc Santander a retornar-li els diners que va perdre arran de la fallida del Banc Popular

Un jutjat de l’Hospitalet ha donat la raó a un veí de la ciutat que havia perdut els estalvis quan el Banc Popular va fer fallida i el Banc Santander, que es va quedar el banc per un euro, no se’n va voler fer càrrec. La sentència argumenta que el Banc Popular va ocultar el seu estat financer real, i que el Santander n’ha d’assumir els possibles perjudicis causats del banc que va absorbir.

El Gregorio Vázquez Arribas, un veí de Collblanc, de 84 anys, ara respira alleugerit, després d’una sentència judicial que li permetrà recuperar els estalvis que havia perdut arran de la fallida del Banc Popular.

El Gregorio era client del BBVA, però, no obstant això, l’any 2010 va invertir els seus estalvis en accions del Banc Popular, banc que l’any 2017 va entrar en crisi  i va ser traspassat al Banc Santander per un euro.

Després de 4 anys de lluita judicial i d’haver passat per diversos bufets d’advocacia, un jutjat de l’Hospitalet ha donat la raó al Gregorio, amb dos arguments força: que el Banc Popular no va informar amb transparència de la seva crisi i publicitava una falsa imatge de solvència.

Carlos Sánchez Adán, del despatx d'advocacia Durán&Durán, que porta el cas del Gregorio, ha explicat que, segons la llei del mercat de valors quan el Santander es va quedar amb el Popular, "assumia tots els drets, però també totes les responsabilitats, així que  se n'ha sde fer càrrec que el Popular no transmitís una imatge fidel de la seva situació econòmica real".

El Gregorio, que viu amb una prestació de poc més de 300 euros, es mostra molt satisfet d’haver pogut guanyar aquesta batalla contra una de les la principals corporacions bancàries espanyoles i afronta el futur amb una mica més d’optimisme, tot sabent que els seus estalvis tornen a ser seus.

El Gregorio diu que "ara estic molt més tranquil". I explica que "al propietari de casa meva li dec 10.000 euros. I si no m'ha fet fora és perquè hi porto molt de temps, que si no ja m'hagués fet fora".

L’advocat del Gregorio confia que aquesta sentència obri el camí per evitar abusos i males pràctiques del sector bancari, com la manca de transparència. "Si el Banc Popular hagués admès que tenia problemes, molta gent, com el Gregorio, hagués retitar els seus diners. Però com que no ho van fer i fins lúltim dia van dir que eren solvents, gent com el Gregorio ho va perdre tot d'un dia per l'altre".

La sentència del jutjat de primera instància número 4 de l’Hospitalet encara no es ferma i, molt probablement, el Banc Santander presentarà recursos davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i, si cal, davant del Tribunal Suprem. Tot i així, el despatx d’advocacia que porta el cas del Gregorio ha reclamat que aquesta primera sentència es faci efectiva de forma immediata, encara que sigui de manera provisional, perquè el seu client pugui disposar dels seus diners.