Entrevista de L'Informatiu - Francesc Belver, pveu grup municipal PSC Reproduir video

23/06/2021 Entrevista de L'Informatiu - Francesc Belver, pveu grup municipal PSC

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-06-2021

  23-06-2021

  Aula L'H 23 de juny - Estudiar i jugar a bàsquet. Parlem amb dos jugadors júniors del CB L'H

 • Video: 23/06/2021

  23/06/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Francesc Belver, pveu grup municipal PSC

 • Video: 23-06-2021

  23-06-2021

  L'Informatiu - 23-06-2021

 • Video: 22-06-2021

  22-06-2021

  Veïns - Homenatge a Jaume Valls, lluitador per les llibertats i la democràcia

  I Manuel Domínguez parla del moviment obrer al segle XX

 • Video: 22/06/2021

  22/06/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Rosa Fiol, directora general AEBALL

 • Video: 22-06-2021

  22-06-2021

  L'Informatiu - 22-06-2021

El TPK exposa "El punt de fuga", una amalgama d'arts

La mostra es podrà visitar al Centre d'Art Tecla Sala fins al 18 de juliol

Els Pioners tanquen una gran temporada

Campions de la Sèrie B i retorn a la màxima categoria

Art Nou aterra a L'H amb exposicions de joves creadors

El projecte "Gracias por su visita" s'instal·la al Districte Cultural

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 28. 05. 2021

La pandèmia passa factura a la salut mental dels més joves

La doctora Ester Camprodon, psicòloga de l'Hospital de Sant Joan de Déu, a l'Entrevista

Els problemes de salut mental s'han disparat durant la pandèmia. Segons el Departament de Salut, en un any, han crescut el 74% de les consultes d’aquest tipus i han afectat, sobretot, als joves. En parlem amb la doctora Ester Camprodon, psicòloga de l'Hospital de Sant Joan de Déu, equipament de referència per L'Hospitalet, a l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu.

L’Hospital de Sant Joan de Déu fa unes setmanes que publicava un estudi que confirma l’augment de les consultes a nivell de salut mental entre els joves. En concret, als serveis d’ urgències, els casos més greus, han crescut un 47%.

En aquest sentit, la doctora Ester Camprodon, psicòloga de l'Hospital de Sant Joan de Déu, afirma que els problemes de salut mental responen a “diferents factors que combinen aspectes de vulnerabilitat personal amb problemes de l’entorn”. La situació de confinament, afegeix “d’una forma sostinguda en el temps ha fet que apareguin més dificultats, afegides a que tota la primària estava centrada en la Covid amb la demora en l’accessibilitat en el servies de salut mental de forma presencial”

Un dels aspectes que destaquen a l’informe és que en els darrers anys han crescut les autolesions entre els joves. La doctora Camprodon es refereix a tot un seguit de senyals en l’adolescent com ara “la dificultat en l’autoregulació emocional, anar sempre amb màniga llarga fins i tot quan fa calor, observar talls o cremades i que a més es trobi en un moment vulnerable. Cal entendre que les autolesions són un símptoma de malestar, de no saber com gestionar i cal acceptar que l’adolescent està patint i no sap trobar una sortida.” Ester Camprodon afirma que “no ens hem d’espantar, ni renyar o culpabilitzar. S’han d’oferir diàleg i comunicació”

Segons la psicòloga de l'Hospital de Sant Joan de Déu, és important que a “les escoles hi hagi protocols específics de detecció i atenció quan apareix un problema de salut mental perquè pot facilitar la seva resolució. També cal tractar-lo de forma individual i no en públic”

Les administracions ja estan sobre avís i davant la més que previsible onada de problemes en salut mental. En aquest sentit, el president de la Generalitat anunciava aquesta mateixa setmana la posada en marxa d’un pla integral de Salut Mental i emocional. Ester Camprodon afirma que “els professionals estan preparats, han treballat molt però necessiten recursos i suport tant de les escoles com de les famílies. Esperem que aquest paquet de mesures sigui a llarg termini per poder fer unes bones intervencions a tots els nivells”.