Entrevista de L'Informatiu - Quique Bassat, investigador ICREA ISGlobal Barcelona Reproduir video

11/06/2021 Entrevista de L'Informatiu - Quique Bassat, investigador ICREA ISGlobal Barcelona

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 11-06-2021

  11-06-2021

  LH Biodiversitat - Fauna i flora del Parc de Can Buxeres

 • Video: 11-06-2021

  11-06-2021

  En Primera Persona - Superació empresarial en temps de pandèmia

 • Video: 11/06/2021

  11/06/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Quique Bassat, investigador ICREA ISGlobal Barcelona

 • Video: 11-06-2021

  11-06-2021

  L'Informatiu - 11-06-2021

 • Video: 10/06/2021

  10/06/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu grup municipal L'H En Comú Podem

 • Video: 10-06-2021

  10-06-2021

  L'Informatiu - 10-06-2021

El FC Barcelona, campió del 42è torneig júnior "Ciutat de L'Hospitalet"

Els blaugranes es van imposar a la final al Joventut de Badalona (74-66)

L'1 de juliol s'acaba el termini per demanar les Beques de Planeta Formació i Universitats

Amb un pressupost de més d'un milió d'euros per a la realització d'estudis homologats no obligatoris

"Seure o no seure" de Fina Balp arriba a l'espai Subsòl

L'exposició aplega una vintena de cadires

L'Hospitalet reforça el servei municipal de neteja viària

Coincidint amb els mesos d'estiu i de més ús de l'espai públic

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 18. 05. 2021

L'Ajuntament de L'H rep un reconeixement com a administració oberta

És un dels 10 ajuntaments de més de 50.000 habitants que destaquen per la transformació digital

Per primera vegada l'Ajuntament de L'H rep un reconeixement per la seva transformació digital. El Consorci Administració Oberta de Catalunya ha situat la ciutat entre els 10 ajuntaments de més de 50.000 habitants amb més "maduresa digital". A més el web l-h.cat ha obtingut per 8è any consecutiu el segell Infoparticip@del grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB

Des del Consorci Administració Oberta de Catalunya mesuren diferents paràmetres dels webs municipals i quines tramitacions es poden fer online. Aquesta distinció és per la feina del 2020, un any marcat per la pandèmia i que ha ajudat a avançar en aquesta transformació digital a l'Ajuntament. El primer tinent d’alcaldia, Francesc Belver, explica que “la pandèmia ens ha donat una empenta a tots plegats, a les administracions, a les empreses i també a la ciutadania que s’ha acostumat encara més a acostar-se a l’Ajuntament de manera online”

A la Seu electrònica de l'Ajuntament de L'Hospitalet, cada cop hi ha més tràmits que es poden fer online. Sobretot, en l'àmbit de l'empresa on cada vegada s'està treballant com una administració sense paper. En canvi, altres tràmits personals, com per exemple l'empadronament, hi ha dificultats perquè pugui fer de manera virtual.

A aquesta distinció per la transformació digital que ha rebut l'Ajuntament, també se suma un altre reconeixement. El web del consistori ha obtingut el Segell Infoparticipa pel que fa a la qualitat i la transparència, amb una puntuació de més del 96%. És el vuitè any consecutiu que obté aquest distintiu.

Segell Infoparticipa

Un total de 113 ajuntaments, sis regidors comarcals i tres diputacions de Catalunya han rebut el Segell Infoparticip@, atorgat pel nou grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, quatre poblacions de menys de 10.000 habitants i Santa Coloma de Gramenet han rebut un premi extraordinari.

Aquest distintiu pretén premiar la qualitat i transparència informativa de la comunicació pública local, a partir d’avaluar els webs de diverses institucions. L’avaluació dels portals web s’ha realitzat a partir de 52 indicadors. En relació amb l’edició anterior, s’han afegit 4 indicadors, centrats en la visualització comprensible de les retribucions dels càrrecs electes, la declaració de béns i activitats dels càrrecs electes, les retribucions i currículums dels càrregs directius i l’explicació detallada de les competències dels òrgans de govern.

L’equip del ComSET ha constatat també que 29% dels ajuntaments distingits estan presidits per alcaldesses, un percentatge major que el de total de municipis catalans encapçalats per dones (23%). Per tant, les alcaldesses obtenen proporcionalment millors resultats de transparència.

El Mapa Infoparticip@ és una plataforma desenvolupada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona des de l’any 2012. Ara, el col•lectiu s’ha fusionat amb el grup d’investigació Pluriràdio per tal de formar el nou grup de Comunicació Sonora, Estratègia i Transparència (ComSET), que és responsable del Mapa Inforparticip@.