Un contenidor de transport marítim pot tenir una segona vida útil. Aquesta idea, cada cop més estesa, és la base sobre la qual l’Institut Provençana va iniciar el projecte Blue Containers, que pretén convertir un d’aquests contenidors en un viver d’empreses que quedarà per sempre al centre escolar.

Blue Containers Project és un projecte ecològicament orientat a l’economia social i solidària, dut a terme per alumnes i professorat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior de l’Institut Provençana. Consisteix en l’ampliació de la vida útil de contenidors marítims que per diversos motius no poden seguir en circulació. El que pretén aconseguir aquest projecte és transformar aquests contenidors en habitatges socials, equipaments, ludoteques, etc. amb uns costos reduïts per col·laborar i ajudar a la societat. En el cas concret de l’Institut Provençana, el contenidor es convertirà en un viver d’empreses.

Recentment, la iniciativa ha estat distingida com un dels projectes de Formació Professional més innovadors d’Espanya, a través del premi que li ha atorgat la Fundació Dualiza Bankia i FP Empresa. L’entitat financera ajuda a impulsar projectes de Formació Professional que siguin innovadors i que tinguin un impacte positiu en la societat.

El contenidor tindrà diferents solucions constructives a la façana, la coberta i els interiors, un fet que resulta clau per tal que els alumnes puguin aprendre una àmplia varietat de tipus de feina. Les solucions tindran col•laboradors, com l’Escola de Treball de Lleida, especialitzada en energies renovables, i l’Institut Miquel Martí i Pol de Cornellà, que realitza els treballs de fusta interiors. També comptarà amb l’ajuda d’empreses del sector de la construcció com Ursa, AIT Group, Trespa, Finsa, Kömmerling i Vecesam.

El futur viver d’empreses serà una realitat que es quedarà a l’Institut Provençana. Aquest fet és especialment engrescador per l’alumnat, que veurà com el seu treball i esforç perdura en el temps i és útil per les futures generacions.

Podeu veure un reportatge sobre els Blue Containers al programa Aula LH, en aquest enllaç