Entrevista de L'Informatiu - Jaume Graells, regidor PSC Reproduir video

12/04/2021 Entrevista de L'Informatiu - Jaume Graells, regidor PSC

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 12/04/2021

  12/04/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Jaume Graells, regidor PSC

 • Video: 12-04-2021

  12-04-2021

  L'Informatiu - 12-04-2021

 • Video: 09-04-2021

  09-04-2021

  L'H Biodiversitat - Els animals salvatges que no hem de tenir a casa

 • Video: 09-04-2021

  09-04-2021

  En Primera Persona - Espora, un exemple d'espai cooperatiu a L'H

 • Video: 09/04/2021

  09/04/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Julià Blanco, investigador IGTP i IrsiCaixa

 • Video: 09-04-2021

  09-04-2021

  L'Informatiu - 09-04-2021

Obre la primera botiga de bitcoins a L'Hospitalet

L'empresa 'BitBase', té per objectiu apropar a la ciutadania aquest nou valor econòmic

L'AMB declara l'estat d'emergència climàtica

El territori metropolità emet 13 tones de CO2 anualment

Les Cambres del Baix Llobregat i L'H formen més de 200 joves per accedir al mercat laboral

4 de cada 10 joves que han participat al programa han accedit a un lloc de treball

Blue Containers, projecte sostenible de l'Institut Provençana

La iniciativa ha rebut un dels premis de la Fundació Dualiza Bankia

La Guàrdia Urbana i els Mossos aixequen 168 actes de sanció per incompliments anti-Covid

S'han atès a la ciutat 152 requeriments amb 11 denúncies

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 09. 03. 2021

Deu anys del programa de salut mental de Benito Menni als centres educatius

Ha arribat a més de 8.000 joves i adolescents

Evitar l’estigma que encara cau a sobre de la malaltia mental, reforçar l’autoestima d’aquestes persones i fer prevenció entre el jovent, aquests son els eixos del programa “Què veus en mi?, soc més que una malaltia mental”, una iniciativa de la institució de salut mental Germanes Hospitalàries Benito Menni, que ja ha arribat a més de 8.000 joves en els 10 anys que porta funcionant.

Al llarg d’aquests anys, una trentena de persones amb malalties mentals severes han fet arribar el seu testimoni a joves i adolescents, com en el cas del Centre d’Estudis Joan XXIII, de Bellvitge, que ha estat l’últim centre que ha participat en aquestes trobades, ara per via telemàtica.

A més de sentir els testimonis directes, també han fet preguntes, com si la malaltia mental es pot curar o si només es pot aprendre a conviure-hi amb ella perquè són cròniques, si sempre cal prendre medicació i si les activitats i tallers de teràpia van bé per al tractament, entre d’altres.

I han rebut dos missatges fonamentals: les persones amb malalties mentals també poden fer vida normal i que davant de qualsevol indici de malaltia mental es reaccioni el més aviat possible.

Antònia Jiménez Tort ha explicat que “el meu consell seria que si es troben igual que jo, que acudeixin al metge i que no ho deixin estar”. En la mateixa línia, la Matilde Pizarro Muñoz-Torrero ha assenyalat que “jo no és que no anés al metge perquè no volgués, sinó perquè no sabia què em passava. Jo sabia i tenia clar que em passava alguna cosa, però no sabia ben bé què”.

Aquestes xerrades son una de les activitats de teràpia de la unitat polivalent i residència de salut mental de Benito Menni a les Planes i també permeten reforçar l’autoestima d’aquestes persones.

José María González Moreno ha afirmat que “m’ajuda molt poder compartir la meva experiència amb el jovent i poder explicar-los que les persones que tenim malalties mentals no som persones rares, sinó que som persones que patim una patologia que s’ha de tractar i prou”.

Clara Bosque Gabarre, coordinadora de la unitat polivalent de salut mental Benito Menni, ha afegit que “això fa que s’adonin que són útils per a la societat, que son un grup que aporta alguna cosa”.

Enguany, una desena d’escoles i instituts de la ciutat, un grup d’estudiants d’infermeria i un grup de residents de Psiquiatria de la facultat de Medicina de la UB participen en aquest projecte de normalització de les malalties mentals de les Germanes Hospitalàries Benito Menni.