Entrevista de L'Informatiu - Julià Blanco, investigador IGTP i IrsiCaixa Reproduir video

09/04/2021 Entrevista de L'Informatiu - Julià Blanco, investigador IGTP i IrsiCaixa

Destaquem Tots els vídeos

  • Video: 09-04-2021

    09-04-2021

    L'H Biodiversitat - Els animals salvatges que no hem de tenir a casa

  • Video: 09-04-2021

    09-04-2021

    En Primera Persona - Espora, un exemple d'espai cooperatiu a L'H

  • Video: 09/04/2021

    09/04/2021

    Entrevista de L'Informatiu - Julià Blanco, investigador IGTP i IrsiCaixa

  • Video: 09-04-2021

    09-04-2021

    L'Informatiu - 09-04-2021

  • Video: 08/04/2021

    08/04/2021

    Entrevista de L'Informatiu - Maria Campuzano, Aliança contra la Pobresa Energètica

  • Video: 08-04-2021

    08-04-2021

    L'Informatiu - 08-04-2021

Blue Containers, projecte sostenible de l'Institut Provençana

La iniciativa ha rebut un dels premis de la Fundació Dualiza Bankia

La Guàrdia Urbana i els Mossos aixequen 168 actes de sanció per incompliments anti-Covid

S'han atès a la ciutat 152 requeriments amb 11 denúncies

Lleuger augment de les dades Covid a la ciutat

Amb 331 nous casos i un Rt del 1,01

L'atleta Sara Andrés bat un rècord mundial al Meeting de Paratletisme de L'H

Enguany la trobada ha acollit uns 100 atletes a la competició

El Torrons Vicens CB L'Hospitalet s'acomiada de la LEB Plata amb una derrota (80-67)

Amb una rotació més curta, cauen davant el Pardinyes Lleida

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 05. 03. 2021

La tímida obertura d'horaris genera diversitat d'opinions entre la restauració

Demanen poder obrir al vespre

A partir de dilluns els bars i restaurants podran obrir ininterrompudament fins a les cinc de la tarda. Un petit relaxament en els horaris que els permetrà agafar una mica d'aire, tot i que per alguns restauradors, és insuficient.

El restaurant Can Joan ofereix esmorzars de forquilla i un menú al migdia, a banda de la carta. Ara combinen el servei per endur amb l'atenció a la sala durant les franges en què està permès. A partir de dilluns, però, ja podran obrir de set del matí fins a les cinc de la tarda i això els permetrà allargar tant els esmorzars com els dinars.

"Els nostres clients venien a esmorzar sobretot entre les 10.30 i les 12.30 i ara podran tornar a fer-ho. A més, podem ampliar els torns durant el dinar i fer-ne pràcticament tres. Per al restaurant és una flexibilització molt favorable", ha explicat Marisa Marca Cruz.

En canvi, al restaurant La Pepa, ubicat a la plaça Europa, creuen que el nou horari és insuficient i els agradaria poder obrir als vespres per servir sopars. "No ens ajuda gaire, és una flexibilització bastant fluixa", ha apuntat Toni Ibáñez. Des de l'establiment asseguren que "els clients ja s'havien acostumat a venir a esmorzar a primera hora i, en el cas del dinar, no guanyem res amb mitja hora". Sí que tenen clar, però, que "el que necessitem és allargar la tarda i la nit i els caps de setmana per fer sopars", ha afirmat Ibáñez.

A banda de les restriccions horàries, a La Pepa també han hagut de fer front a la pèrdua dels clients vinculats a la fira i els hotels de l'entorn i de tots aquells treballadors que ara ja no es desplacen fins a l'oficina sinó que fan teletreball. De fet, amb pandèmia la facturació ha baixat a menys de la meitat mentre que la majoria de les despeses es mantenen. "Les empreses no venen, no hi ha fira, els hotels estan tancats, estem patint encara", ha conclòs.

De moment, la nova flexibilització horària de bars i restaurants estarà vigent una setmana, fins al 14 de març.