Entrevista de L'Informatiu - Rosa Fiol, directora general AEBALL Reproduir video

05/03/2021 Entrevista de L'Informatiu - Rosa Fiol, directora general AEBALL

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 05-03-2021

  05-03-2021

  En Primera Persona - Persones afectades per la Covid en diferents graus

 • Video: 05/03/2021

  05/03/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Rosa Fiol, directora general AEBALL

 • Video: 05-03-2021

  05-03-2021

  L'Informatiu - 05-03-2021

 • Video: 04/03/2021

  04/03/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Laia Alemany, cap Unitat Molecular i Genètica Infeccions i Càncer

 • Video: 04-03-2021

  04-03-2021

  L'Informatiu - 04-03-2021

 • Video: 03-03-2021

  03-03-2021

  Aula L'H 3 de març - Aprenentatge basat el projectes a l'FP. Els instituts Esteve Terradas i Provençana comercialitzen una beguda refrescant

L'Associació de dones de Sant Josep vol que els balcons de la ciutat llueixin de lila

Reparteixen domassos per donar visibilitat al moviment feminista

Comença la sisena campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

A L'H es podrà donar el dia 18 d'aquest mes, al Centre Cultural Santa Eulàlia

Chey Jurado & Akira Yoshida, el tret de sortida de la Dansa Metropolitana

La programació a la ciutat s'allargarà fins el 20 de març

L'AESE Cermasa debuta amb derrota contra el Ripollet (59-77)

Quan millor estaven jugant els de Santa Eulàlia han rebut un parcial demolidor

Nova derrota del Torrons Vicens CB L'Hospitalet (86-73)

Els riberencs continuen sense poder competir els quatre parcials

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 18. 02. 2021

Comença la vacunació de les persones molt dependents

També s'ha començat a vacunar el personal de centres educatius

La campanya de vacunació contra la covid ja arriba a les persones amb graus de dependència 1, 2 i 3, considerades molt dependents, majoritàriament gent gran de més de 80 anys, i de les persones que les cuiden, col•lectius que es consideren particularment vulnerables. També s’ha començat a vacunar els docents i la resta de personal dels centres educatius.

A LHospitalet, la vacunació es continua fent al casal de gent gran de Can Serra i a l'hotel SB, al carrer Ciències.

En aquesta nova tongada, començaran a rebre la vacuna de Pfizer les persones del segment de població amb alt grau de dependència, a partir dels 16 anys, la majoria, però, gent gran de més de 80 anys.

Carmen Lecumberri Pomar, infermera del CAP Alhambra, ha puntualitzat que “la majoria d’aquestes persones no poden viure soles, necessiten sempre alguna persona que les atengui, ja sigui un familiar o una persona contractada per la família”.

L’Ana Serrano Cuesta ha portat a vacunar la seva mare i també ha rebut la vacuna. “És un respir, és veure la llum al final del túnel. Potser mai no tornarem a ser les mateixes, però és un respir”.

De la seva banda, Carmen Medina Ramírez, que cuida la mare de l’Ana, ha assenyalat que “és una gran alegria que m’hagin posat la vacuna perquè porto deu anys cuidant-la cada dia i em tocava”, ha dit. En una següent fase del procés de vacunació, les persones amb problemes de mobilitat severs, que son un terç de les persones amb un grau elevat de dependència, rebran la vacuna al domicili.

D’altra banda, també ha començat a rebre la vacuna contra la Covid el personal de centres educatius de menys de 56 anys.

L’Eduard Plana Sánchez professor, del Centre d’Estudis Jaume Balmes, ha fet una crida “a no abaixar la guàrdia”. I ha afegit que “haurem d’explicar l’alumnat que malgrat estiguem vacunats cal seguir prenent les mesures de protecció per evitar possibles riscos de tornar a infectar-nos”.

També ha destacat que el fet que el personal docent comenci a rebre la vacuna “és un reconeixement a la tasca essencial que fem tots els professionals de l’educació, tant abans com durant la pandèmia”.

La previsió del departament de Salut és que en els pròxims tres mesos la vacuna d‘AstraZeneca hagi arribat a més de 150.000 docents i la resta de personal dels centres educatius d’arreu de Catalunya.

A partir de la pròxima setmana, el casal de Can Serra ampliarà l’horari i en horari de matí es posarà la vacuna de Pfizer a les persones amb grau de dependència de la zona Nord, i a la tarda rebran la vacuna d’AstraZeneca professionals de serveis essencials, com docents i policies. A’hotel SB del carrer Ciències es vacunaran persones vulnerables del Sud i el centre de la ciutat.