Entrevista de L'Informatiu - Jonathan Cogul, director màrqueting Filmax Reproduir video

02/02/2021 Entrevista de L'Informatiu - Jonathan Cogul, director màrqueting Filmax

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 02-03-2021

  02-03-2021

  Veïns - Jesús Vila: "Quan L'H va perdre la platja" i Tania Carrillo parla de si ens queixem massa o no

  I Manuel Domínguez i l'"Era Quinqui"

 • Video: 02/02/2021

  02/02/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Jonathan Cogul, director màrqueting Filmax

 • Video: 02-03-2021

  02-03-2021

  L'Informatiu - 02-03-2021

 • Video: 01/03/2021

  01/03/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM

 • Video: 01-03-2021

  01-03-2021

  L'Informatiu - 01-03-2021

 • Video: 26-02-2021

  26-02-2021

  En Primera Persona - Acompanyem un treballador del serveis de grues de L'H

El PP inicia una campanya en defensa dels cossos de seguretat

La iniciativa pretén recollir firmes en suport del col·lectiu

Jonathan Cogul: "Volem seguir oferint pel•lícules perquè la gent desconnecti de la realitat"

El director de màrqueting de Fílmax a l'entrevista de l'Informatiu

El Pla Director de la Gent Gran es comença a concretar

Ha de permetre planificar tot el ventall de serveis adreçats a aquest col·lectiu

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 02. 2021

L'Hospital de Bellvitge fa una intervenció pionera al món en un cor trasplantat

El Dr. Joan Antoni Gómez, cap de la secció d'Hemodinàmica Cardíaca, a l'espai de l'Entrevista

La Unitat d’Hemodinàmica i Cardiologia Intervencionista del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Bellvitge ha implantat, per primera vegada al món, un sistema de doble pròtesi valvular cardíaca per via percutània a un pacient amb un cor trasplantat que patia una insuficiència tricúspide severa.

El pacient, de 67 anys, va rebre un trasplantament ara fa 21 anys a l’Hospital de Bellvitge i malgrat que l’òrgan s’ha mantingut sa durant aquests anys ara ha patit una dilatació de l’anell de la vàlvula tricúspide que ha provocat una falta de tancament dels vels de la vàlvula, causant una insuficiència tricúspide severa.

El mal funcionament d’aquesta vàlvula fa que la sang retorni irregularment a l’aurícula en lloc de ser enviada a l’artèria pulmonat, disfunció que repercuteix en tot el sistema circulatori i pot derivar en una cirrosi hepàtica o una insuficiència renal.

Fins ara les tipologies valvulars en cors trasplantats s’han tractat només amb cirurgia oberta. S’han aplicat diferents tractaments però sempre implica un risc al tractar-se de pacients que ja han patit una cirurgia major com és un trasplantament. Per això el risc de mortalitat és d’entre el 10 i el 20%.

La intervenció feta a l’Hospital de Bellvitge consisteix en una intervenció percutània a través de catèters i altres dispositius a través dels vasos sanguinis de forma mínimament invasiva, amb una petita punció.

Els cardiòlegs de l’hospital han introduït un dispositiu TricValve que és un nou tipus de pròtesi desenvolupat recentment i ja col•locat en cors no trasplantats que consisteix en dues vàlvules que es col•loquen a la vena cava superior i a la vena cava inferior, els dos vasos que subministren la sang desoxigenada a l’aurícula dreta del cor. Les pròtesis impedeixen el retorn de la sang que la vàlvula tricúspide no pot fer correctament.

La implantació ha estat un èxit i el pacient ha esta donat d’alta al cap de tres dies. El Dr. Joan Antoni Gómez, cap de la secció d’Hemodinàmica Cardíaca i Cardiologia Intervencionista de l’Hospital de Bellvitge ha dit que “la patologia de la vàlvula tricúspide ha estat relegada fins ara en relació amb altres patologies valvulars però és un problema gens infreqüent en pacients trasplantats que limita la seva qualitat, pot provocar danys al fetge o al ronyó i amb l'esperança actual de vida de les persones trasplantades se'ls hi havia de donar una millor resposta".

El Dr. Gómez està convençut que “cada vegada més pacients trasplantats seran tractats amb l’intervencionisme percutani, un fet que serà també cada vegada més necessari a causa de l’augment del nombre de persones trasplantades i dels anys que aconsegueixen de supervivència i per evitar un nou trasplantament degut a aquestes insuficiències".