Entrevista de L'Informatiu - Rosa Fiol, directora general AEBALL Reproduir video

05/03/2021 Entrevista de L'Informatiu - Rosa Fiol, directora general AEBALL

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 05-03-2021

  05-03-2021

  En Primera Persona - Persones afectades per la Covid en diferents graus

 • Video: 05/03/2021

  05/03/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Rosa Fiol, directora general AEBALL

 • Video: 05-03-2021

  05-03-2021

  L'Informatiu - 05-03-2021

 • Video: 04/03/2021

  04/03/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Laia Alemany, cap Unitat Molecular i Genètica Infeccions i Càncer

 • Video: 04-03-2021

  04-03-2021

  L'Informatiu - 04-03-2021

 • Video: 03-03-2021

  03-03-2021

  Aula L'H 3 de març - Aprenentatge basat el projectes a l'FP. Els instituts Esteve Terradas i Provençana comercialitzen una beguda refrescant

L'Associació de dones de Sant Josep vol que els balcons de la ciutat llueixin de lila

Reparteixen domassos per donar visibilitat al moviment feminista

Comença la sisena campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

A L'H es podrà donar el dia 18 d'aquest mes, al Centre Cultural Santa Eulàlia

Chey Jurado & Akira Yoshida, el tret de sortida de la Dansa Metropolitana

La programació a la ciutat s'allargarà fins el 20 de març

L'AESE Cermasa debuta amb derrota contra el Ripollet (59-77)

Quan millor estaven jugant els de Santa Eulàlia han rebut un parcial demolidor

Nova derrota del Torrons Vicens CB L'Hospitalet (86-73)

Els riberencs continuen sense poder competir els quatre parcials

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 26. 01. 2021

Nous negocis en temps de pandèmia: aventura o oportunitat?

El Govern anuncia nous ajuts per autònoms, PIMES i treballadors en ERTO

Malgrat la incertesa per la pandèmia i el degoteig d'establiments que tanquen, també hi ha qui s'aventura a obrir nous negocis. És el cas d'un centre d'estètica de Santa Eulàlia i d'un restaurant del Centre, que desafiant el moment, han obert portes. Parlem amb ells, en el moment que la Generalitat concedeix noves subvencions per al comerç i anuncia un nou pla d'ajuts per autònoms, PIMES i treballadors en ERTO. 

El Departament d’Empresa i Coneixement obre aquest dimecres la línia d’ajuts extraordinaris de 15 M€ per als comerços tancats des del 7 de gener passat per fer front a la Covid-19. El DOGC ha publicat avui dimarts la convocatòria d’aquests ajuts i a partir de dimecres a les 9 hores s’obre el tràmit per sol·licitar-los a través del Canal Empresa.

L’objectiu d’aquesta línia és contribuir a pal·liar les pèrdues econòmiques derivades dels tancaments decretats al sector del comerç del 7 al 24 de gener.

S’hi podran acollir autònoms i PIMES dedicats a les activitats de comerç al detall que han hagut de tancar: establiments comercials de productes no essencials de més de 400 m2 i les botigues de productes no essencials de centres comercials. Els ajuts consistiran en un aportació per establiment de 3.750 euros. 

Les sol·licituds s'han de fer telemàticament a través del Canal Empresa i les subvencions s’atorgaran per ordre cronològic de presentació.

La línia s’ampliarà en 10 M€ per front a la pròrroga de les restriccions entre el 24 de gener i el 7 de febrer. D’aquesta manera, els ajuts previstos per establiment passaran a ser de 6.000 euros. Els beneficiaris a qui s’hagi concedit la primera subvenció no hauran de tornar a presentar cap altra sol·licitud.

Nous ajuts per a treballadors en ERTO

Aquests subvencions extraordinàries per al comerç arriben en el moment en que el Govern anuncia un nou pla trimestral d'injecció de diners per ajudar treballadors en ERTO, autònoms, i micro i petites empreses de sectors que han patit un caiguda substancials de la seva facturació i/o dels seus ingressos.

El pla contempla la reedició de la prestació de 2.000 euros per als autònoms o una nova ajuda directe d’un mínim de 600€ per als treballadors de qualsevol sector en ERTO. Les micro i petites empreses en ERTO rebran un suport de 2.000 euros per treballador amb l’objectiu de cobrir els costos fixes i mantenir els llocs de treball.

Dos testimonis

Si bé la pandèmia ha obligat a tancar milers d’empreses arreu d’Espanya, sobretot petites i mitjanes, no és menys cert que no ha pogut amb l’esperit emprenedor de persones com la Raquel Montblanch Calvo, que ha obert un saló d'estètica al barri de Santa Eulàlia, una aposta arriscada, però que, de moment, sembla comptar amb el suport de la clientela.

Un altre negoci que ha començat a funcionar en època de pandèmia és un restaurant i cocteleria, una combinació freqüent a d’altres països d’arreu del món, que ha arribat al carrer Església.

El Roger Martínez Comadran ja havia tirat endavant el restaurant del poliesportiu del Centre i ara es llença a la piscina amb aquest altre establiment que, a banda dels trets distintius, com la carta, els còctels, la terrassa i les crispetes en horari de tarda, també ha reservat un espai per acollir actuacions quan sigui possible.

La Raquel, al seu centre d’estètica, i el Roger, al seu restaurant, creuen que cal garantir totes les mesures de prevenció que calguin, però també apunten que els canvis constants en la normativa d’horaris d’obertura i restriccions sanitàries suposen una autèntica muntanya russa emocional.