Entrevista de L'Informatiu - Gemma Binefa, Programa de Detecció Precoç de Càncer Colon i Recte Reproduir video

26/02/2021 Entrevista de L'Informatiu - Gemma Binefa, Programa de Detecció Precoç de Càncer Colon i Recte

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26-02-2021

  26-02-2021

  En Primera Persona - Acompanyem un treballador del serveis de grues de L'H

 • Video: 26/02/2021

  26/02/2021

  L'Informatiu - 26-02-2021

 • Video: 26/02/2021

  26/02/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Gemma Binefa, Programa de Detecció Precoç de Càncer Colon i Recte

 • Video: 25-02-2021

  25-02-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Mara Meneses, membre del Sindicat de Llogateres

 • Video: 25-02-2021

  25-02-2021

  L'Informatiu - 25-02-2021

 • Video: 24-02-2021

  24-02-2021

  Aula L'H 24 de febrer - Entrevistem el tinent d'alcalde d'Educació, David Quirós

'Revolta veïnal' per reivindicar més espais verds i menys cotxes

Els manifestants tallen la carretera de Collblanc entre un ambient festiu

L'Alheña apallissa el Casserres (9-0)

S'emporten el segon partit que disputen de la temporada

El CB L'Hospitalet torna a caure contra el Navarra (75-83)

El Torrons Vicens ha tornat a pagar car perdre el segon quart

Meritori empat de L'Hospi contra el líder (0-0)

Els riberencs competeixen de tu a tu contra el Nàstic i milloren la seva imatge

La vacunació contra la covid a L'H avança a bon ritme

Hem visitat el casal de gent gran de Can Serra

Un Hospi necessitat de punts s'enfronta al líder

El Nàstic de Tarragona visita l'Estadi municipal (19 h)

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 01. 2021

El CAP Alhambra, un dels centres neuràlgics de la vacunació a la ciutat

A L'Hospitalet han rebut la vacuna 2.350 persones

El Centre d'Atenció Primària Alhambra, ubicat a Santa Eulàlia, és un dels quatre punts de l'Àrea Metropolitana Sud des d'on es coordina la vacunació contra la Covid-19. Un equip de Televisió de L'Hospitalet l'ha visitat per saber com treballen. A L'Hospitalet ja han rebut la vacuna 2.350 persones.

Una cinquantena d'infermeres voluntàries són les encarregades, en diferents torns, de distribuir i administrar la vacuna contra la Covid a les residències de gent gran, persones amb discapacitat i pisos tutelats de la zona. "Venen aquí a la seu, les recullen i marxen a vacunar", ha explicat la Idoia Crespo, coordinadora de la vacuna al Baix Llobregat central i litoral i L'Hospitalet. "També distribuïm les vacunes als centres sanitaris com Bellvitge, l'ICO i també ho farem al Moisès Broggi i l'Hospital General de L'Hospitalet", ha afegit.

A més, una o dues infermeres vacunen al personal sanitari en el centre. En concret, s'administren unes 85 vacunes cada dia, de dilluns a diumenge. Una de les infermeres voluntàries és l'Alba. Vacuna en el seu temps lliure i ho combina amb la seva feina al CAP de Pubilla Cases. "Ja vaig ser voluntària durant la primera onada a l'hotel Salut, i des de llavors, vaig decidir que seria voluntària en qualsevol cosa de la Covid. Perquè si no ho fem nosaltres, qui ho farà?", ha explicat.

En Francisco treballa al CAP de Viladecans i ha estat un dels professionals que s'ha vacunat aquest dimecres. "Ha anat tot mol bé, no fa gens de mal. És important per a nosaltres tenir aquesta immunitat i també dona seguretat als pacients que venen al centre", ha explicat.

Coordinar la vacunació és complex a causa de les característiques de la vacuna de Pfizer. "Un cop arriben al centre només tenen vida per cinc dies i s'ha de calcular molt bé quantes persones es vacunaran perquè no poden sobrar", ha explicat l'adjunta de direcció del CAP Alhambra, Carme Lecumberri.

Comença la vacunació de la segona dosi

El pròxim dilluns 18 de gener està previst que comenci l'administració de la segona dosi un cop ja han passat els 21 dies des de la primera dosi. "Entre aquesta setmana i principis de la pròxima acabarem les primeres dosis en residències de gent gran, persones amb discapacitat i salut mental", ha explicat Idoia Crespo.

De fet, la Idoia va ser l'encarregada de posar la primera vacuna de Catalunya. Va ser el 27 de desembre a la Residència Feixa Llarga. "Va ser molt emotiu", ha afegit. Ara, dilluns hi tornarà per administrar-ne la segona dosi.

La vacuna de Moderna ja ha arribat a Catalunya

Pel que fa a la vacuna de Moderna ja ha arribat a Catalunya i està previst que es comenci a administrar immediatament i en paral·lel a la de Pfizer. Han arribat 5.800 dosis i s'espera que en dues setmanes n'arribin 8.000 més. Els hospitals d'Amposta, Manresa, Mataró i Sant Joan de Déu de Barcelona seran els primers a rebre-la. En el cas de Pfizer, el sistema sanitari català ja ha rebut 180.000 dosis d'aquesta vacuna.