Entrevista de L'Informatiu - Teresa Dordal, al•lergòloga de l'Hospital de Bellvitge Reproduir video

16/04/2021 Entrevista de L'Informatiu - Teresa Dordal, al•lergòloga de l'Hospital de Bellvitge

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 16/04/2021

  16/04/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Teresa Dordal, al•lergòloga de l'Hospital de Bellvitge

 • Video: 16-04-2021

  16-04-2021

  L'Informatiu - 16-04-2021

 • Video: 15-04-2021

  15-04-2021

  Entrevista de L'Informatiu - Dr. Ferran Moraga-Llop, vicepr. Assoc. Espanyola Vacunologia

 • Video: 15-04-2021

  15-04-2021

  L'Informatiu - 15-04-2021

 • Video: 14-04-2021

  14-04-2021

  Aula L'H 14 abril - Els projectes de les AFAs de Paco Candel, Ausiàs March i Charlie Rível

 • Video: 14/04/2021

  14/04/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Òscar Pino, centre salut mental Hospital Benito Menni L'H

El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona amplia les seves prestacions

Amb nous programes i tecnologia digitalitzada i amb un pressupost de 47 milions d'euros

S'obre el termini per demanar les Beques de Planeta Formació i Universitats

El període de sol•licitud en línia romandrà obert fins a l'1 de juliol

Teresa Dordal: "Els al•lèrgics es poden posar les vacunes de la Covid sense cap tipus de problemes"

L' al•lergòloga de l'Hospital de Bellvitge, a l'espai de l'entrevista

Un Hospi amb baixes sensibles rep al UE Atzeneta

Partit amb accés pel públic (dissabte, 19 h)

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 13. 01. 2021

El CAP Alhambra, un dels centres neuràlgics de la vacunació a la ciutat

A L'Hospitalet han rebut la vacuna 2.350 persones

El Centre d'Atenció Primària Alhambra, ubicat a Santa Eulàlia, és un dels quatre punts de l'Àrea Metropolitana Sud des d'on es coordina la vacunació contra la Covid-19. Un equip de Televisió de L'Hospitalet l'ha visitat per saber com treballen. A L'Hospitalet ja han rebut la vacuna 2.350 persones.

Una cinquantena d'infermeres voluntàries són les encarregades, en diferents torns, de distribuir i administrar la vacuna contra la Covid a les residències de gent gran, persones amb discapacitat i pisos tutelats de la zona. "Venen aquí a la seu, les recullen i marxen a vacunar", ha explicat la Idoia Crespo, coordinadora de la vacuna al Baix Llobregat central i litoral i L'Hospitalet. "També distribuïm les vacunes als centres sanitaris com Bellvitge, l'ICO i també ho farem al Moisès Broggi i l'Hospital General de L'Hospitalet", ha afegit.

A més, una o dues infermeres vacunen al personal sanitari en el centre. En concret, s'administren unes 85 vacunes cada dia, de dilluns a diumenge. Una de les infermeres voluntàries és l'Alba. Vacuna en el seu temps lliure i ho combina amb la seva feina al CAP de Pubilla Cases. "Ja vaig ser voluntària durant la primera onada a l'hotel Salut, i des de llavors, vaig decidir que seria voluntària en qualsevol cosa de la Covid. Perquè si no ho fem nosaltres, qui ho farà?", ha explicat.

En Francisco treballa al CAP de Viladecans i ha estat un dels professionals que s'ha vacunat aquest dimecres. "Ha anat tot mol bé, no fa gens de mal. És important per a nosaltres tenir aquesta immunitat i també dona seguretat als pacients que venen al centre", ha explicat.

Coordinar la vacunació és complex a causa de les característiques de la vacuna de Pfizer. "Un cop arriben al centre només tenen vida per cinc dies i s'ha de calcular molt bé quantes persones es vacunaran perquè no poden sobrar", ha explicat l'adjunta de direcció del CAP Alhambra, Carme Lecumberri.

Comença la vacunació de la segona dosi

El pròxim dilluns 18 de gener està previst que comenci l'administració de la segona dosi un cop ja han passat els 21 dies des de la primera dosi. "Entre aquesta setmana i principis de la pròxima acabarem les primeres dosis en residències de gent gran, persones amb discapacitat i salut mental", ha explicat Idoia Crespo.

De fet, la Idoia va ser l'encarregada de posar la primera vacuna de Catalunya. Va ser el 27 de desembre a la Residència Feixa Llarga. "Va ser molt emotiu", ha afegit. Ara, dilluns hi tornarà per administrar-ne la segona dosi.

La vacuna de Moderna ja ha arribat a Catalunya

Pel que fa a la vacuna de Moderna ja ha arribat a Catalunya i està previst que es comenci a administrar immediatament i en paral·lel a la de Pfizer. Han arribat 5.800 dosis i s'espera que en dues setmanes n'arribin 8.000 més. Els hospitals d'Amposta, Manresa, Mataró i Sant Joan de Déu de Barcelona seran els primers a rebre-la. En el cas de Pfizer, el sistema sanitari català ja ha rebut 180.000 dosis d'aquesta vacuna.