Entrevista de L'Informatiu - Marta Pallarès, infermera del CAP Alhambra Reproduir video

27/01/2021 Entrevista de L'Informatiu - Marta Pallarès, infermera del CAP Alhambra

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 27-01-2021

  27-01-2021

  Aula L'H 27 gener - Parlem de matemàtiques amb el pedagog Lluís Segarra

 • Video: 27/01/2021

  27/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Marta Pallarès, infermera del CAP Alhambra

 • Video: 27-01-2021

  27-01-2021

  L'Informatiu - 27-01-2021

 • Video: 26-01-2021

  26-01-2021

  Veïns - La Fundació Pere Mitjans i l'Associació de Trasplantats Hepàtics de L'H

  I el Gremi d'Empresaris Instal·ladors de L'H

 • Video: 26/01/2021

  26/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Cristina Torre, sec. acció sindical CCOO Catalunya

 • Video: 26-01-2021

  26-01-2021

  L'Informatiu - 26-01-2021

L'Hotel Salut, una alternativa per fer l'aïllament domiciliari

Per a persones que no poden fer la quarantena correctament a casa

El Ple inicia els tràmits per al pla de reforma de l'illa de la Vanguard

El projecte inclou un hotel, habitatges lliures i de protecció i un equipament

L'Hospi presenta a l'extrem Jordi Cano

Arriba procedent del CF Badalona

 • Dilluns podran obrir bars i restaurants amb aforament del 30% i 2m de distància entre taules

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 19. 11. 2020

Dilluns podran obrir bars i restaurants amb aforament del 30% i 2m de distància entre taules

El Govern presenta un pla de 4 trams per flexibilitzar les restriccions anticovid

Un cop que els indicadors epidemiològics van camí d’estabilitzar la segona onada de la pandèmia, el Govern de la Generalitat ha fet públic el pla per flexibilitzar les mesures anticovid actualment implantades. El pla, que no l’han volgut presentar com una ‘desescalada’, entraria en vigor aquest dilluns, dia 23, amb la reobertura de bars i restaurants i activitats culturals, amb limitacions d'aforament.

Després de les discrepàncies entre els socis de govern per les filtracions que s’han produït a la premsa aquests dies, han comparegut en roda de premsa el vicepresident amb funcions de President de la Generalitat, Pere Aragonés, la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Meritxell Budó.

Segons han explicat Aragonés i Budó, aquest pla pretén fer compatible la recuperació de l’activitat social i econòmica amb la responsabilitat sanitària.

Aragonés ha insistit que “estem en un primer pas, no estem en una desescalada, sinó que encara som en una segona onada de la Covid19 i les dades no són encara prou bones. Ens cal la màxima col·laboració i prudència de tots i totes per seguir avançant en aquest camí”. De la seva banda, la consellera ha explicat que “és un pla que ha de permetre el retorn progressiu d’algunes activitats econòmiques, però sense baixar la guàrdia".

El pla contempla 4 trams de flexibilització de les mesures de manera progessiva i amb una durada inicial de 15 dies, sempre que les dades sanitàries així ho permetin.

Primer tram, a partir del 23 de novembre

Es bars i restaurants de Catalunya podran obrir amb un 30% d’aforament en terrasses i interiors amb bona ventilació. Es fixa un màxim de 4 persones per taula a les terrasses dels bars i una separació de 2 metres entre taula i taula. Poden obrir de 6h a 21:30h.

Cinemes, teatres, auditoris, sales de concerts, museus i sales d’exposicions amb un màxim autoritzat de 600 persones podran obrir amb un aforament del 50%.

Les instal•lacions esportives a l’aire lliure podran obrir amb un aforament del 50% i també a les piscines, tot i que siguin en recintes tancats. Els gimnasos poden obrir amb un 30% del seu aforament. Es permet la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l’aire lliure. Les activitats, excepte les federades, es podran fer amb un màxim de sis persones.

El comerç, es manté el 30% en les botigues de més de 800 metres quadrats. Els centres comercials continuen tancats excepte els comerços de primera necessitat o els locals que tinguin accés directe des de la via pública.

Continua l’aforament del 30% en actes religiosos i cerimònies civils, però amb un màxim de 200 persones. De moment no hi ha canvis en l’àmbit educatiu.

Segon tram

En una segona fase –que es podria iniciar el 7 de desembre si el pla s'ajusta als 15 dies previstos–, el confinament municipal de cap de setmana passarà a ser confinament comarcal, tot i que es manté el confinament perimetral de Catalunya entre setmana.

Els gimnasos podran obrir al 50 % i els aforaments a la restauració s’ampliaran fins al 50 %, com també passarà amb el comerç, que podrà assolir el 50 % de capacitat i superar els 800 metres quadrats oberts al públic. Els centres comercials, però, continuaran tancats.

En l’àmbit de la cultura, cinemes, teatres i sales de concerts podran arribar fins al 70 % i la resta d’equipaments al 50 %, amb un màxim de 500 persones. Pel que fa les activitats extraescolars, es podran fer les que siguin individuals. En els actes religiosos, l’aforament s’apuja fins al 50 %.

Tercer tram

Començaria sobre el 21 de desembre. La principal novetat és que no hi haurà restriccions d’entrada i sortida ni restriccions de mobilitat de cap de setmana. El que sí que es mantindrà és el confinament nocturn de 22h a 6 del matí.

Les reunions es podran ampliar a partir de la tercera fase fins a les 10 persones. Tot i això, el pla de desescalada matisa que hi podrà haver, com a màxim, dues bombolles de convivència habituals o una bombolla ampliada. El confinament funcionarà per àrees, sempre que estiguin en la mateixa fase.

Pel que fa a museus, cinemes, teatres i sales de concerts, podran omplir un 70 % de l’aforament, amb un màxim de 700 persones.

Quart tram

S'hi arribaria sobre el 4 de gener. En aquest quart tram, les novetats seran en l’àmbit educatiu, que es recuperarà progressivament la presencialitat a Batxillerat i extraescolars, i es recuperaran les competicions esportives.

En la quarta fase, s’elimina el confinament de caps de setmana, tot i que es manté el toc de queda i el confinament perimetral de Catalunya. L’educació es manté virtual a les universitats en cas de classes teòriques, però es recupera la presencialitat al 100 % a batxillerat i cicles formatius. També reobren les activitats extraescolars i es recuperen les competicions esportives.

La cultura es manté en el 70 % de l’aforament, però s’apuja el màxim de públic fins a les 1.000 persones, el mateix límit que es fixa per als actes religiosos i les cerimònies civils. Els centres comercials podran omplir el 50 % de l’aforament, excepte les zones comunes.

Esquema de reobertura progressiva d'activitats. Font: Departament de Salut. Generalitat