Entrevista de L'Informatiu - Dr. Rafael Máñez, cap Medicina Intensiva l'Hospital de Bellvitge Reproduir video

26/11/2020 Entrevista de L'Informatiu - Dr. Rafael Máñez, cap Medicina Intensiva l'Hospital de Bellvitge

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26/11/2020

  26/11/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Dr. Rafael Máñez, cap Medicina Intensiva l'Hospital de Bellvitge

 • Video: 26-11-2020

  26-11-2020

  L'Informatiu - 26-11-2020

 • Video: 25-11-2020

  25-11-2020

  Aula L'H 25 novembre - La Covid en els infants. Preguntem al pediatra Fernando Parreño

 • Video: 25-11-2020

  25-11-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Eugènia Delgado, membre Espai Ciutadania

 • Video: 25-11-2020

  25-11-2020

  L'Informatiu - 25-11-2020

 • Video: 24-11-2020

  24-11-2020

  Veïns - Guia contra la violència de gènere i la farmacèutica Marta de Bolós i la Covid

  I la Fundació El Milà

Arriba el X Festival Django L'H, referent del jazzmanouche

Actuacions divendres, al Barradas i dissabte i diumenge, al Teatre Joventut

L'Hospitalet forma ciutadans per fer tasques de conciliació comunitària

Per potenciar la mediació entre els mateixos veïns per superar conflictes de convivència

La Generalitat obre, aquest divendres, el tràmit de l'ajut per a professionals de la cultura

La dotació pressupostària passa de 3,6 a 6,5 milions d'euros

Rafael Máñez: "Ningú estava preparat per a respondre a la pandèmia"

El cap de Medicina Intensiva de l'Hospital de Bellvitge a l'espai de l'Entrevista

L'Hospi presenta a Copisa com a principal patrocinador

L'acord és per a les dues properes temporades

L'equip de govern es manté ferm en recórrer les sentències del PDU Granvia

Retrets al PSC, durant el Ple de novembre, per tirar endavant un pla director sense consens polític

 • S'estrena un web per divulgar la recerca i la innovació en salut des de L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 19. 11. 2020

S'estrena un web per divulgar la recerca i la innovació en salut des de L'H

És una iniciativa liderada per l'IDIBELL amb el suport de l'Ajuntament

L’objectiu d’aquest espai virtual, sinergia.l-h.cat, és oferir activitats divulgatives i continguts audiovisuals que apropin a la ciutadania la tasca de les institucions aplegades a l’entorn de l’Hospital Universitari de Bellvitge, dedicades a la recerca, a l’assistència i a la docència en matèria de salut. Sinergia està liderat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i per l’Ajuntament de L’Hospitalet. 

Sinergia, el nou portal web per a la divulgació de la recerca i la innovació en salut, conté continguts permanents, entre els quals destaquen un escape room virtual pels laboratoris de l’IDIBELL, tallers familiars i visites en 360º per instal·lacions de l’hospital de Bellvitge. Al mateix temps, també inclou activitats puntuals com la jornada de xerrades virtuals a càrrec d’investigadors capdavanters organitzada per al 28 de novembre.

Festa de la recerca i la innovació en salut de L’Hospitalet

El nou web permetrà celebrar, en format virtual, la Festa de la recerca i la innovació en salut de L’Hospitalet, dins el projecte estratègic L’Hospitalet, ecosistema innovador en salut (PECT, cofinançat amb fons FEDER), iniciada l’any 2019 de manera presencial als jardins i a les instal·lacions de l’Hospital Duran i Reynals. Per adaptar-se a la situació sanitària causada per la Covid-19, la Festa es transforma en un esdeveniment en xarxa que podrà arribar a un públic molt més ampli i divers.

Escape room l’IDIescape

Dins el nou web, els visitants podran viure de prop el dia a dia de la recerca tot participant a l’IDIescape, un escape room que repta els participants a trobar, en una hora, la cura a una infecció vírica altament contagiosa mitjançant l’ús, entre d’altres, de la tècnica CRISPR, d’experiments relacionats amb les cèl·lules mare, i d’assajos preclínics i clínics. L’IDIescape, creat amb motiu de la primera edició de Sinergia, s’ha adaptat completament a l’entorn virtual.

Per altra banda, el web, dins la secció Experimenta, ofereix també dos tallers científics, sobre investigació en càncer i en neurociències, ideats per fer-se en família i des de casa.

Visites virtuals 360º

Sinergia ofereix visites virtuals en 360º per quatre instal·lacions: els serveis cientificotècnics de l’IDIBELL, la farmàcia robotitzada de l’Institut Català d’Oncologia, un quiròfan híbrid de l’Hospital Universitari de Bellvitge i, finalment, un quiròfan odontològic de la Fundació Josep Finestres (Universitat de Barcelona). A més, per apropar la tasca d’investigació que realitzen les quatre àrees de recerca de l’IDIBELL, s’ha produït nou contingut audiovisual amb la participació de protagonistes de la recerca capdavantera que es du a terme. En aquest sentit, el usuaris podran emprendre quatre itineraris diferents, amb continguts que fan referència a cada una de les àrees d’investigació.

Projecte Stand-up Science

En el context de Sinergia, s’estrena també la 3a edició del projecte audiovisual de comunicació científica Stand-up Science, promogut per l’Ajuntament en el marc del projecte PECT, juntament amb IDIBELL i Torre Barrina.

Els i les protagonistes de Stand-up Science són els joves investigadors de l’IDIBELL, que expliquen la seva tasca en format “youtuber”, i s’adrecen sobretot a un públic jove. El portal també recull un conjunt de vídeos sobre els èxits de recerca de l’IDIBELL en els seus quinze anys d’història, i un apartat on es mostren treballs que vinculen la ciència i l’art, com els realitzats gràcies al projecte Fem Tàndem LH, que mantenen l’IDIBELL amb l’Institut Bellvitge.

Jornada de portes obertes virtuals amb xerrades

El proper dia 28 de novembre, i a través del portal Sinergia, tindrà lloc una jornada de portes obertes virtuals amb xerrades d’investigadores i investigadors capdavanters de Bellvitge. Estructurades en tres blocs —Tapes d’innovació, Quinaciència! i Fira saL’Hut—, aproparan a la ciutadania la recerca que, entre d’altres, es du a terme en l’àmbit de la Covid-19, la manipulació d’embrions humans, el càncer i malalties com l’ELA, l’Alzheimer i la diabetis.

Valoracions

Per l’alcaldessa, Núria Marín, el nou portal Sinergia és “una finestra virtual que ens acosta a la ciència i la investigació, un dels principals motors econòmics de la ciutat. Amb la consolidació del clúster biomèdic de Bellvitge, L'Hospitalet es convertirà en capital europea de la biomedicina. Per això, treballem per atreure empreses i finançament per al món científic, que generin noves vocacions i llocs de treball. Aquest projecte és un bon exemple de com fem les coses a L'Hospitalet: sumant esforços, amb diàleg institucional, mirada amplia i consens”.

En paraules del director de l’IDIBELL, el doctor Gabriel Capellá, “recerca, innovació i societat són els puntals sobre els quals treballem cada dia per tal de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes”.