Entrevista de L'Informatiu - Cristina Torre, sec. acció sindical CCOO Catalunya Reproduir video

26/01/2021 Entrevista de L'Informatiu - Cristina Torre, sec. acció sindical CCOO Catalunya

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26-01-2021

  26-01-2021

  Veïns - La Fundació Pere Mitjans i l'Associació de Trasplantats Hepàtics de L'H

  I el Gremi d'Empresaris Instal·ladors de L'H

 • Video: 26/01/2021

  26/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Cristina Torre, sec. acció sindical CCOO Catalunya

 • Video: 26-01-2021

  26-01-2021

  L'Informatiu - 26-01-2021

 • Video: 25/01/2021

  25/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Enric Álvarez, investigador del grup BIOCOM

 • Video: 25-01-2021

  25-01-2021

  L'Informatiu - 25-01-2021

 • Video: 22-01-2021

  22-01-2021

  En Primera Persona - Cursos de castellà a persones nouvingudes de la Fundació Akwaba

Com afecten les quarantenes a la qualitat de l'ensenyament?

La Xarxa Groga de LH publica un estudi amb les percepcions de les famílies

Cristina Torre: "Necessitem uns pressupostos de la Generalitat que s'adaptin a les necessitats actuals"

La secretària d'acció Sindical de CCOO de Catalunya a l'Entrevista de l'Informatiu

Nous negocis en temps de pandèmia: aventura o oportunitat?

El Govern anuncia nous ajuts per autònoms, PIMES i treballadors en ERTO

ERC presenta una moció per crear una operadora energètica municipal i abaratir el preu de la llum

Els republicans també volen impulsar una guia per millorar l'accessibilitat als comerços

En Comú Podem insta l'estat a que reguli el preu dels lloguers

També demana que la ciutat s'adhereixi a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 14. 10. 2020

Catalunya afronta una nova etapa de restriccions per aturar la segona onada de la pandèmia

Es tancaran bars i restaurants durant 15 dies a partir de la mitjanit del dijous

El Govern ha anunciat el tancament de bars i restaurants durant 15 dies a partir de les 00h del divendres. És una de les mesures aprovades pel Procicat per contenir la pandèmia que afronta una segona onada. Altres restriccions afecten les activitats esportives no professionals, el comerç i els equipaments culturals que han de reduir aforament.

Segons el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, són decisions "doloroses" però "del tot imprescindibles" per evitar acabar en un confinament total i justificades per unes xifres de contagis que van a l'alça. El paquet de mesures persegueix disminuir la mobilitat de la població i restringir la interacció social. En aquest sentit, Aragonès va fer una crida a la població: "coresponsabilitat per aturar la pandèmia, limitant al màxim les relacions i trobades socials fora de la unitat de convivència i promovent el teletreball sempre que es pugui".

Principals mesures:

 • Activitats socials. Queden limitades a les bombolles de convivència. Prohibides les trobades de més de 6 persones tant en l’àmbit públic com el privat. Cal limitar els desplaçaments no essencials.
 • Hostaleria i restauració. Bars i restaurants només podran oferir menjar per emportar. La recollida ha de ser amb cita prèvia o es pot fer lliurament a domicili
 • Comerç. Es limita l’aforament a un màxim d’un 30%. Es tanquen els centres d’estètica, excepte perruqueries. Els mercats no sedentaris també han de reduir aforament al 30%.
 • Esports. S’ajornen les competicions esportives no professionals. Se suspenen les competicions però no els entrenaments. Els gimnasos poden obrir amb aforament del 50% i es tanquen els espais esportius no supervisats
 • Cultura. Reducció del 50% de l’aforament a teatres, cinemes i concerts i, sempre s’haurà d’estar assegut i en seient preassignat. El equipaments han de tancar a les 23h.
 • Universitats. La docència teòrica passa a ser virtual, mentre que les classes pràctiques poden ser presencials.
 • Altres restriccions. Tancats els bingos, casinos i sales de joc. Els parcs infantils han de tancar a les 20h. Suspeses les fires comercials, els congressos i les convencions
 • Es manté la prohibició de fumar a la via pública o a l'aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable per qualsevol altre dispositiu de tabac com ara pipes, catximbes o similars.

Segons va anunciar el Govern les policies locals remetran un informe diariament als Mossos d'Esquadra sobre els efectius afectats per Covid-19, les denúncies per incompliments de les mesures i altres incidents rellevants.

Les noves restriccions, que han d'aparèixer publicades al DOCG, han de ser ratificades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i en principi, es plantegen que durin 15 dies a comptar des de la matinada del dijous al divendres.

Ajuts per a la restauració
Per mitigar la situació del sector de la restauració, com un dels principals afectats, el Govern ha avançat que el proper dimarts aprovarà un decret llei que inclourà ajuts directes per valor de 40M€ adreçats als establiments que hagin patit un major impacte en la facturació i per als quals la restauració sigui l’única font d'ingressos. També aprovarà una línia extraordinària d’avals per cobrir necessitats de liquidat a curt termini a partir de 12.000 €. A més, per alleugerir les càrregues dels lloguers dels locals, s’ha previst incorporar dins el Codi civil català una clàusula que reguli el canvi imprevisible de les circumstàncies en els contractes.

Tot i això, el Grup Restauradors LH considera que les mesures són insuficients i demana també una moratòria d’impostos.

El món de l'Esport davant la suspensió de les competicions no professionals
Des de clubs i entitats esportives es parla de resignació davant d’aquestes noves mesures i volen que l’aturada sigui només de dues setmanes i que després es pugui tornar a celebrar les competicions amb normalitat.

Som a l'inici d'una segona onada
El Govern ha situat aquesta fase de la pandèmia com a l'inici d'una segona onada. Segons Aragonès, "ara tenim unes xifres molt preocupants: 362’16 punts i una taxa de contagi de 1’37".

Pel que fa als casos positius a la setmana es xifren en 12.000 i en els últims 7 dies, han ingressat 753 persones als hospitals del país, cosa que representa un augment d’un 11% només de Covid-19, segons dades facilitades per la Consellera de Salut, Alba Vergès. També ha concretat que 141 persones han ingressat a la UCI afectades per coronavirus, -un augment d’un 21%,- i ha alertat que l’ocupació de l’UCI d’algun centre ja s’acosta al 35%.