Entrevista de L'Informatiu - Anna Simó, exmembre Mesa del Parlament Reproduir video

22/10/2020 Entrevista de L'Informatiu - Anna Simó, exmembre Mesa del Parlament

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 22/10/2020

  22/10/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Anna Simó, exmembre Mesa del Parlament

 • Video: 22-10-2020

  22-10-2020

  L'Informatiu - 22-10-2020

 • Video: 21-10-2020

  21-10-2020

  Clip Aula L'H 21 octubre - Dones de Ciència - Margarita Salas

  Amb la col·laboració del Batxillerat Artístic de l'Institut Bellvitge

 • Video: 21-10-2020

  21-10-2020

  Aula L'H 21 d'octubre - La Xarxa Groga i l'inici de curs

 • Video: 21/10/20

  21/10/20

  Entrevista de L'Informatiu - Esther Soto, tècnica responsable del Cementiri Municipal

 • Video: 21-10-2020

  21-10-2020

  L'Informatiu - 21-10-2020

L'entitat esportiva Ingym busca un local per entrenar

Fins ara entrenaven a l'institut Bisbe Berenguer

Episodi d'alta contaminació per partícules

La Generalitat recomana moderar l'activitat a l'aire lliure

Anna Simó: "Aquesta sentència deixa una jurisprudència que afecta al debat parlamentari lliure"

Entrevista a l'hospitalenca i ex membre de la Mesa del Parlament de Catalunya

Educació referma que les escoles són segures i que les mesures són efectives

Explica que l'increment de grups confinats es deu a l'augment de contagis en la població general

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 09. 10. 2020

10-O: Dia Mundial de la Salut Mental o la lluita contra l'estigma

Les entitats catalanes reclamen atenció integral i serveis socials

El 10 d’octubre és el Dia Mundial de la Salut Mental i amb motiu d’aquesta data les entitats catalanes d’aquest àmbit reclamen una atenció sanitària integral i polítiques públiques que ajudin a eradicar l’estigma social que pateixen les persones diagnosticades. Una d’aquestes iniciatives és el programa “Escolta l’art”, que la Unitat de Salut Mental de l’ICS ha dut a terme a L’Hospitalet.

El manifest de Salut Mental Catalunya, una federació de la qual en forma part AFEMHOS, reivindica una aposta “ferma i decidida” per situar la salut mental al centre de les polítiques públiques.

També demana que es desenvolupi la cartera de serveis socials en salut mental, sobre tot els clubs socials, la inserció laboral i l’acompanyament a la llar, i una escola inclusiva en salut mental.

I una vegada més es fa una crida a la ciutadania perquè les persones diagnosticades no siguin estigmatitzades.
En aquesta direcció de situa el programa 'Escolta l’art', una iniciativa de la Unitat de Salut Mental de l’ICS, la Fundació Salut i Comunitat i l’EMMCA, l’Escola Municipal de Música Centre de les Arts.

Una desena de joves d’entre 18 i 35 anys han fet sessions terapèutiques guiades, han compartit experiències i han dut a terme un procés de creació col•lectiva, que ha cristal•litzat en el videoclip, ‘Hijos de la luna’, un rap que vol normalitzar la necessitat de tenir cura de la salut mental.

El Juan David Osorio Llanos, una de les persones joves que hi han participat, ha explicat que “la malaltia mental es porta com qualsevol altra, així que no som diferents a la resta”. I ha afegit que programes com ‘Escolta l’art’ “ens donen molta força per poder ser més consistents quan haguem de passar una situació problemàtica”.

A banda de la Unitat de Salut Mental de l’ICS també impulsen aquest projecte la Fundació Salut i Comunitat i l’EMMCA, ja que la filosofia és que l’art i la salut mental esdevinguin una acció comunitària.

Anna Descalzi Farreres, psicòloga de l’ICS, ha assenyalat que “cal anar treballant i transformant aquest estigma vers les malalties mentals i transmetre una imatge diguem-ne que més saludable”.

L’EMMCA va assignar un dels seus professors a aquest projecte de salut mental adreçat al jovent. El seu director, Raül Brenchat Barberà, confia que això pugui propiciar que “alguns d’aquests joves vinguin per si sols a l’EMMCA i es puguin acabar vinculant a alguns dels nostres conjunts instrumentals.

La unitat de salut mental de l’ICS, la Fundació Salut i Comunitat i l’EMMCA volen que aquest projecte contra l’estigma vers les malalties mentals tingui continuïtat i arribi als instituts de la ciutat. També recorden que si bé en aquesta primera edició el resultat final ha estat un videoclip, el programa és obert a qualsevol manifestació o disciplina artística.