Entrevista de L'Informatiu - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC Reproduir video

28/06/2020 Entrevista de L'Informatiu - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 28/06/2020

  28/06/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC

 • Video: 28-09-2020

  28-09-2020

  L'Informatiu - 28-09-2020

 • Video: 25/09/20

  25/09/20

  Entrevista de L'Informatiu - Ferran Farré, resp. programa Pessics de Ciència

 • Video: 25-09-2020

  25-09-2020

  L'Informatiu - 25-09-2020

 • Video: 23-09-2020

  23-09-2020

  Aula L'H 23 setembre - El campus de Bellvitge de la UB en temps de pandèmia

 • Video: 23-09-2020

  23-09-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Baltasar Pozuelo, pres. Assoc. Empres. Pedrosa Àrea 8

 • Les baixes laborals, el teletreball o els Ertos, les assignatures pendents de la pandèmia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 09. 2020

Les baixes laborals, el teletreball o els Ertos, les assignatures pendents de la pandèmia

Parlem amb Cristina Torre, secretària d'acció sindical de CCOO de Catalunya a l'espai de l'entrevista

La irrupció de la Covid-19 ha posat de manifest problemes en l’àmbit laboral relacionats amb el teletreball, la conciliació, les baixes laborals o els retards en els pagaments dels Ertos. La secretària d'acció sindical de Comissions Obreres de Catalunya, Cristina Torre, en parla a l’espai de l’entrevista de l’Informatiu.

Amb l’inici del curs escolar es plantegen molts dubtes pel que fa als treballadors que han de tenir cura dels seus fills, ja sigui per si són positius per Covid o si han de quedar-se a casa confinats en quarentena. En aquest sentit, la secretària d'acció sindical de Comissions Obreres de Catalunya, Cristina Torre, afirma que “és un problema que encara no està solucionat i ja anem tard. Al mes de març, es va crear una prestació especial per si els treballadors havien de quedar-se a casa i estar en quarantena o aïllament. Ara però en el cas d’haver de tenir cura dels fills, no queda coberta la prestació en cas que s’hagin de confinar com a grup bombolla tot i no ser positius”. Torre afegeix que “hi ha convenis que recullen permisos sense retribució o bé amb recuperació d’hores però no per un període de 15 dies. És imprescindible legislar aquesta qüestió”

Recordem que durant els primers mesos de la pandèmia, va haver-hi un allau d’Ertos. Les oficines del SEPE es van col•lapsar i molts treballadors encara no han cobrat cap prestació. Cristina Torre afirma que “la situació segueix sent de col•lapse. Hem tingut més de 800.000 persones a Catalunya amb expedient de regulació temporal i ha suposat una col•lapse per a l’administració” Tot així alerta que “des de fa deu anys venim denunciant que hi ha hagut retallades de personal en l’administració pública central, en més d'un 17%, i ara ens hem trobat amb plantilles reduïdes i col•lapsades”

Torre ha explicat que ara el problema “el trobem amb persones que fan reducció de jornada o bé que cotitzen a dues empreses perquè els sistemes informàtics del SEPE es col•lapsen, sense oblidar a les treballadores de la llar o als aturat que ho tenen difícil per tramitar la seva prestació”

Pel que fa al teletreball, s’espera arribar a un acord amb el govern central aquesta mateixa setmana. Fins abans de l’aparició del coronavirus, els treballadors des de casa no arribaven al 5%. Cristina Torre afirma que la pandèmia “ha demostrat que el teletreball és una bona eina per evitar contagis però ara per ara la regulació és insuficient. La llei ha d’aclarir que el treballadors no ha de tenir despeses per teletreballar, que ha de tenir dret a un registre horari o a la desconnexió digital”. Recordem que el teletreball , sinó hi ha prórroga, deixarà de ser prioritari el proper 21 de setembre.