Entrevista de L'Informatiu - Anna Simó, exmembre Mesa del Parlament Reproduir video

22/10/2020 Entrevista de L'Informatiu - Anna Simó, exmembre Mesa del Parlament

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 22/10/2020

  22/10/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Anna Simó, exmembre Mesa del Parlament

 • Video: 22-10-2020

  22-10-2020

  L'Informatiu - 22-10-2020

 • Video: 21-10-2020

  21-10-2020

  Clip Aula L'H 21 octubre - Dones de Ciència - Margarita Salas

  Amb la col·laboració del Batxillerat Artístic de l'Institut Bellvitge

 • Video: 21-10-2020

  21-10-2020

  Aula L'H 21 d'octubre - La Xarxa Groga i l'inici de curs

 • Video: 21/10/20

  21/10/20

  Entrevista de L'Informatiu - Esther Soto, tècnica responsable del Cementiri Municipal

 • Video: 21-10-2020

  21-10-2020

  L'Informatiu - 21-10-2020

L'entitat esportiva Ingym busca un local per entrenar

Fins ara entrenaven a l'institut Bisbe Berenguer

Episodi d'alta contaminació per partícules

La Generalitat recomana moderar l'activitat a l'aire lliure

Anna Simó: "Aquesta sentència deixa una jurisprudència que afecta al debat parlamentari lliure"

Entrevista a l'hospitalenca i ex membre de la Mesa del Parlament de Catalunya

Educació referma que les escoles són segures i que les mesures són efectives

Explica que l'increment de grups confinats es deu a l'augment de contagis en la població general

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 09. 2020

Comença la Setmana Europea de la Mobilitat

Fins al 22 de setembre

La ciutat s'adhereix, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 16 al 22 de setembre. Enguany porta per lema 'Per una mobilitat sense emissions'. L'objectiu és promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

L'objectiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible és donar a conèixer a la ciutadania que hi ha alternatives a l'ús del cotxe així com fer visible l'efecte que té el vehicle privat a l'entorn, tant per la contaminació que genera com per l'ocupació de l'espai públic. "Es tracta de mostrar que hi ha altres maneres de moure'ns", ha explicat Manel Ferri, vicepresident en funcions de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic.

Enguany, la Setmana de la Mobilitat s'ha hagut d'adaptar a la nova situació de la pandèmia i ha modificat les seves activitats. Així doncs, al llarg de la setmana es recuperen per als vianants diversos carrers per facilitar els desplaçaments a peu o en bicicleta. A més, diàriament personal de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic hi durà a terme accions d'informació i sensibilització.

Paral·lelament es duu a terme una exposició que es pot veure a Collblanc, Santa Eulàlia i el Centre per donar a conèixer els avantatges de deixar el cotxe a casa. "En aquests moments el predomini dels cotxes a l'espai públic fa que la ciutat sigui desequilibrada. Hem de buscar ciutats inclusives i democràtiques i això vol dir restar espai al cotxe privat", ha exposat Ferri.

La pandèmia ha modificat els hàbits en els desplaçaments i això, pot obrir la porta a repensar el model de mobilitat. "L'aturada per l'Estat d'alarma va redescobrir a molts ciutadans la ciutat sense cotxes, sense soroll i sense contaminació. Hi ha una relació de causa-efecte, si no hi ha mobilitat en cotxe privat, podem reconquerir la ciutat. Si no som capaços de modificar la mobilitat, tindrem una segona pandèmia que serà la contaminació ambiental", ha conclòs Ferri.

#RepteLaBaixCicletada

Aquest any s'ha reformulat la BaixCicletada per convertir-la en un repte. S'hi pot participar de l'11 al 27 de setembre de manera individual o en família. L'objectiu és incentivar els desplaçaments sostenibles en bicicleta per als nou municipis que integren la BaixCicletada i hi haurà premis en diverses categories. Trobareu tota la informació al web www.reptebaixcicletada.cat