La Convenció sobre els Drets de l’Infant enguany commemora el 30è aniversari i recull que jugar és un dret que tenen tots els nens i nenes. Coincidint amb aquesta celebració els síndics i síndiques de Cornellà, Viladecans, Gavà, Sant Boi, Sant Feliu i L’Hospitalet han elaborat un manifest per mostrar el seu compromís amb el dret al lleure.

“El dret al lleure, per l’equitat i la inclusió de la infància” ha estat el lema d’aquesta jornada celebrada a L’Harmonia, que ha comptat amb la col•elaboració de l’Observatori de la Infància de L’Hospitalet, i que s’ha adreçat especialment al món educatiu.

La síndica de L’Hospitalet, Merche García, ha assegurat que “en el dret al lleure és on es fan paleses les mancances socioeconòmiques de les famílies amb més dificultats. Està en mà de l’administració posar-hi solució”

Durant la jornada, s’ha destacat la necessitat de gaudir del joc és cabdal en el desenvolupament dels infants, per això cal treballar perquè tots hi puguin tenir accés i gaudir d’un temps lliure inclusiu, equitatiu, de participació i de convivència.

Antonia López de l’ Observatori de la Infància de L’Hospitalet, “el temps lliure de qualitat afecta a tots els seus aspectes de la vida, de la formació emocional, acadèmica o els processos vitals dels infants”.

La lectura del manifest conjunt ha servit coma cloenda en l’acte on també ha actuat l’Escola de Música Centre de les Arts