Entrevista de L'informatiu - Miguel García, portaveu municipal de Ciutadans Reproduir video

10-10-2019 Entrevista de L'informatiu - Miguel García, portaveu municipal de Ciutadans

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 15-10-2019

  15-10-2019

  Veïns - L'associació FESOCA i l'ACA Cofradia Virgen de la Cabeza

  I la història de l'Estraperlo amb Manuel Domínguez

 • Video: 11-10-2019

  11-10-2019

  Batecs 11 Oct. - UN VIATGE GASTRÒNOMIC (des de L'H)

  Amb l'autora del blog Baco y Boca, Luisa Ramos

 • Video: 10-10-2019

  10-10-2019

  Entrevista de L'informatiu - Miguel García, portaveu municipal de Ciutadans

 • Video: 09-10-2019

  09-10-2019

  Aula L'H 9 octubre - Proposta per a un nou horari educatiu. Amb Jaume Aguilar de la Fed. Mov. de Renovació Pedagògica

 • Video: 08-10-2019

  08-10-2019

  Veïns 8 d'octubre - L'H Espai de Debat i els 105 anys de Mª Jesús Vargas

  I també Hijos de Paradas i el teatre amb ACTE

 • Video: 08-10-2019

  08-10-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu municipal L'H En Comú Podem

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 09. 2019

Els instituts escola, els primers que s'adapten a un horari no intensiu que inclou el menjador

A la ciutat afecta a Gornal i Pere Lliscart

 El departament d’Educació de la Generalitat ha impulsat que els instituts escola de Catalunya optin per un horari no intensiu que inclogui el temps de menjador. Dos centres de L’Hospitalet han incorporat el nou horari: Gornal i Pere Lliscart. Hem parlat sobre el nou model amb la direcció dels dos centres.

L'Hospitalet ha encetat el curs amb dos instituts escola, una modalitat de centre educatiu que permet que els infants estiguin al mateix centre des de Primària fins a quart d'ESO. L'any passat aquest model ja es va implantar al Gornal i aquest curs s'aplica també a l'antiga escola Pere Lliscart.

Un tret característic dels instituts escola és que tot l'alumnat, de primària i d’ESO, fa un mateix horari, unificat. D'aquesta manera també és garanteix el servei de menjador i es potencia el seu contingut educatiu. Al Gornal, aquest horari comú és de 9 del matí a dos quarts de 5 de la tarda, mentre que al Pere Lliscart, l'horari és de dos quarts de 9 del matí fins a les 4 de la tarda.

Segons la direcció del l’institut Gornal, aquesta escola posa l'accent en la dieta saludable i en la necessitat de la pràctica de l'esport. L'objectiu és que tant les activitats lectives com la resta siguin educatives.

Diferents entitats de caire educatiu, com la Fundació Jaume Bofill, fa temps que aposten per un horari no intensiu a la secundària que permeti que els alumnes dinin més d’hora. Fins als moment, només els instituts escola de Catalunya, oferiran aquest horari.

L’institut escola fan més fàcil l’accés a la secundària

L'antiga escola Pere Liscart s'estrena aquest curs com a institut escola. És un dels 25 centres d’aquest tipus que han començat a funcionar aquest curs. En aquest centre i en amplis sectors de la comunitat educativa es considera que anar a un institut totalment nou amb companyes i companyes de fins a 18 anys, és un canvi massa gros per al nois i noies de 12 anys que acaben la Primària comencen l'ESO. No haver de canviar de centre ho fa una mica més fàcil.

L'institut escola Gornal, que es va posar en marxa el curs passat, enceta el nou curs amb l'objectiu de consolidar un model educatiu que permet que l'alumnat faci tot l'itinerari educatiu, des de Primària a Secundària, en el mateix centre. De moment el balanç del professorat i la resta de la comunitat educativa està sent satisfactori.

L'institut escola Gornal encetarà aquest nou curs escolar 2019-2020 amb prop de 200 infants i joves.