Entrevista de L'Informatiu - Cristina Torre, sec. acció sindical CCOO Catalunya Reproduir video

26/01/2021 Entrevista de L'Informatiu - Cristina Torre, sec. acció sindical CCOO Catalunya

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26/01/2021

  26/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Cristina Torre, sec. acció sindical CCOO Catalunya

 • Video: 26-01-2021

  26-01-2021

  L'Informatiu - 26-01-2021

 • Video: 25/01/2021

  25/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Enric Álvarez, investigador del grup BIOCOM

 • Video: 25-01-2021

  25-01-2021

  L'Informatiu - 25-01-2021

 • Video: 22-01-2021

  22-01-2021

  En Primera Persona - Cursos de castellà a persones nouvingudes de la Fundació Akwaba

 • Video: 22-01-2021

  22-01-2021

  Batecs 22 Gen. - PASSIÓ PER LA CONDUCCIÓ de pares a fills

  Amb l'Autoescola Gomar

Nous negocis en temps de pandèmia: aventura o oportunitat?

El Govern anuncia nous ajuts per autònoms, PIMES i treballadors en ERTO

ERC presenta una moció per crear una operadora energètica municipal i abaratir el preu de la llum

Els republicans també volen impulsar una guia per millorar l'accessibilitat als comerços

En Comú Podem insta l'estat a que reguli el preu dels lloguers

També demana que la ciutat s'adhereixi a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana

L'hospital COVID de Bellvitge, a punt

Comptarà amb 48 boxes d'urgències i 64 llits

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 08. 2019

Unes quaranta persones es concentren a la Florida contra la tala d'arbres

Reclamen a l'Ajuntament alternatives urbanístiques per poder mantenir l'arbrat

Una quarantena de persones s'han concentrat al carrer Mare de Déu de Núria cantonada amb Enginyer Moncunill contra la tala d'arbres que s'està fent a la ciutat dins del nou pla d'arbrat, que contempla la reposició, substitució, nova plantació i retirada d'exemplars.

Durant la concentració, en què s'ha llegit un manifest de rebuig, veïns de diferents barris de la ciutat, famílies, entitats socials i membres de diversos partits han expressat la seva preocupació i han demanat que es paralitzin les tales dels arbres.

Part d'aquestes accions de tala es fan conjuntament amb la campanya de pavimentació per a la millora de l'accessibilitat que s'està duent a terme en una setantena de carrers, amb la renovació de voreres i treballs d'asfaltatge. Els arbres es retiren per fer-ne la pavimentació i s'obren nous escocells on es plantaran noves espècies entre els mesos de novembre i desembre. Una qüestió que ha provocat el rebuig dels veïns i entitats, que asseguren que els nous arbres que es replantin, de mida més petita, no faran prou ombra ni absorbiran la mateixa pol·lució que els que hi ha actualment.

A més, el manifest ha carregat contra la retirada dels arbres en aquells carrers amb voreres de menys de 2 metres i mig d'amplada, una mesura que l'Ajuntament considera necessària per complir la normativa d'accessibilitat, que fixa un mínim d'espai transitable per als vianants. En aquest cas, els manifestants proposen guanyar espai per l'arbrat eliminant files d'aparcament o amb una revisió del reglament de les terrasses dels bars.

També proposen que aquestes vies es converteixin en carrers de prioritat invertida per tal que puguin acollir arbrat respectant la normativa d'accessibilitat. "Volem el compromís de l'Ajuntament que totes les voreres que estan en aquestes condicions es converteixin en carrers de prioritat per als vianants, i que no es prioritzi la tala dels arbres ni els aparcaments", ha explicat una de les impulsores del moviment, Marcela Kasparian. En aquest sentit, des de l'Ajuntament asseguren que la voluntat del consistori és fer trams de prioritat invertida en tots aquells carrers on sigui possible. En el cas del carrer Mare de Déu de Núria està previst que el 2 de setembre comencin els treballs per convertir-lo en una via de prioritat invertida.

Una altra de les qüestions que s'han demanat a la concentració és que la nova plantació d'arbres, que segons el Pla de gestió de l'arbrat ha de suposar un increment del verd urbà actual, es faci atenent a les necessitats de cada barri i que el temps entre la tala i la substitució per un nou exemplar sigui el mínim indispensable.

D'altra banda, el manifest reclama a l'Ajuntament més informació sobre els objectius i l'execució del Pla de renovació de l'arbrat, així com la participació ciutadana en el seu plantejament.

En el marc d'aquest projecte ja s'han iniciat els treballs al carrer Martí i Julià entre Holanda i Montseny, on també van provocar el rebuig veïnal. Altres punts afectats durant el mes d'agost són el carrer del Rubidi i la Urbanització del Canyet, al barri de Sanfeliu, i el carrer d'Espanya, entre Joan Pallarès i el carrer de Molines, al Centre.