Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50 Reproduir video

05/06/2020 Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 06-6-2020

  06-6-2020

  Resum de L'Informatiu del 02 al 05 de juny

 • Video: 05/06/2020

  05/06/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Maria Hilda López, presidenta ASSAT 50

 • Video: 05-06-2020

  05-06-2020

  L'Informatiu 05-06-2020

 • Video: 04-06-2020

  04-06-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Josep Mª Huguet, delegat a L'H Gremi Hotels de Barcelona

 • Video: 04-06-2020

  04-06-2020

  L'Informatiu 04-06-2020

 • Video: 03-05-2020

  03-05-2020

  Aula L'H 3 de juny - Entrevista Jaume Graells i novetats FP

Els estudiants de les universitats públiques catalanes pagaran un 30% menys

En els estudis de grau i màster a partir del proper curs

Els espais naturals del delta del Llobregat reobriran al públic el 9 de juny

Ho faran en un horari i condicions diferents a les habituals

La Mostra de Teatre Aficionat de L'H d'enguany serà virtual

Vuit companyies de la ciutat han preparat peces curtes per compartir a les xarxes socials

Maria Hilda López: "Estem millor preparats per afrontar aquesta crisi"

Parlem dels efectes de la crisis derivada de la pandèmia amb l'Associació d'aturats majors de 45 anys

El CAP de Sanfeliu reobre tres dies per setmana

L'associació de veïns recull firmes perquè obri tota la setmana i hi hagi pediatra

Els Pioners L'H encara no saben si hauran de finalitzar la LNFA

Resten per disputar tres jornades de lliga regular

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 27. 08. 2019

Unes quaranta persones es concentren a la Florida contra la tala d'arbres

Reclamen a l'Ajuntament alternatives urbanístiques per poder mantenir l'arbrat

Una quarantena de persones s'han concentrat al carrer Mare de Déu de Núria cantonada amb Enginyer Moncunill contra la tala d'arbres que s'està fent a la ciutat dins del nou pla d'arbrat, que contempla la reposició, substitució, nova plantació i retirada d'exemplars.

Durant la concentració, en què s'ha llegit un manifest de rebuig, veïns de diferents barris de la ciutat, famílies, entitats socials i membres de diversos partits han expressat la seva preocupació i han demanat que es paralitzin les tales dels arbres.

Part d'aquestes accions de tala es fan conjuntament amb la campanya de pavimentació per a la millora de l'accessibilitat que s'està duent a terme en una setantena de carrers, amb la renovació de voreres i treballs d'asfaltatge. Els arbres es retiren per fer-ne la pavimentació i s'obren nous escocells on es plantaran noves espècies entre els mesos de novembre i desembre. Una qüestió que ha provocat el rebuig dels veïns i entitats, que asseguren que els nous arbres que es replantin, de mida més petita, no faran prou ombra ni absorbiran la mateixa pol·lució que els que hi ha actualment.

A més, el manifest ha carregat contra la retirada dels arbres en aquells carrers amb voreres de menys de 2 metres i mig d'amplada, una mesura que l'Ajuntament considera necessària per complir la normativa d'accessibilitat, que fixa un mínim d'espai transitable per als vianants. En aquest cas, els manifestants proposen guanyar espai per l'arbrat eliminant files d'aparcament o amb una revisió del reglament de les terrasses dels bars.

També proposen que aquestes vies es converteixin en carrers de prioritat invertida per tal que puguin acollir arbrat respectant la normativa d'accessibilitat. "Volem el compromís de l'Ajuntament que totes les voreres que estan en aquestes condicions es converteixin en carrers de prioritat per als vianants, i que no es prioritzi la tala dels arbres ni els aparcaments", ha explicat una de les impulsores del moviment, Marcela Kasparian. En aquest sentit, des de l'Ajuntament asseguren que la voluntat del consistori és fer trams de prioritat invertida en tots aquells carrers on sigui possible. En el cas del carrer Mare de Déu de Núria està previst que el 2 de setembre comencin els treballs per convertir-lo en una via de prioritat invertida.

Una altra de les qüestions que s'han demanat a la concentració és que la nova plantació d'arbres, que segons el Pla de gestió de l'arbrat ha de suposar un increment del verd urbà actual, es faci atenent a les necessitats de cada barri i que el temps entre la tala i la substitució per un nou exemplar sigui el mínim indispensable.

D'altra banda, el manifest reclama a l'Ajuntament més informació sobre els objectius i l'execució del Pla de renovació de l'arbrat, així com la participació ciutadana en el seu plantejament.

En el marc d'aquest projecte ja s'han iniciat els treballs al carrer Martí i Julià entre Holanda i Montseny, on també van provocar el rebuig veïnal. Altres punts afectats durant el mes d'agost són el carrer del Rubidi i la Urbanització del Canyet, al barri de Sanfeliu, i el carrer d'Espanya, entre Joan Pallarès i el carrer de Molines, al Centre.