Viu l'estiu 2019 a Televisió L'Hospitalet Reproduir video

31-07-2019 Viu l'estiu 2019 a Televisió L'Hospitalet

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  El Banc de Sang demana que tothom que ho pugui faci una donació

 • Video:

  Batecs 10 maig - "Superar nous reptes després de perdre la vista"

  Amb el periodista Javier Durán

 • Video:

  Aula L'H 8 de maig - Estudiants de doctorat a l'Idibell

 • Video:

  L'Hospital de Bellvitge avança en 25 minuts el tractament urgent de l'ictus

 • Video:

  Condemna i rebuig per la mort d'una dona a mans de la seva exparella

 • Video:

  Perímetre Obert : Sandro Solsona, artista resident del TPK

Campanya de renovació de l'arbrat viari a tots els districtes

La coordinadora d'AMPAS Collblanc la Torrassa critica la tala d'arbres del carrer Martí i Julià

La Plataforma Defensem el Castell de Bellvís critica la inacció municipal en la cura de les restes

El tinent d'alcalde Cristian Alcázar, diu que fa mesos que se n'està fent un pla de conservació

L'Associació de Donants de Sang fa una nova campanya de recollida

La Unitat Mòbil serà el dia 21 a la carretera de Collblanc

Fresh Laundry llença a L'Hospitalet el servei Fresh Box

Consisteix en la instal•lació de mòduls de bugaderia transportables

 • Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per vendre vehicles manipulats

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 21. 05. 2019

Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per vendre vehicles manipulats

Els autors de les estafes treballaven connivència amb un mecànic d'un taller de L'H

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes de nacionalitats espanyola i ucraïnesa, veïns de Barcelona i L’H, com a presumptes autors d'una vintena de delictes d'estafa i de falsificació de document públic. Els autors de les estafes treballaven amb connivència amb un mecànic d'un taller de L’H, que manipulava els quilòmetres dels vehicles i feia factures falses de manteniment.

La investigació es va iniciar el mes de març quan els investigadors van tenir coneixement d'un presumpte delicte d'estafa i un delicte de falsificació de document públic. Es tractava de la venda d'un vehicle, a través d'internet, on la persona compradora havia detectat anomalies en el quilometratge del vehicle.

Els investigadors van determinar que el venedor havia manipulat tant els quilòmetres reals del vehicle així com la seva fitxa d'inspecció técnica i van detenir el venedor del vehicle, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i falsificació de document públic. L'arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

A més a més, els investigadors tenien indicis que podrien haver una vintena de víctimes més de la mateixa tipologia delictiva a tot l'estat espanyol i que hi havia més persones implicades a les estafes, motiu pel qual es van realitzar una segona fase en la investigació per tal d'identificar-les.

Els agents van aconseguir localitzar un taller mecànic a L’H, on el presumpte estafador havia portat els vehicles amb l'objectiu de manipular el quilometratge real dels vehicles i simular menys quilòmetres dels reals. Així mateix, els investigadors van acreditar que l'operari del taller realitzava factures falses de manteniment als vehicles que no s'havien realitzat.

Els investigadors han determinat que el presumpte autor recercava i comprava vehicles, fora de Catalunya, de menys de deu anys d'antiguitat però amb molts quilòmetres. Posteriorment, el mecànic baixava els quilòmetres il•legalment en el taller i després els posava a la venda a través d'internet. Així mateix, denunciava la pèrdua o la sostracció de la fitxa d'inspecció tècnica i passava una nova Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) on ja constaven els vehicles modificats. Posteriorment sol•licitava un nou permís de circulació on també constava la nova vigència de la ITV amb el quilometratge modificat.

La investigació continua oberta i no es descarta localitzar més víctimes.

Els Mossos d'Esquadra recorden als compradors de vehicles de segona mà que poden consultar a la Direcció General de Trànsit (DGT) les dades d'un vehicle, com per exemple, les dades de la ITV on figura el quilometratge del vehicle que volen comprar.