Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO Reproduir video

09/07/2020 Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 09/07/2020

  09/07/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Liliana Reyes, coordinadora local CCOO

 • Video: 09-07-2020

  09-07-2020

  L'Informatiu 09-07-2020

 • Video: 08-07-2020

  08-07-2020

  Aula L'H 8 de juliol - La xarxa L'H Escoles Sostenibles. Reptes de futur després de la Covid-19

 • Video: 08-07-2020

  08-07-2020

  L'Informatiu 08-07-2020

 • Video: 08/07/2020

  08/07/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Eugènia Delgado, dtora artística Plàudite Teatre

 • Video: 08-07-2020

  08-07-2020

  Clip Aula L'H 8 de juliol - A fons. Setmana de la natura Col·legi Tecla Sala

 • Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per vendre vehicles manipulats

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 21. 05. 2019

Els Mossos d'Esquadra detenen tres homes per vendre vehicles manipulats

Els autors de les estafes treballaven connivència amb un mecànic d'un taller de L'H

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres homes de nacionalitats espanyola i ucraïnesa, veïns de Barcelona i L’H, com a presumptes autors d'una vintena de delictes d'estafa i de falsificació de document públic. Els autors de les estafes treballaven amb connivència amb un mecànic d'un taller de L’H, que manipulava els quilòmetres dels vehicles i feia factures falses de manteniment.

La investigació es va iniciar el mes de març quan els investigadors van tenir coneixement d'un presumpte delicte d'estafa i un delicte de falsificació de document públic. Es tractava de la venda d'un vehicle, a través d'internet, on la persona compradora havia detectat anomalies en el quilometratge del vehicle.

Els investigadors van determinar que el venedor havia manipulat tant els quilòmetres reals del vehicle així com la seva fitxa d'inspecció técnica i van detenir el venedor del vehicle, com a presumpte autor d'un delicte d'estafa i falsificació de document públic. L'arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

A més a més, els investigadors tenien indicis que podrien haver una vintena de víctimes més de la mateixa tipologia delictiva a tot l'estat espanyol i que hi havia més persones implicades a les estafes, motiu pel qual es van realitzar una segona fase en la investigació per tal d'identificar-les.

Els agents van aconseguir localitzar un taller mecànic a L’H, on el presumpte estafador havia portat els vehicles amb l'objectiu de manipular el quilometratge real dels vehicles i simular menys quilòmetres dels reals. Així mateix, els investigadors van acreditar que l'operari del taller realitzava factures falses de manteniment als vehicles que no s'havien realitzat.

Els investigadors han determinat que el presumpte autor recercava i comprava vehicles, fora de Catalunya, de menys de deu anys d'antiguitat però amb molts quilòmetres. Posteriorment, el mecànic baixava els quilòmetres il•legalment en el taller i després els posava a la venda a través d'internet. Així mateix, denunciava la pèrdua o la sostracció de la fitxa d'inspecció tècnica i passava una nova Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) on ja constaven els vehicles modificats. Posteriorment sol•licitava un nou permís de circulació on també constava la nova vigència de la ITV amb el quilometratge modificat.

La investigació continua oberta i no es descarta localitzar més víctimes.

Els Mossos d'Esquadra recorden als compradors de vehicles de segona mà que poden consultar a la Direcció General de Trànsit (DGT) les dades d'un vehicle, com per exemple, les dades de la ITV on figura el quilometratge del vehicle que volen comprar.