Mossèn Valentí Balaguer fa 50 anys que és rector de la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats i la Torrassa li ret homenatge. L’Auditori del barri acollirà, divendres, a partir d’un quart de nou, parlaments de les entitat lligades a la parròquia i una acte musical de reconeixement a la tasca feta.

No és massa habitual que un prevere comenci la seva carrera eclesiàstica en una parròquia i la finalitzi en el mateix lloc. Mossèn Valentí Balaguer, sí. L’any 1961 va ser nomenat vicari de la parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats i després de la mort de mossèn Jaume Busquet, va accedir al càrrec de rector.

Han passat 50 anys i tot un barri, la Torrassa, li ret homenatge per la seva tasca ingent a favor dels més necessitats i acollint sempre a tothom que s’apropa al temple. Les escoles parroquials, entitats educatives de lleure com Itaca, la residència per a gent gran o el propi Auditori de la Torrassa són exemples d’allò que ha fet pel barri i la seva gent.

Aquest divendres, dia 5, a un quart de nou del vespre, a l‘Auditori es farà un acte d’homenatge amb els parlaments de representants de les entitats parroquials i una actuació musical. Un acte senzill al gust de mossèn Valentí per reconèixer la seva trajectòria vital i professional.

Valentí Balaguer ha dit en declaracions al programa Veïns que “és l’obligació d’un prevere acompanyar a qui s’ho passa malament i ajudar en tot el que es pugui. És el que he intentat fer sempre cercant espais de trobada, acompanyament i servei com ara la residència per a gent gran de la que n’estic molt orgullós”.

Mossèn Balaguer també ha reflectit la trajectòria vital i humana dels més de 80 anys de la parròquia del Desemparats en diferents llibres que n’han mostrat la trajectòria. “És tota una vida de servei al barri i a la seva gent i m’ha agradat que tot allò que hem fet quedés reflectit per escrit en els llibres que he publicat”.