Entrevista de L'Informatiu - Francesc Belver, tinent alcalde Planificació Estratègica i Economia Reproduir video

14/07/2020 Entrevista de L'Informatiu - Francesc Belver, tinent alcalde Planificació Estratègica i Economia

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 14-07-2020

  14-07-2020

  Veïns - L'Esplai OASI o els valors de l'educació en el lleure

  I Manuel Domínguez explica l'època del "Pistolerisme"

 • Video: 14/07/2020

  14/07/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Francesc Belver, tinent alcalde Planificació Estratègica i Economia

 • Video: 14-07-2020

  14-07-2020

  L'Informatiu 14-07-2020 15h

 • Video: 13-07-2020

  13-07-2020

  L'Informatiu 13-07-2020

 • Video: 10/07/2020

  10/07/2020

  Batecs 10 Jul. - VÈNCER EL CÀNCER des del laboratori

  Amb l'investigador de l'Idibell, Alberto Villanueva

 • Video: 10/07/2020

  10/07/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Lluís Esteve, coord. Pla Integral Florida-Les Planes

La Generalitat estableix mesures restrictives a Collblanc, Torrassa i Florida per frenar els contagis

Recomana limitar la mobilitat i prohibeix les trobades de més de 10 persones

L'Hospital de Bellvitge restringeix l'accés d'acompanyants per lluitar contra la Covid-19

Només podrà entrar una persona per pacient ingressat, la mateixa durant tot el dia

Treballar d'autònom en època de pandèmia

Testimoni de dues persones que treballen per compte propi

La Generalitat confina les residències de gent gran de L'Hospitalet

Els centres ja havien prohibit les sortides dels usuaris i els ingressos

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 18. 12. 2018

Els bombers de L'H denuncien que no arriben al mínim de 8 efectius per torn

No fan hores extres per fer visible la manca de personal

Els bombers de L’H tornen a demanar millores d’efectius i de material. El detonant de la nova tanda de protestes és la impossibilitat, molts dies, de cobrir el mínim legal de vuit bombers per torn que han d’actuar en un parc com el de La Florida, que dona servei a tota la ciutat i a Esplugues.

Com a mesura de pressió per una situació que, segons denuncien, es troba per sota dels límits legals, han decidit no fer més hores extres, i falten efectius. De fet, però, la Generalitat ja els obliga, per un decret llei de 2014, a treballar 102 més hores de la jornada anual normal. Les que no fan ara són les que sobrepassen a aquestes. Segons Quim Villanueva, delegat sindical de COS-Bombers, “el mínim establert són 8 bombers per torn, de fet mai n’hi ha més perquè falta personal, i molts dies -fins i tot sense deixar de fer hores extres- ja només èrem set, i puntualment fins i tot sis”.

Aquest és un problema que, en general, afecta a tots els parcs de bombers de Catalunya. Per això els professionals fa temps que demanen la incorporació a mig termini de fins a un miler de nous bombers, a través de les corresponents oposicions.

Segons fonts sindicals, en l'actual procés de negociació del seu nou conveni, la Generalitat només els ofereix un augment en el preu de les hores extres, una mesura que veuen insuficient i que, en tot cas, no és el que busquen ja que en el del 2017 “hi ha un volum que arriba fins a les 400.000 hores extres”, i enguany superen el mig milió, segons explica Villanueva. “Ara hem fet una plantada, del 15 de desembre al 10 de gener, per fer veure a la casa aquesta mancança de bombers”, segueix explicant aquest efectiu del parc de L’Hospitalet.

Altres mancances

A banda, els bombers hospitalencs segueixen criticant que els seus vehicles tenen una mitjana de 15 anys i tenen moltes dificultats per passar l’ITV, que no es renova el material, que la mitjana d’edat dels bombers va pujant a causa de la manca d’entrada de nous efectius (a L’Hospitalet se situa ja en 46 anys) i que la qualitat del servei es veu compromesa en aquestes circumstàncies. Tot i que la Generalitat és la responsable del servei d’extinció d’incendis, els bombers de L’Hospitalet s’han reunit també amb l’alcaldessa Núria Marín, a la que han explicat la situació de l’únic parc de bombers que hi ha a la ciutat, i que a més dona servei també a Esplugues.

Arran d’aquesta visita, el grup municipal del PSC té previst presentar en el proper Ple una moció que sol·licita la millora de les condicions laborals del cos de bombers de la Generalitat. Segons s’argumenta en la moció, el Departament d’Interior té un Pla estratègic que ha identificat les mancances dels bombers catalans i ha valorat el seu cost en més de 207 milions d’euros en sis anys, a partir del 2017, però segons els sindicats no s’hauria produït encara cap millora.