Entrevista de L'informatiu - Arkaitz Imaz, metge de la unitat de VIH i ITS de l'Hospital de Bellvitge Reproduir video

28-11-2019 Entrevista de L'informatiu - Arkaitz Imaz, metge de la unitat de VIH i ITS de l'Hospital de Bellvitge

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 04-12-2019

  04-12-2019

  Aula L'H 4 desembre - Jazz Manouche a l'EMMCA i coneixem a un dels alumnes, Camil Arcarazo

 • Video: 04-12-2019

  04-12-2019

  En primera persona - Persones sense llar a L'Hospitalet

 • Video: 03-12-2019

  03-12-2019

  Veïns - L'Oficina del Voluntariat de L'H i la Fundació Salut i Comunitat

  I El Club Vespa de L'Hospitalet

 • Video: 28-11-2019

  28-11-2019

  Entrevista de L'informatiu - Arkaitz Imaz, metge de la unitat de VIH i ITS de l'Hospital de Bellvitge

 • Video: 27-11-2019

  27-11-2019

  Clips Aula L'H 27 novembre - L'H Escoles Sostenibles: Blue Containers a l'Ins. Provençana

 • Video: 27-11-2019

  27-11-2019

  Aula L'H 27 novembre - Batxillerat Artístic a l'Institut Bellvitge

Fira de Barcelona bat rècords de facturació

Esperen tancar el 2019 amb uns ingressos de més de 215 milions d'euros

Torna el torneig de bàsquet infantil Ciutat de L'Hospitalet

Del 6 al 8 de desembre, al poliesportiu de Santa Eulàlia

El calendari del Centre d'Estudis de L'H o com difondre la història de la ciutat

S'han editat un miler d'exemplars presents a establiments comercials de L'Hospitalet

Comença el projecte social Laiapp, a Torre Barrina

Va guanyar el festival de creació L'Hospitalet XR

Les botigues del Centre i Sant Josep celebren la Fira de Nadal

Del 6 al 8 de desembre, la pl. de l'Ajuntament s'omple de parades i activitats

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 22. 11. 2018

L'H rebutja la violència de gènere

Un monòleg per sensibilitzar als alumnes dels instituts de la ciutat, avui a Bellvitge

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, l’Ajuntament es compromet a mantenir els recursos, serveis i pressupostos per combatre-la i a reforçar-ne les campanyes de sensibilització. S’han organitzat diverses activitats, com la representació aquest dijous del monòleg No solo duelen los golpes, adreçat a l’alumnat dels instituts de la ciutat.

El monòleg, que s'ha representat al Centre Cultural de Bellvitge i al que han assistit alumnes de diferents instituts de L'Hospitalet, ha estat interpretat per Pamela Palenciano i explica el maltractament i la relació d'abús que va viure amb la seva primera parella durant sis anys. Humor, drama i relació amb el públic perquè el missatge arribi als joves i coneguin aquesta realitat.

Un altra acte serà el proper diumenge, dia 25, davant l’Acollidora, quan es farà la lectura del manifest “L’Hospitalet contra la violència envers les dones”. Precisament, al darrer Ple municipal es va llegir la declaració institucional “L’Hospitalet contra la violència envers les dones”, amb el suport de tots els grups polítics, amb l’objectiu de refermar el compromís contra la violència de gènere.

El text fa esment de la campanya de sensibilització i difusió sota el lema “L’H fa el pas”, que ha portat un Punt Violeta a cadascuna de les festes majors dels barris de la ciutat durant l’any 2018.

Precissament, com a gran acte reivindicatiu, el dimecres 28 de novembre es presentarà el Protocol contra les agressions sexistes a les festes majors i esdeveniments esportius, amb l’assistència dels col•lectius de dones de la ciutat, a l’Auditori Barradas, a les 18.30h. Aquest protocol l’ha elaborat la Taula d’Igualtat del Consell Municipal de Serveis Socials, amb la participació de les 12 entitats de dones de la ciutat i les comissions de festes dels barris.

Aquest protocol vol ser una eina per prevenir les violències sexistes, fent-les visibles i prenent consciència de la seva gravetat, però també un element de denúncia, de cohesió veïnal i de resposta davant de qualsevol tipus d’assetjament sexual o de discriminació per raons de gènere i/o d’identitat i orientació sexual en ambients festius. A l’acte hi intervindran l’escriptora i activista feminista Núria Varela, autora de Feminismo para principiantes, i Sara Cuentas, periodista i investigadora social, i consultora en polítiques públiques i programes d’igualtat de gènere.

Dades CAID
El 2017, el CAID va atendre 3.914 visites, 1005 d’elles a dones de forma individualitzada, la majoria per a consultes psicològiques i de treballadora social. Els principals motius de les noves consultes van ser les relacions de parella i ruptures (299), i es van atendre 291 casos de violència de gènere.

Entre els mesos de gener i setembre de 2018, el Programa Municipal per a la Dona (PMD) ha atès, al CAID, de forma individualitzada un total de 832 dones, de les quals 295 havien estat víctimes d’algun tipus de violència. El nombre total de visites i entrevistes realitzades en aquests nou mesos ha estat de 2.999. Pel que fa a l’atenció grupal, s’han dut a terme un total de quatre grups per a dones que han estat en situació de violència i relacions abusives, amb la participació de 50 dones.

Podeu veure la darrera edició del programa de TV L'Hospitalet, "Veïns" on es va parlar del Dia Internacional contra la violència masclista