Entrevista de L'informatiu - Festa de la parròquia de la Llum, amb Joan Noguera, pres. Grup Sardanista Florida Reproduir video

23-01-2020 Entrevista de L'informatiu - Festa de la parròquia de la Llum, amb Joan Noguera, pres. Grup Sardanista Florida

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 24-01-2020

  24-01-2020

  Batecs 24 gen. - GUNFIGHTERS (una familia motera)

  Amb l'Eduardo Barbero

 • Video: 23-01-2020

  23-01-2020

  Entrevista de L'informatiu - Festa de la parròquia de la Llum, amb Joan Noguera, pres. Grup Sardanista Florida

 • Video: 22-01-2020

  22-01-2020

  Aula L'H 22 de gener - Ioga a les aules amb RYE

 • Video: 22-01-2020

  22-01-2020

  Clips Aula L'H 22 de gener - A fons. Objectiu 100.000 a l'escola Santa Marta

 • Video: 22-01-2020

  22-01-2020

  En primera persona - Servei Municipal de Mediació Comunitària

 • Video: 22-01-2020

  22-01-2020

  Clip Aula L'H 22 de gener - Dones de Ciència. Hedy Lamarr, la cocreadora del wifi

L'Hospi no vol sorpreses davant del Figueres

Podria debutar el darrer fitxatge: Antonio López

L'Ajuntament demana a la Generalitat que executi les obres de l'Escola Busquets i Punset

El centre ha patit desperfectes causats per les fortes ventades que ha portat el temporal Gloria

El CB L'Hospitalet vol posar peu i mig a la fase d'ascens

Visita la pista del Pardinyes Lleida (dissabte 18:30h)

La parròquia de la Mare de Déu de la Llum celebra la seva festa

Aquest dissabte, 25, a partir de quarts de 6 de la tarda, amb cant coral i sardanes

El temporal 'Gloria' fa caure 142 arbres a L'H

Alguns abonats dels Districtes IV i V han estat fins a 16 hores sense llum

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 01. 12. 2017

El projecte Cicerone d'acollida a nouvinguts, primer premi ApS Ciutat de L'Hospitalet

La X Trobada espanyola d'Aprenentatge Servei aplega unes 400 persones

El projecte Cicerone d'acollida a alumnes nouvinguts ha rebut el Primer Premi APS Ciutat L'H. El marc ha estat la 10a Trobada Estatal d’Aprenentatge Servei que ha tingut lloc a La Farga i que ha aplegat més de 400 persones entre educadors, representants d'entitats, empreses, institucions i alumnes d'arreu d'Espanya. El programa Aula L'H de TV L'Hospitalet oferirà dimecres un programa especial de resum de la jornada.

Posar en valor la pràctica educativa que fomenta la metodologia d'aprendre a la vegada que es presta un servei a la comunitat i reconèixer les millors experiències que es desenvolupen en els centres espanyols ha estat l'objectiu de la desena Trobada Estatal d'APS celebrada a La Farga.

En el decurs de l'acte s'han lliurat els Premis ApS 2017, que han anat a mans d'11 centres, i el primer Premi ApS Ciutat de L'H, que ha recaigut sobre el projecte Cicerone d'acollida a alumnes nouvinguts i els quatre instituts que enguany el desenvolupen: els instituts Eduard Fonseré, el Rubió i Ors, Pedraforca i el Torres i Bages. En el projecte Cicerone els alumnes dels instituts ajuden als seus companys nouvinguts a conèixer el barri, la ciutat i a practicar el català. 

La Trobada Estatal d'ApS, organitzada enguany per l’Ajuntament, la Xarxa Espanyola d’Aprenentatge Servei, la Fundació Educo i l’Editorial Edebé, ha estat inaugurada per l’alcaldessa, Núria Marín, la presidenta de la Red Espanyola d’Aprenentage i Servei, Roser Batlle, i el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, que han donat la benvinguda als participants.

Núria Marín, durant la seva intervenció, ha destacat “el model educatiu de L’Hospitalet, de suma i de treball col•lectiu amb les entitats”. I ha afegit que “els programes d’aprenentatge i servei són un model d’èxit a la ciutat".

Aquest any s’han presentat 244 projectes als premis estatals, un 40% més que l’any passat, i de totes les comunitats autònomes. Per nivells educatius la distribució ha estat: 27%, primària; 54%, secundària, i 19%, formació professional. Pots consultar aquí la llista de les iniciatives premiades.

En el cas de L'H, un total de 12 projectes han estat els finalistes dels guardons Ciutat de L'H, emmarcats dins la trobada estatal d'APS. Aquest curs s’estan desenvolupant a L’Hospitalet 126 iniciatives ApS, en les quals participen més de 1.600 alumnes de 34 centres educatius, en col•laboració amb unes 39 entitats socials i educatives. 

L'Hospitalet, una ciutat compromesa amb la metodologia ApS

La Xarxa estatal d'APS ha escollit la ciutat de L'Hospitalet per aquesta celebració donada la important implantació d'aquesta pràctica educativa en les escoles, instituts, entitats, equipaments i serveis de la ciutat i perquè L'Hospitalet coordina la xarxa temàtica ApS dins la Xarxa estatal de Ciutats Educadores. També, pel premi internacional rebut, ara fa un any, de mans de la Xarxa Internacional de Ciutats Educadores en reconeixement a la trajectòria de L'H per impulsar aquest tipus de programes educatius com a medotologia per afavorir i estimular l'aprenentatge.

El programa d'educació de Televisió L'Hospitalet, Aula L'H, emetrà un programa especial el pròxim 6 de desembre sobre el desenvolupament de la jornada amb entrevistes i reportatges amb els seus protagonistes i amb els premiats.