L'Informatiu - 24-05-2022 Reproduir video

24-05-2022 L'Informatiu - 24-05-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  L'Informatiu - 22-07-2022

 • Video: 21/07/2022

  21/07/2022

  L'Informatiu - 21-07-2022

 • Video: 20/07/2020

  20/07/2020

  L'Informatiu - 20-07-2022

María Vicente inicia el campionat d'Europa sense pressió

La temporada de l'hospitalenca ha estat marcada per una lesió al quàdriceps

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

L'Escola de Vida amplia la seva oferta formativa amb nivells més avançats de català i castellà

Els dies 5, 6 i 7 de setembre s'obren les inscripcions per al curs 2022/2023

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia reportatges-i-especials 23. 11. 2012

"A la mínima sospita de violència, s'ha de demanar ajuda"

La crisi frena les denuncies i els drets de les dones

A L’Hospitalet, cada any 400 dones demanen ajuda i assessorament al centre d’atenció i informació a la dona (CAID) per violència o desigualtats importants. El 25 de Novembre es celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, enguany marcat per la crisi, que ha provocat que les dones maltractades denunciïn menys.

La tinenta d’alcalde de l’Àrea de Benestar i Famílies de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Dolors Fernández, insisteix que “quan hi ha la sospita de violència, s’ha de demanar ajuda a professionals. Qualsevol dona que pateixi violència de gènere s’ha de presentar al CAID, on rebrà assistència psicològica, social i jurídica”

Quan la situació requereix de mesures més contundents i, segons Fernández, “la dona necessita sortir de casa, a L’Hospitalet hi ha equipaments que les poden acollir. Tenim convenis amb d’altres espais i cases d’acollida de fora de la ciutat”

A L’Hospitalet, el CAID funciona des de fa 26 anys, han passat més d’11.000 dones, i el perfil de dona maltractada ha anat evolucionant al llarg del temps. Fernández s’hi referix dient que “abans les dones maltractades eren més grans, amb una situació de violència de molts anys i amb moltes dificultats per sortir endavant. Ara cada cop són dones més joves i tenen un millor pronòstic. Ara les dones saben que la violència no és un fet natural i que no l’han de tolerar”

Efectes de la crisi

La crisi econòmica està suposant un fre a l’hora de denunciar per la por que tenen moltes dones a no trobar feina i a veure’s sense cap recurs econòmic per sortir endavant. Aquest divendres, s’ha celebrat , a l’Auditori del CC Tecla Sala, la vuitena Jornada Formativa per a Professionals sobre “Crisi econòmica i Conseqüències per les Dones”. Entre d’altres, s’ha arribat a la conclusió que tant a nivell europeu com català, les dones són el col•lectiu que més durament està patint la crisi.

Encarna Bodelón, Doctora en Dret de la UAB i especialista en criminologia feminista i violència contra les dones, ha destacat que “la llei contra la violència de gènere s’està quedant sense recursos i el treball de les dones s’està precaritzant. La Generalitat, a més, ha retallat el pressupost de l’Institut Català de les Dones i en el Departament de treball no s’inverteix en els Plans d’Igualtat a les empreses”.

Durant les jornades, Dolors Fernández ha afegit que “les retallades en la llei de dependència, l’avortament o la reforma laboral estan afectant molt més a les dones. De fet, la darrera pujada de les taxes judicials posarà més problemes a les dones que vulguin divorciar-se per fugir d’una situació complicada”.

A tot l'estat espanyol, 58 dones han mort durant l'any 2012 víctimes de la violència masclista.