L'Informatiu - 24-05-2022 Reproduir video

24-05-2022 L'Informatiu - 24-05-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 04-07-2022

  04-07-2022

  L'Informatiu - 04-07-2022

 • Video: 01-07-2022

  01-07-2022

  L'Informatiu 01-07-2002

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  L'Informatiu - 30-06-2022

Les noves tendències del sector del cafè arriben a L'H

L'empresa catalana Syra Coffee trasllada la seva planta torrefactora a la ciutat

L'H torna a acollir un espectacle dins del Festival Grec

Àlex Rigola porta l'obra "Ofèlia" a Can Trinxet

Augmenten els contagis de Covid a les portes de les vacances

Els analistes consideren que la situació no és crítica

Fílmax Gran Via bat el record de persones disfressades de Minions

Els cinemes del centre comercial Gran Via 2 realitzen un esdeveniment especial per l'estrena de Minions: El Origen de Gru

Efrén García seguirà dirigint al CF Can Buxeres

L'equip disputarà la 3a Catalana

 • Les platges de L'Hospitalet
 • Les platges de L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia reportatges-i-especials 31. 07. 2012

Les platges de L'Hospitalet

Abans de l'any 1920 els límits de la ciutat arribaven fins a la mateixa costa

El Consorci de la Zona Franca, per tal de poder ampliar el port de Barcelona, va expropiar 900 hectàrees de terreny que pertanyien a L’Hospitalet. En aquella àrea marítima, fins i tot, existia un barri de pescadors que vivien en barraques.

Fa 90 anys era possible anar a la platja de L’Hospitalet. Es tractava d’un espai natural que donava sortida al mar a l’actual zona de La Marina i que permetia a centenars de pescadors guanyar-se la vida. De fet, aquests pescadors van arribar a formar un petit barri mariner amb barraques fetes de canyes i fusta. Se sap també que les seves peces preferides per pescar eren les angules i les llises llobarreres.A finals del segle XIX la platja de L’Hospitalet era força coneguda pels barcelonins, que sovint venien a passar el diumenge i menjar un bon peix a l’ombra d’algun ‘xiringuito’.

El paisatge costaner es va acabar a l’any 1920 quan degut al interès de Barcelona d’ampliar la capacitat logística del seu port, el Consorci de la Zona Franca va expropiar les 900 hectàrees de terrenys marítims que pertanyien a L’Hospitalet. D’aquesta manera L’Hospitalet ve deixar de tenir platja i activitat pesquera. La necessitat imperiosa de Barcelona de disposar d’un gran port que li permetés competir comercialment a Europa va posar punt i final a l’estampa marinera de L’Hospitalet.

Però van haver-hi d’altres conseqüències col•laterals, com ara la desaparició d’una quarantena de masies que des de feia molts anys estaven establertes a la zona de la Marina. Uns terrens que ara ocupa la Zona Franca donant-li uns usos industrials i logístics.

Font d’informació: l’hospitaletdellobregat.wordpress

Platges més properes

Tot i no disposar de zona marítima, anar des de L’Hospitalet a la platja en transport públic és relativament senzill. Una opció és la Gavà. En aquest cas haurem d’agafar la línia L80 a qualsevol de les parades que existeixen a la Gran Via. Durant tot el mes d’agost, circulen tots els dies de la setmana i passen amb una regularitat de 60 minuts.

La platja de Castelldefels la tenim a prop si fem ús de les línees L95 i L94, que també circulen i fan parada a la Gran Via. En aquest cas, els busos tenen una freqüència de pas de 20 minuts.
Ver Platja L'Hospitalet en un mapa más grande