En Primera Persona - L'A.E.S. Neptuno. Bussejar fent apnea Reproduir video

27-11-2020 En Primera Persona - L'A.E.S. Neptuno. Bussejar fent apnea

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 27-11-2020

  27-11-2020

  L'Informatiu - 27-11-2020

 • Video: 26-11-2020

  26-11-2020

  L'Informatiu - 26-11-2020

 • Video: 25-11-2020

  25-11-2020

  L'Informatiu - 25-11-2020

TV de L'H emet la Gala d'entrega de Premis del Zoom Festival d'Igualada

Serà la primera experiència interactiva amb els espectadors

El camp de futbol del parc de la Torrassa entra en funcionament

Hi jugaran tots els equips del CEE Collblanc-la Torrassa

Els darrers avenços biomèdics de Bellvitge, en directe, aquest dissabte al portal web Sinergia

Es faran xerrades sobre els tractaments de la Covid-19, la manipulació d'embrions o la diabetis

El PP de L'H demana que es rebaixin impostos als sectors més castigats

Presenta al·legacions a les ordenances fiscals

El PSC critica la inacció de la Generalitat per abordar la crisi al mercat laboral provocada per la Covid-19

Asseguren que la gestió en l'àmbit de l'ocupació durant la pandèmia és inadmissible

Montse Abolafia: "El PDU no encaixa amb el que hauria de ser L'H"

Parlem amb una dels membres de la plataforma "No Més Blocs" a l'Entrevista

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia reportatges 11. 04. 2020

Marta Bolós: "El Covid-19 canviarà el paradigma sobre els perills als que ens enfrontem"

Aquesta farmacèutica creu que la pandèmia ens ha de moure a reflexionar sobre el futur

Des de la seva farmàcia al carrer Campoamor, la Marta Bolós i les seves companyes lluiten contra la Covid-19 ben protegides i amb plena vocació de servei. Han hagut d'establir torns per reduir el risc de contagi. Després de les jornades maratonianes de feina, la Marta també troba espais d'esbarjo amb la família, com la taula del menjador, reconvertida al tennis taula. I també rumia sobre la percepció del perill i la feblesa quan haguem superat la pandèmia. 

Com t’ha afectat la crisi del coronavirus Covid-19 en la teva activitat laboral? Has d’anar físicament a la feina o pots teletreballar?

A nivell de la farmàcia, que som un servei públic que ha d'estar obert, hem hagut de fer dos torns per minimitzar les probabilitats de contagi. Treballem 12 hores seguides en dies alterns. Prenem moltes mesures d'higiene, deixar les sabates a l'entrada, rentar la bata cada dia, rentar-se les mans, ulleres de protecció i dispensar des de la finestreta de guàrdies. L'objectiu és evitar al màxim qualsevol contacte. Assessorem molt a la gent i, si cal, apropem la medicació als avis per tal que no surtin de casa, com a mesura excepcional...

Quin impacte està tenint aquesta situació en la teva vida personal i familiar? Com passes el temps quan ets a casa? Has recuperat cap afició o has descobert cap hobby nou?

A la meva vida personal, quan sóc a casa, estic molt connectada als grups de whatsapp per coordinar-nos, però també procuro estar amb els fills, per fer-los el confinament més agradable. Juguem al tennis taula usant la taula del menjador, fem gimnàs i, fins i tot, hem recuperat diapositives i estem fent sessions. També intentem que treballin i, francament, costa molt. Les xarxes i plataformes com Netflix no ho posen fàcil. També he deixat d’anar a veure el meu pare, que té 90 anys i viu sol. Però el truquem cada dia, que som 6 germans i només un hi va per evitar contacte amb l’exterior.

Et connectes més a les xarxes socials? 

Les xarxes, realment treuen fum. Hi ha mems molt graciosos que posen una mica d'humor, però a mi, al final em cansen. A nivell de la farmàcia, intentem donar informació a través del facebook i instagram.

Has participat en iniciatives populars, com els aplaudiments al personal sanitari i d’altres serveis essencials? Què t’ha mogut a fer-ho?

Si que he participat als aplaudiments. Sembla que aquestes iniciatives et fan sentir que formes part d’una comunitat i que aquesta lluita, només la superarem si tots hi posem de la nostra part.

Què serà el primer que facis quan puguis tornar a sortir al carrer amb normalitat?

El primer que faré serà anar a veure el meu pare. Crec que també faré alguna cosa a l’aire lliure, com córrer o passejar.

Com creus que et canviarà aquesta experiència?

Canviarà la relació amb la família, valoraré molt el contacte amb les persones, els amics, espero que com a societat, madurem. Canviarà el paradigma a l’hora de veure els perills als que s’enfronta la societat.

 

Pots recuperar totes les entrevistes a la secció Reportatges de L'Hdigital.

["Des de casa" recull una sèrie d'entrevistes a ciutadanes i ciutadans de L'H o que hi treballen, amb un objectiu ben clar: donar visibilitat a les experiències i estats d’ànim que genera el confinament. Si vols compartir la teva història, escriu-nos a lhdigital@lhcomunicacio.cat.]