En Primera Persona - Cursos de castellà a persones nouvingudes de la Fundació Akwaba Reproduir video

22-01-2021 En Primera Persona - Cursos de castellà a persones nouvingudes de la Fundació Akwaba

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-05-2021

  07-05-2021

  L'Informatiu - 07-05-2021

 • Video: 06-05-2021

  06-05-2021

  L'Informatiu - 06-05-2021

 • Video: 05-05-2021

  05-05-2021

  L'Informatiu - 05-05-2021

"La Torrassa Florida", nou mural de Nevenka Pavic a la ciutat

L'obra està situada a la sortida de l'estació de metro de La Torrassa

César Ornat: "Allò que volem és obrir carrers, no tallar-los"

Membre de Defensem el Castell de Bellvís, a l'Espai de l'Entrevista de TV de L'H

Cau gairebé a la meitat el nombre d'abonats dels poliesportius municipals

L'Ajuntament impulsa una campanya amb descomptes per atreure nous usuaris

Un Hospi ferit rep al Peña Deportiva (diumenge 12 h)

L'entrenador Jonathan Risueño demana "amor propi" al vestidor

L'Hospitalet En Comú Podem se suma a les protestes pel tancament de l'Acadèmia Cultura

C's reclama que l'Ajuntament actuï per abordar la crisi

L'hospitalenc David Aliaga, agraït pel reconeixement rebut per part de la revista literària Granta

El jove escriptor, fins fa poc veí de la Florida, ha estat distingit com a referent de la literatura en espanyol

 • Ramon Colet:

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia reportatges 01. 04. 2020

Ramon Colet: "Estic aprofitant per tocar més la guitarra"

Aquest professor i expert en comunicació digital ja estava avesat a teletreballar

Tenint en compte les dues ocupacions del Ramon Colet Arean, la docència i el màrqueting digital, i el seu caràcter impetuós, el seu alumnat no deu tenir gaire temps per a l'avorriment i de ben segur que no podrà fugir d'estudi. Allò que és novetat per a tanta gent, teletreballar, per al Ramon és l'hàbitat habitual. I com que potser hi està més acostumat a organitzar-se d'aquesta forma, aquests dies aprofita per llegir llibres pendents "i tocar més la guitarra".

Com t’ha afectat la Covid-19 en la teva activitat laboral? Has d’anar físicament a la feina o pots teletreballar?

Jo sóc professor i també em dedico al màrqueting digital, i amb els meus alumnes i companys de l’escola estic treballant des de casa tot amb els recursos d’educació online que ja utilitzo habitualment. És evident que tot això ha afectat moltíssim a tot, també al món de l’educació. Peerò, pel que fa al màrqueting digital, la veritat és que no afecta gaire. De fet, en aquest camp sempre treballo online i molt sovint em reuneixo en entorns virtuals. El que sí que m’està passant és que diferents projectes s’han hagut de posposar per quan tot això passi i d’altres s’han alentit.

Quin impacte està tenint aquesta situació en la teva vida personal i familiar? Com passes el temps quan ets a casa? Has recuperat cap afició o has descobert cap hobby nou?

L’impacte és molt gran, com suposo que li passa a tothom, certament. A casa el que faig és estar pendent de preparar recursos i pràctiques pels alumnes i de revisar-les, i de mantenir la meva feina en el camp del màrqueting digital, això pel que fa al treball. Pel que fa a l’oci estic aprofitant per a llegir llibres que estava aparcant per l’estiu i també per tocar la guitarra molt més del que toco habitualment. També estic veient sèries i pel·lícules a plataformes com HBO o Netflix.

Fas més ús de les xarxes socials?

Doncs, pel que fa a la meva dedicació en el camp del màrqueting digital, algunes coses s’han alentit o posposat, com comentava abans. Pel que fa a les meves xarxes personals, sí que m’hi passo més temps consultant-les, fruit de les hores de confinament. Twitter és el canal que més utilitzo per estar informat i també per distreure’m una estona. Crec que l’humor és bàsic per a afrontar-ho tot, per això crec que les mems en un moment donat sí que aporten quelcom, encara que sigui per veure algun fet des d’una perspectiva una mica diferent.

Has participat en iniciatives populars, com els aplaudiments al personal sanitari i d’altres serveis essencials? Què t’ha mogut a fer-ho?

No, no hi he participat, però entenc perfectament que es facin, i reconec i valoro el grandíssim valor que estan tenint alguns col·lectius als que caldrà tenir molt presents quan això passi, perquè ells n’hauran estat el nostre gran actiu, el millor actiu.

Què serà el primer que facis quan puguis tornar a sortir al carrer amb normalitat?

Doncs el que tothom vol fer, suposo. Precisament això, tornar a la normalitat, que sempre és el que menys valorem fins que ho perdem.

Com creus que et canviarà aquesta experiència?

Honestament, no ho sé. Us proposo que em feu aquesta pregunta passat quan faci un temps que haguem tornat a la normalitat. Crec que serà aleshores quan podrem fer un cop d’ull al que portem de 2020 i valorar i reflexionar sobre tot el que hem canviat o sobre tot allò que hem après. Espero que de tot això n’aprenem molt, en tots els aspectes.

Pots recuperar totes les entrevistes a la secció Reportatges de L'Hdigital.

["Des de casa" recull una sèrie d'entrevistes a ciutadanes i ciutadans de L'H o que hi treballen, amb un objectiu ben clar: donar visibilitat a les experiències i estats d’ànim que genera el confinament. Si vols compartir la teva història, escriu-nos a lhdigital@lhcomunicacio.cat.]