En Primera Persona - La història de Mathias i la seva tribu Reproduir video

23-07-2021 En Primera Persona - La història de Mathias i la seva tribu

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 15-10-2021

  15-10-2021

  L'Informatiu - 15-10-2021

 • Video: 14-10-2021

  14-10-2021

  L'Informatiu - 14-10-2021

 • Video: 13-10-2021

  13-10-2021

  L'Informatiu - 13-10-2021

L'objecció de consciència i el transformador de La Torrassa centren les Beques L'H 2021

El termini de presentació de sol•licituds finalitza el 16 de novembre

L'Hospi torna a guanyar però continua sense convèncer

Els de Cristian García superen 2-1 a un Granollers que ha merescut més

La Milla Urbana s'ha tornat a competir; enguany, amb mesures sanitàries

La cursa solidària ha aplegat uns 500 participants

El Torrons Vicens CB L'Hospitalet no baixa el ritme

L'equip de Xavi Carvajal supera el Llucmajor a domicili per 70-83

Caravaning 2021 ofereix un nou espai per esportistes i aventurers

El saló reuneix més de 130 expositors aquest any

 • Qui és la senyora que porta la flor a la solapa?

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia reportatges 21. 01. 2020

Qui és la senyora que porta la flor a la solapa?

Es fa viral la crida feta a Twitter per localitzar una dona de L'H d'una fotografia del 1956

L’Enric Aragonès, un dels professors de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’H, s’ha proposat un repte: localitzar la dona que surt amb una flor a la solapa en una fotografia datada el 1956 i realitzada a la plaça Espanyola del barri de la Torrassa. Una crida que va publicar el dilluns a Twitter i que en menys de 24 hores ha aconseguit 512 retweets i 179 agradaments i unes 45.000 visualitzacions.

L’Enric fa uns anys que treballa a L’Hospitalet. Fa un temps la seva àvia li va regalar una foto en què es troba en una festa popular a la Torrassa, a L’H. Des de llavors, l’Enric té la foto a la seva taula de l’EMMCA. “Em feia gràcia que la meva àvia havia estat a la ciutat on jo treballo ara”.

La història del Twitter comença quan l’àvia de l’Enric, que és d'Omellons (les Garrigues), però viu a Reus de fa anys, li explica que de jove va conèixer l’Agustina, una noia de L’Hospitalet amb la qual va compartir molts moments. Un d’ells és el que ha quedat plasmat en la fotografia que l’Enric té a la seva taula i que ara s’ha fet viral. Aquí s’identifica una jove en primer pla amb una flor a la solapa. L’àvia de l’Enric té el desig de poder contactar novament amb l’Agustina, a qui fa anys que ha perdut la pista.

Després de la crida de l’Enric, els missatges rebuts a Twitter han deixat algunes pistes. Aquesta senyora, segons diferents piulades, es podria dir Agustina Porcel i un usuari que ha respost a l’Enric diu que la coneix. “Des que vaig penjar la foto, un munt de gent s’ha interessat pel tema i m’han donat pistes de com podria trobar-la preguntant en entitats, a la parròquia, a botigues de tota la vida”, explica.

L’Enric afirma que tot plegat és com cercle que vincula a la seva àvia amb ell i amb la seva feina actual. “A l’EMMCA, jo formo part de la Banda Provençana. Un dels temes que toquem és la sardana “Les nois de la Torrassa”. 

L’Enric ha dit a L'Hdigital estar agraït per la resposta i ha comptabilitzat que la foto l’han visualitzat fins a 45.000 persones.

I com acaba la història? L’Enric acaba de parlar amb l’Agustina i li donarà el seu número a l’àvia perquè puguin parlar. La màgia del Twitter !!!!