Resum de L'Informatiu del 18 al 22 de maig Reproduir video

23-05-2020 Resum de L'Informatiu del 18 al 22 de maig

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 10/07/2020

  10/07/2020

  Batecs 10 Jul. - VÈNCER EL CÀNCER des del laboratori

  Amb l'investigador de l'Idibell, Alberto Villanueva

 • Video: 10-07-2020

  10-07-2020

  L'Informatiu 10-07-2020

 • Video: 09-07-2020

  09-07-2020

  L'Informatiu 09-07-2020

Recomanacions sanitàries entre música i teatre de carrer

De la mà dels Rolling Vibes Collective fins al 23 de juliol

El Pla Integral de les Planes-Blocs Florida no s'atura a l'estiu

Parlem amb el seu coordinador a l'espai de l'Entrevista

L'AESE dissenya un equip de molt talent

Tornarà a disputar la Copa Catalunya amb David Muñoz com a entrenador

L'oficina d'ocupació del carrer Girona reprén l'atenció presencial

Cal demanar cita prèvia per raons de seguretat

La Fundació La Vinya atén a més de 3.000 persones en situació d'exclusió social durant l'any 2019

L'entitat lamenta que la crisi sanitària hagi comportat més pobresa i vulnerabilitat

 • Qui és la senyora que porta la flor a la solapa?

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia reportatges 21. 01. 2020

Qui és la senyora que porta la flor a la solapa?

Es fa viral la crida feta a Twitter per localitzar una dona de L'H d'una fotografia del 1956

L’Enric Aragonès, un dels professors de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’H, s’ha proposat un repte: localitzar la dona que surt amb una flor a la solapa en una fotografia datada el 1956 i realitzada a la plaça Espanyola del barri de la Torrassa. Una crida que va publicar el dilluns a Twitter i que en menys de 24 hores ha aconseguit 512 retweets i 179 agradaments i unes 45.000 visualitzacions.

L’Enric fa uns anys que treballa a L’Hospitalet. Fa un temps la seva àvia li va regalar una foto en què es troba en una festa popular a la Torrassa, a L’H. Des de llavors, l’Enric té la foto a la seva taula de l’EMMCA. “Em feia gràcia que la meva àvia havia estat a la ciutat on jo treballo ara”.

La història del Twitter comença quan l’àvia de l’Enric, que és d'Omellons (les Garrigues), però viu a Reus de fa anys, li explica que de jove va conèixer l’Agustina, una noia de L’Hospitalet amb la qual va compartir molts moments. Un d’ells és el que ha quedat plasmat en la fotografia que l’Enric té a la seva taula i que ara s’ha fet viral. Aquí s’identifica una jove en primer pla amb una flor a la solapa. L’àvia de l’Enric té el desig de poder contactar novament amb l’Agustina, a qui fa anys que ha perdut la pista.

Després de la crida de l’Enric, els missatges rebuts a Twitter han deixat algunes pistes. Aquesta senyora, segons diferents piulades, es podria dir Agustina Porcel i un usuari que ha respost a l’Enric diu que la coneix. “Des que vaig penjar la foto, un munt de gent s’ha interessat pel tema i m’han donat pistes de com podria trobar-la preguntant en entitats, a la parròquia, a botigues de tota la vida”, explica.

L’Enric afirma que tot plegat és com cercle que vincula a la seva àvia amb ell i amb la seva feina actual. “A l’EMMCA, jo formo part de la Banda Provençana. Un dels temes que toquem és la sardana “Les nois de la Torrassa”. 

L’Enric ha dit a L'Hdigital estar agraït per la resposta i ha comptabilitzat que la foto l’han visualitzat fins a 45.000 persones.

I com acaba la història? L’Enric acaba de parlar amb l’Agustina i li donarà el seu número a l’àvia perquè puguin parlar. La màgia del Twitter !!!!