Resum Ple municipal maig 2020 Reproduir video

28-05-2020 Resum Ple municipal maig 2020

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 29/05/2020

  29/05/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Cristian Alcázar, tinent d'alcalde d'espai públic

 • Video: 28-05-2020

  28-05-2020

  Resum Ple municipal maig 2020

 • Video: 27-05-2020

  27-05-2020

  Ple Municipal maig 2020

 • Video: 26-05-2020

  26-05-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Mercè Perea, diputada al Congrès pel PSC

 • Video: 15/05/202

  15/05/202

  Entrevista de L'Informatiu - Fran Belver, portaveu del grup municipal del PSC

 • Video: 13-05-2020

  13-05-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni Garcia, portaveu del grup municipal d'ERC

 • Les entitats adherides al Pacte pel Dret a Decidir presenten l'agenda d'actes a L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 02. 09. 2015

Les entitats adherides al Pacte pel Dret a Decidir presenten l'agenda d'actes a L'H

Els debats i la marxa de torxes són els actes més destacats

Amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya, les entitats adherides al Pacte Democràtic de L’Hospitalet pel Dret a Decidir organitzen diferents activitats a la ciutat durant el setembre. La penjada de 44 pancartes per al 11 de setembre als diferents barris de la ciutat, els debats amb sindicats i les candidatures a les eleccions són alguns dels actes més destacats.

Josep Ferrer, vicepresident d’Omnium Cultural a L’Hospitalet ha presentat avui, 2 de setembre, a l’Harmonia, els actes que el Pacte Democràtic de L’Hospitalet pel Dret a Decidir farà a la ciutat amb motiu de l'11 de setembre i de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. El pacte està format per entitats socials i culturas de la ciutat i algunes formacions polítiques. 

Segons Josep Ferrer, a més d'Omnium Cultural i l'ANC, en les pròximes activitats participaran  CDC , ERC i la CUP, Sumate, la coordinadora d’associats per a la llegua catalana de L’Hospitalet, CAL L’H, el Centre d’Estudis de L’H, l’entitat educativa El Saltiró, i el Grup de Dones de Can Serra.

La primera activitat és la penjada de 44 pancartes personalitzades cridant a la ciutadania dels diferents barris de L’Hospitalet a participar en la “Via lliure per a la República Catalana”, el proper 11 de setembre, a l’avinguda Meridiana de Barcelona. Josep Ferrer, ha explicat que “al llarg d’aquesta setmana es penjaran aquestes pancartes personalitzades als diferents barris de la ciutat”.

La segona de les activitats és el debat organitzat per l’ANC de L’Hospitalet que es farà el dia 8 de setembre a l'Auditori Barradas a les 20 hores, amb el títol “Quin futur laboral volem?”. L’acte, conduït per la periodista Empar Moliner, comptarà amb la presència de Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO; Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT; i Jordi Sànchez, president de l’ANC. 

Josep Ferrer ha destacat que “aquest debat és un acte d’extraodinària rellevància. És important que en època electoral vinguin els principals representants sindicals a parlar del futur laboral al nostre país. Aquest debat és especialment significatiu”.

El dia 10 de setembre l’ANC de L’Hospitalet organitza la tradicional Marxa de torxes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. S’inciarà a les 23 hores de dijous, 10 de setembre a l’Harmonia. Acabarà al monument a Rafael Casanova, cap a mitjanit. El recorregut és pels carrers Xipreret, Molinès, Santa.Barbara, Lleida, Rambla Just Oliveras i Rambla Marina.

El quart i últim acte que han organitzat les diferents entitats adherides al Pacte Democràtic pel Dret a Decidir, és el Debat de les candidatures a les properes eleccions autonòmiques. Novament Omnium Cultural de L’Hospitalet organitza un debat electoral. En aquesta ocasió entre les candidatures que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya. Han estat convidades les candidatures que actualment tenen representació parlamentària. Serà dimarts, 22 de setembre, a les 20 hores, a l’Auditori Barradas. El debat el presentarà Julià Naval, president d’Òmnium Cultural L’H, i serà moderat per Marc Guinjoan, secretari d’OC L’H i col.laborador del diari ARA.

Josep Ferrer ha assegurat que estan convençuts "que igual que a l’altre debat que va organitzar Omnium Cultural amb motiu de les eleccions municipals, ara també hi haurà una participació molt notable, perquè L’Hospitalet és una ciutat on les candidatures tenen molt d’interès en fer actes de campanya”.

Josep Ferrer ha destacat que “estem en un moment molt important per al nostre país, per les properes eleccions, i pel futur social i polític de Catalunya que està present en totes les candidatures. I per tant més que mai cal una participació molt activa i màxima implicació de la ciutadania en tots els actes que hi haurà durant tot aquest mes de setembre”.

Ferrer ha assegurat que “nosaltres entenem que el procés sobiranista sempre s’ha distingit perquè no és un moviment exclusivament polític. És una proposta que compta amb un gran suport de la ciutadania. Per això aquesta vegada els actes que fem estan dirigits principalment els ciutadans”.