L'Informatiu - 07-10-2022 Reproduir video

07-10-2022 L'Informatiu - 07-10-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-10-2022

  07-10-2022

  L'Informatiu - 07-10-2022

 • Video: 06-10-2022

  06-10-2022

  L'Informatiu - 06-10-2022

 • Video: 05-10-2022

  05-10-2022

  L'Informatiu - 05-10-2022

 • Video: 04-10-2022

  04-10-2022

  L'Informatiu - 04-10-2022

 • Video: 03-10-2022

  03-10-2022

  L'Informatiu - 03-10-2022

 • Video: 30-09-2022

  30-09-2022

  L'Informatiu - 30-09-2022

CCOO de Catalunya celebra la Festa del Treball Digne, a Bellvitge

El seu secretari general, Javier Pacheco, a l'Entrevista de l'Informatiu

Un grup d'estudiants farà propostes per facilitar l'accés a la tecnologia de la gent gran

Més de 180 joves de cicles professionals treballaran en grups multidisciplinaris

Un ciberatac deixa sense sistema informàtic l'Hospital General de L'H

També s'han vist afectats els CAPs i residències de gent gran del Consorci Sanitari Integral

Sinergia ofereix diàlegs oberts a la ciutadania sobre la recerca biomèdica a Bellvitge

La iniciativa vol apropar la recerca en salut que es fa a L'Hospitalet

Les obres del CAP de Sant Josep s'iniciaran a finals del 2023

Ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon

Comença el Festival Fanàtik

La Salamandra acull aquest festival de música pop-rock i urbana en català

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 29. 05. 2013

El Ple dóna suport als jubilats per actualitzar les pensions

També demana la dimissió de Llanos de Luna

El Ple municipal va aprovar una moció presentada pels jubilats de la ciutat que reclamen mantenir el poder adquisitiu de les seves pensions. També es va posicionar a favor de la dimissió de la delegada del Govern per haver lliurat un diploma a la División Azul.

La sessió del Ple municipal de l’Ajuntament de L’Hospitalet corresponent al mes de maig va comptar amb la participació de nombrosos jubilats i pensionistes de la ciutat que van reclamar que les seves pensions s’actualitzin amb l’IPC real.

Es tractava d’una moció presentada per la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet, a petició de la Comissió de Jubilats i Pensionistes de la ciutat, i que va comptar amb el suport de PSC, CiU, ICV-EUiA i PxC i l’únic vot en contra del PP.

Els jubilats consideren que la decisió del Govern de l’Estat de no actualitzar les pensions amb l’IPC “incideix en la disminució de la renda disponible dels pensionistes per acomplir l’objectiu de dèficit de la senyora Merkel. És un clar perjudici per a un dels col·lectius més vulnerables, una mesura injusta i ineficaç i que afectarà a l’activitat econòmica”, va afirmar Justo Herrera, un dels seus portaveus.

Tots els grups es van posicionar sobre la moció i la intervenció del portaveu del PP, Juan Carlos del Rio, va aixecar protestes entre els assistents. Del Rio va afirmar que “cap govern fins ara havia destinat tants diners a les pensions” i va recordar que el Govern del PSOE les va congelar. “Quan nosaltres vam arribar al Govern vam trobar un forat de 7.700 milions d’euros a la Seguretat Social”.

Les seves explicacions no van convèncer els jubilats de L’Hospitalet. En el seu nom, Antonio Mayo, li va replicar “no em crec res de vostès perquè ens van fer creure que ho anaven a arreglar tot al dia següent de guanyar les eleccions. Estem mantenint les nostres famílies amb la pensió i vostès en tenen la culpa”.

L’alcaldessa Núria Marín també va intervenir en la discussió. “La crisi no la poden pagar els jubilats, prou tenen amb tots els atacs que reben, les retalles en salut, en les pensions, en la llei de dependència, el copagament dels medicaments. Ja està bé d’apretar aquest col·lectiu amb polítiques equivocades d’austeritat”.

Pel que fa a la resta de grups municipals, el portaveu de PxC, Daniel Ordóñez, va recordar la promesa del president del Govern, Mariano Rajoy, de no tocar les pensions. “El que hauria de fer és convocar eleccions i presentar un programa que pugui cumplir. El Govern ha mentit els jubilats i està socavant el seu poder adquisitiu”.

En nom d’ICV-EUiA, el portaveu Alfonso Salmerón va aformar que “el Govern del PP està incumplint la Constitució, no revaloritzar les pensions és robar la cartera dels diners dels pensionistes en un moment en que mantenen l’economia de les famílies”.

Per la seva part, la portaveu de CiU, Meritxell Borràs, va recordar el compromís “que tot el que tingui a veure amb les pensions s’ha de tractar al Pacte de Toledo on estan representats tots els grups polítics i això no s’ha fet”.

Per últim, el portaveu socialista Francesc Josep Belver va afegir que “ens preocupa aquest problema però encara més el futur. Estiguem alerta perquè tan de bo tot el que haguem de lamentar sigui això”.

El segon tema social que va tractar el ple va ser l'educació, i el cas de les escoles Frederic Mistral, que ha perdut una línia de P3, i la Paco Candel, que necessita un nou mòdul per acollir dues línies més

La delegada del Govern i l’Hospital General de L’H

El Ple municipal també va aprovar una moció presentada d’urgència per CiU en la qual es demana “la dimissió o la destitució immediata de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, per haver homenatjat membres de la Hermandad de Combatientes de la División Azul” en un acte en commemoració de l’aniversari de la Guàrdia Civil.

La División Azul espanyola va combatre amb les tropes de Hitler al front soviètic. La moció va comptar amb el suport del PSC i d’ICV-EUiA i el vot en contra de PP i PxC.

També va prosperar la proposta de PSC i ICV-EUiA que denuncia la situació de l’Hospital general de L’Hospitalet. El regidor d’ICV-EUiA Lluís Esteve va denunciar el progressiu desmantellament d’aquest centre sanitari i el fet que els veïns de la zona nord de la ciutat siguin derivats a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. “Reclamem la igualtat pel que fa a l’accés a la salut de proximitat entre els veïns de la zona nord i els de la zona sud i, en concret, pel que fa al tractament hospitalari a la nostra ciutat”, va dir. Tots els grups hi van donar suport, tret de CiU.

També en l’àmbit sanitari es va aprovar una moció del PP que reclama a la Generalitat reduir les llistes d’espera a la sanitat pública catalana, que va comptar amb el vot favorable de tots els grups i l’oposició de CiU.

Pla de xoc contra l’atur i per una maternitat lliure

El PSC va presentar una moció que demana la posada en marxa de mesures contra l’atur i per la reactivació econòmica i social a Catalunya, amb plans d’ocupació en col·laboració amb els ajuntaments. Van votar a favor PxC i ICV-EUiA, el PP va donar suport parcial i CiU va votar en contra.

La proposta aprovada insta a les forces polítiques i els agents socials a arribar a un compromís contra l’atur i la pobresa que demana que ningú es quedi sense menjar, sense llar i sense cap ingrés.

El PSC també va presentar un text en contra de la reforma de la Llei de l’avortament que prepara el Govern central i que defensa una maternitat lliurement decidida. La proposta es va aprovar amb els vots de PxC i d’ICV-EUiA i dels regidors de CDC. La regidora d’Unió Anabel Clar va votar en contra i també el grup del PP.

Telemadrid, la transició nacional  i la reforma de la RMI

El grup de CiU va veure aprovada la seva moció que demana la retirada de la xarxa del reportatge emès per Telemadrid sota el títol La imposición y la perversión del lenguaje, que relaciona catalanisme i nazisme i qualifica la política catalana de totalitària. Només PxC i PP van votar-hi en contra.

A proposta del PP, l’Ajuntament es va posicionar en contra de formar part del Consell per a la Transició Nacional creat per la Generalitat i es va comprometre a no facilitar cap recurs per a la celebració d’un referèndum a Catalunya si no està dins la legalitat vigent. PSC i PxC en van votar a favor i CiU i ICV-EuiA ho van fer en contra.

Per últim, el plenari va acordar, a petició d’ICV-EUiA, sol·licitar al Parlament de Catalunya la reforma urgent de la Renda Mínima d’Inserció per tal que aquesta arribi a totes les persones sense feina que no rebin cap prestació econòmica i que aquestes puguin accedir a un itinerari d’inserció laboral. El text va tenir el suport del PSC i de PxC. El PP es va abstenir i CiU hi va donar suport parcial.