Resum Ple Octubre Reproduir video

24-10-2019 Resum Ple Octubre

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 24-10-2019

  24-10-2019

  Resum Ple Octubre

 • Video: 23/10/2019

  23/10/2019

  Ple municipal Octubre (2) - Mocions

 • Video: 23/10/2019

  23/10/2019

  Ple municipal Octubre (1) Dictàmens

 • Video: 10-10-2019

  10-10-2019

  Entrevista de L'informatiu - Miguel García, portaveu municipal de Ciutadans

 • Video: 08-10-2019

  08-10-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu municipal L'H En Comú Podem

 • Video: 03-10-2019

  03-10-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Sonia Esplugas, portaveu del PP L'H

Talls de trànsit al Districte V

A l'av. Tomàs Giménez i al carrer d'Andorra

El PP proposa una rebaixa gradual de l'IBI del 2% durant 4 anys

Al·legacions a les ordenances fiscals per al 2020

Commemoració del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants

Amb un ampli programa d'activitats fins a finals de mes

L'ICO registra una de les millors taxes de supervivència en càncer del món

L'envelliment de la població serà la causa principal de l'augment del càncer en els propers deu anys

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 19. 10. 2009

CiU considera un frau que s'hagin catalogat com a zona verda trams de la Rambla de la Marina

En compensació per uns terrenys de la Feixa Llarga catalogats com a equipaments

El grup municipal de CiU ha qualificat de frau a la ciutadania que el govern local hagi catalogat com a zona verda quatre trams vials de la rambla de la Marina, com a compensació per la requalificació en zona d’equipaments d’uns terrenys del carrer de la Feixa Llarga que fins ara tenien catalogació de zona verda.

Segons CiU, l’origen d’aquesta qüestió és el planejament de Can Rigal. La supressió del camp de futbol de Pubilla Casas obligaria a fer un altre equipament esportiu per mantenir la ràtio que marca la normativa legal. L’emplaçament que hauria escollit el govern local serien uns terrenys ubicats entre el carrer Feixa Llarga i la Travessia Industrial, entre els barris de Bellvitge i el Centre.

Una porció d’aquest solar fins ara catalogada com a zona verda hauria estat requalificada com a zona d’equipaments per poder dur a terme en el futur una instal•lació esportiva. Com a compensació per la pèrdua d’aquests terrenys de zona verda, el govern local hauria qualificat de zona verda quatre trams vials de la rambla de la Marina, segons va denunciar divendres CiU.

La seva portaveu municipal, Meritxell Borràs, ha declarat que no es pot admetre de cap de les maneres que el govern local pretengui que els vials de separació de la rambla de la Marina puguin fer la mateixa funció que un parc o un jardí. Borràs creu que aquesta actuació és un autèntic frau a la ciutadania.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Ana María Prados, ha argumentat que, seguint les indicacions de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, el govern local ha pensat potenciar la zona esportiva de la Feixa Llarga amb una nova pista d’atletisme; i ha replicat que el tram central de la rambla de la Marina és una zona arbrada que els ciutadans gaudeixen com a zona verda i de passeig.

CiU també ha recordat que L’Hospitalet ha hagut de cedir zones verdes a d’altres localitats de l’àrea metropolitana per poder tirar endavant operacions urbanístiques. Per a la portaveu Meritxell Borràs, malgrat el còmput de zones verdes es faci en l’àmbit metropolità, el fet cabdal per als ciutadans de L’Hospitalet és que han hagut de renunciar a zones verdes properes.

Des de l’equip de govern, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Ana María Prados, ha indicat que la majoria de les actuacions urbanístiques s’han fet a la ciutat han tingut com a objectiu la construcció de nous habitatges de promoció pública, l’obertura de zones verdes i espais ciutadans i la creació d’equipaments.