El grup municipal de L’Hospitalet En Comú Podem demana que es paralitzin de forma immediata les obres de construcció de noves edificacions a la zona de Cosme Toda, al barri de Sant Josep. Diuen que incompleix la normativa urbanística sobre ombres. Per aquest motiu han presentat un recurs administratiu.

L’Hospitalet En Comú Podem considera que al 2008 es van projectar els habitatges amb un informe d’ombres incorrecte. Això hauria permès construir un 34% més de metres quadrats.

Segons aquesta formació, el recurs administratiu presentat demana la revisió d’ofici de la modificació del Pla General Metropolità, PGM, que va permetre que el sòl industrial de Cosme Toda passés a ser sòl residencial, facilitant així la construcció de prop dels 1.000 habitatges projectats.

El recurs es recolza en un informe pericial que assenyala que aquesta modificació del PGM incompleix l’article 264 de les normes que regules les hores de sol mínimes que hauria de rebre un habitatge en el moment més desfavorable de l’any (al mes de gener) per tal de tenir una adequada intimitat, il•luminació i isolació. L’informe afegeix que la modificació del 2008 es va basar en informació inexacta “per generar una aparença de legalitat”.

La portaveu del grup municipal de L’H en Comú Podem, Ana González, ha explicat que 6 del 8 edificis projectats a Cosme Toda incomplirien la normativa d’ombres. González ha afegit que si s’hagués seguit la normativa d’ombres “s’hauria d’haver reduït la volumetria i l’alçada i no s’haurien pogut projectar els 82.299 metres quadrats aprovats en l’actualitat a costa de la qualitat, l’eficiència energètica i la il•luminació dels habitatges”.

Segons Ana González, reconeixen que arriben tard a demanar la paralització d’unes obres que porten anys en marxa, però que no han volgut prendre cap decisió fins tenir un informe pericial oficial.

A l’acte també han assistit membres de l’entitat Stop Massificació Cosme Toda que s’oposen frontalment al projecte urbanístic.

D’altra banda, L’H en comú podem també ofereix ajuda a les persones que han comprat alguns dels habitatges.

L’Hospitalet En Comú Podem espera la resposta de l’Ajuntament en aquest recurs administratiu sobre Cosme Toda. En cas que no s’aturi el projecte, els comuns no descarten obrir la via judicial amb un contenciós.