El Ple ha aprovat destinar 1,4 milions d’euros a l’expropiació de les finques situades al carrer del General Prim, 30-34, al barri de Santa Eulàlia. En aquest espai de 1.000 m2 l’Ajuntament està fent un bosc urbà que és previst que estigui enllestit aquesta tardor. A l’inici del Ple Conchi Almécija ha pres possessió del càrrec de regidora en el lloc de Jaume Graells.

Aquesta zona del barri de Santa Eulàlia formarà part d’una xarxa d’illes urbanes-bosc que s’estan desenvolupant per fer front a les onades de calor, amb actuacions previstes, entre altres indrets, a la zona central del passeig de Bellvitge i al solar ubicat a la confluència del carrer de Vallparda amb el carrer de Torns, al barri de Collblanc.

El portaveu del grup municipal del PSC, Fran Belver, ha explicat que “el bosc urbà de la zona del carrer General Prim, donarà més amplitud i continuïtat a la plaça de Camilo José Cela”. Amb la dotació d’1,4 milions d’euros es “podrà fer front a la resta d’expropiacions que queden per fer en aquests terrenys”.

En aquest mateix sentit, la regidora del PP, Sonia Esplugas, creu que amb aquesta actuació ”Santa Eulàlia guanyarà una zona verda i des del PP creiem que és positiu tant pel barri com per a la ciutat”.

El Ple municipal ha aprovat també destinar 2,6 milions d’euros, amb diferents modificacions de crèdit, al cofinançament municipal de diferents actuacions per millorar i fer més sostenible la mobilitat urbana de L’Hospitalet i que han estat subvencionades amb els Fons Next Generation.

Els projectes s’emmarquen en el Pla de mobilitat urbana sostenible de L’Hospitalet i tenen com a objectiu afavorir les condicions de mobilitat dels vianants; fomentar la intermodalitat, la utilització del transport públic i la bicicleta, i aprofitar els avenços tecnològics per millorar la mobilitat i reduir les emissions de gasos contaminants.

El portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia, assegura que “aquesta modificació de crèdit contempla l’adequació de carrers a diferents barris i les propostes per la mobilitat i sostenibilitat que s’han anat proposant amb mocions al ple com ara les estacions segures per a bicis o la finalització de la xarxa ciclable de la ciutat”.

El ple també ha donat llum verda a una línies d’ajuts per a particulars que vulguin rehabilitar edificis que estiguin classificats dins el PEPA, el pla especial de protecció del patrimoni arquitectònics. La formació municipal de Ciutadans ha votat a favor d’aquesta ajuts tot i que el seu portaveu, Miquel García, creu que “la dotació no és suficient i que hi ha hagut una manca de previsió”.

També s’ha donat llum verda a incrementar amb 360.000 euros la dotació destinada a implementar les targetes moneder per a la cobertura de la necessitat bàsica d’alimentació de famílies vulnerables de la ciutat. Aquest servei es presta en conveni amb les entitats Càritas i Creu Roja. En aquest sentit, la regidora de L’Hospitalet En Comú Podem, Núria Lozano,ha afirmat que “compartim la urgència per l’increment de situacions de vulnerabilitat i que amb la inflació fa que la partida prevista inicialment hagi resultat insuficient”.

Construcció de la seu del SEM al clúster biomèdic de Bellvitge

El Ple municipal ha aprovat provisionalment la modificació puntual de Pla general metropolità a l’àmbit situat entre l’Hospital Duran i Reynals, la prolongació del carrer de les Ciències i la rambla de la Marina de L’Hospitalet. La totalitat dels terrenys que formen part de l’àmbit d’actuació són de titularitat pública. L’objectiu de la modificació és la construcció de la nova seu del Servei d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM) al costat de l’Hospital Duran i Reynals. El projecte també contempla la futura prolongació del carrer de les Ciències des de la rotonda existent a la cantonada sud de l’Hospital Duran i Reynals fins a la futura rotonda a la intersecció amb la rambla de la Marina.

D’altra banda, també s’ha aprovat establir com a festes locals per a l’any 2023 els dies 5 de juny i 25 de setembre.


Presa de possessió de Concepción Almécija Hernández

A l’inici del Ple ha pres possessió del càrrec de regidora de l’Ajuntament de L’Hospitalet Concepción Almécija Hernández, en substitució de Jaume Graells, que va fer efectiva la seva renúncia al càrrec de regidor el passat 22 de juny.

Concepción Almécija, veïna del barri de Can Serra, és tècnica sanitària i té experiència en els àmbits de l’educació i la dinamització comercial. A més, té una forta presència en l’associacionisme i el lleure de la ciutat com a membre de diverses entitats.