L'Informatiu - 30-06-2022 Reproduir video

30-06-2022 L'Informatiu - 30-06-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  L'Informatiu - 30-06-2022

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  L'Informatiu - 29-06-2022

 • Video:

  L'Informatiu - 28-06-2022

 • Video: 27-06-2022

  27-06-2022

  L'Informatiu - 27-06-2022

 • Video: 23-06-2022

  23-06-2022

  Resum Ple municipal juny 2022

 • Video: 23-06-2022

  23-06-2022

  L'Informatiu - 23-06-2022

Teatres de circ i espectacles infantils tanquen el festival Per Amor a l'Hart

Famílies i infants han gaudit de jocs d'equilibri als Jardins de Can Sumarro

L'Associació Marismas del Guadalquivir tanca el curs amb un espectacle de dansa flamenca

El Teatre Joventut ha estat escenari del festival "Al-Andalus, 8 rincones"

La PAH denuncia que els serveis socials de L'H han reallotjat cinc famílies en una pensió insalubre

Des de l'Ajuntament asseguren que s'estan fent obres de millora a l'allotjament

Músics amb diversitat funcional ofereixen un concert inclusiu acompanyats de la Django Orchestra Academy

Els artistes, vinculats al Grupo SIFU, han actuat amb la formació de jazz manouche de l'EMMCA

Arrenca el festival Per Amor a L'Hart

Circ, dansa i música en viu a peu de carrer

 • Sonia Esplugas:

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 23. 06. 2022

Sonia Esplugas: "La rebaixa de l'IBI que se'ns nega any rere any sí alleujaria moltes famílies"

Entrevista a la portaveu del PP al Diari L'H

Sonia Esplugas fa balanç del mandat actual que considera “marca per la pandèmia, la crisi econòmica i social i el cas Consell Esportiu”. Creu que ha fet una oposició responsable i critica la pressió fiscal, la seguretat i l’incivisme a la ciutat. Encara no sap si repetirà com a alcaldable però afirma que té forces per respondre els problemes de la ciutadania. 

Per a la portaveu del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament, Sonia Esplugas, es nota un “cansament evident” del PSC en el govern de la ciutat. “Hi ha els mateixos problemes sense resposta any rere any i el cas del Consell Esportiu els ha noquejat i els manté centrats a equilibrar les seves tensions internes”, diu en referència al govern socialista.

Esplugas qualifica com a “responsable” la seva actuació al Ple, on el PP només té la regidora. “Hem fet propostes per millorar la ciutat i la qualitat de vida, per rebaixar la pressió fiscal, per generar oportunitats per a les empreses i per millorar la seguretat”. Però també es queixa de que, tot i que moltes propostes han estat aprovades, “fa falta que l’equip de govern les dugui a terme” i posa com a exemple la proposta per fer ombres als parcs infantils que “es va aprovar el passat mandat i hem arribat de nou a l’estiu i seguim igual”.

En temes de seguretat, planteja “centrar els esforços a incrementar els efectius de Guardia Urbana, de Mossos i de Policia Nacional”. I afegeix que “també s’haurien de potenciar les patrulles de proximitat perquè donen seguretat a la ciutadania i els comerciants”. Sobre l’incivisme i la neteja, demana més contundència contra els infractors “Els canvis en la contracta de neteja no són la solució si no s’acompanya de l’acompliment estricte de l’ordenança de civisme. No pot ser que trencar o embrutar els espais públics surti gratis”.

Esplugas critica en general l’acció del govern municipal, de la qual diu que és “contradictòria”. “Diu que vol millorar els espais públics però deixa que es construeixi sense fre, vol una ciutat més verd però tala arbres de forma indiscriminada. Tampoc vol ningú sense suport social, però se’ns nega any rere any la rebaixa de l’IBI i això sí alleujaria les famílies”.

També demana un ampli consens entorn del PDU Biopol, on vol “menys volumetria, un projecte sostenible, la zona agrícola, obrir-nos al riu i no augmentar població”. I sobre com ha portat el PSC el cas Consell Esportiu, que està sota investigació judicial, afirma que “El PSC i Núria Marin han actuat amb deslleialtat amb la ciutadania. L’alcaldessa ha omès el deure d’informar sobre el que estava passant i hauria d’haver actuat amb determinació per cessar els regidors implicats”.