Des de L’Hospitalet En Comú Podem porten a votació un text en contra del menyspreu institucional i que insta l’Ajuntament a pal·liar les necessitats socials bàsiques de la població, especialment pel que fa l’alimentació i a l’habitatge. 

Entre d’altres mesures, demanen destinar més recursos al servei de targetes moneder per garantir l’accés als aliments de les famílies vulnerables. També insten a municipalitzar o accelerar un nou concurs del servei de distribució d’àpats a domicili, que des de fa gairebé un any i mig no permet efectuar noves altes perquè va caducar la licitació.

Pel que fa a l’habitatge, proposen ampliar els recursos habitacionals d’emergència i abordar l’acompanyament de les persones sense llar.

Per la regidora dels comuns Laura Alzamora, “es tracta de com s’està abordant la pobresa de manera general des de les institucions de L’Hospitalet. Cal renovar i actualitzar els protocols perquè ara no estan funcionant. També proposem un augment dels recursos humans i econòmics dels serveis socials per tal d’oferir polítiques valentes. Amb més voluntat política hem de transformar el model actual”.

En una segona moció, els comuns reclamen a l’Ajuntament que mantingui en funcionament el Centre Obert Naranjos, que atèn a infants i famílies en situació de risc social a través del reforç escolar, la millora d’hàbits o el treball en valors. A més, el text també demana la internalització de la gestió d’aquest centre municipal.

En aquest sentit, Alzamora explica que “estem molt preocupats perquè vam saber que el 30 de juliol s’acaba la licitació del contracte i que des de l’Ajuntament no hi ha cap intenció de renovar-lo. Aquest tipus d’educació pedagògica i social es dona a través del vincle i de la proximitat; si els infants es reubiquen en d’altres centres es perdrà tot el treball que ja s’ha realitzat”.