La militància republicana de l’Hospitalet ha validat per àmplia majoria, més del 90%, a Jaume Graells com a cap de llista per a les eleccions municipals de 2023. La formació republicana assenyala que vol fer una candidatura àmplia, plural i de ciutat, amb l’objectiu de produir el canvi de govern que afirmen, necessita l’Hospitalet.

El candidat republicà ha afirmat que cal un canvi en l’Ajuntament, que es troba estancat després de quatre dècades amb un PSC, assegura, més pensat per mantenir-se en el poder, que en millorar la ciutat. Graells ha assegurat després de l’assemblea de militants que “pel bé de la ciutat toca que el PSC passi a l’oposició i deixi que governin noves maneres de fer i de pensar. Mentre els socialistes s’han de regenerar perquè estan cridats a ser un partit important a la ciutat. Prou ja d’hegemonies, la ciutat està estancada”.

Graells anunciava la seva vinculació a ERC pocs dies després de comunicar publicament la seva renúncia a l’acta de regidor dins l’Ajuntament on formava part del grup socialista i la seva baixa com a militant del PSC. Aquestes decisions les ha prés quan s’ha arribat a dos anys des que denunciés davant la justícia les presumptes irregularitats al Consell Esportiu de l’Hospitalet.

L’ara candidat republicà, afirma que el model socialista està esgotat, i assegura que es demostra amb les seves polítiques d’urbanisme o de transparència política que “són fum i mai s’acaben materialitzant, que amb la corrupció no ha donat cap mena d’explicació i denota manca de renovació. Cal obrir finestres”. 

Graells ha volgut agrair el suport de la militància, que també ha escollit la seva comissió electoral local, que serà l’encarregada de confeccionar la llista que l’acompanyarà com a candidat.