Jaume Graells abandona el partit socialista i també l’acta de regidor. En declaracions al mitjà cooperatiu online Districte7, Graells afirma que no pot “militar a un partit que, davant la corrupció, castiga el denunciant i és passiu amb qui delinqueix”. El fins ara regidor va denunciar fa dos anys davant la Policia Nacional les presumptes irregularitats al Consell Esportiu.

El passat mes de juny de 2020 Jaume Graells va dimitir del seu càrrec de tinent d’alcalde de d’Educació, Esports i Joventut, i també de la comissió directiva del Consell Esportiu després de denunciar presumptes irregularitats relacionades amb la gestió del consell. Tot i això, va seguir com a regidor socialista.

Fa uns mesos preguntat als mitjans de comunicació pel seu futur dins de la política municipal i del consistori, va afirmar que seguiria a la política “durant aquest dos anys que queden de mandat però no per lleialtat al partit, perquè no hi tinc cap confiança”. Ara, però, Graells ha canviat d’opinió. 

Arran del cas del Consell Esportiu, han dimitit dos regidors de la ciutat invistigats per les presumptes irregularitats: el d’Esports, Cristian Plaza, i el tinent d’alcalde d’Espai Públic, Cristian Alcázar. La dimissió del segon es va produir al mes d’abril, poc després que la Fiscalia Provincial de Barcelona fes una petició de pena de quatre anys i mig de presó i inhabilitació per a ell i per a Cris Plaza, per la indemnització irrugular que va rebre Plaza en deixar de ser director del Consell Esportiu. 

D’altra banda, la Fiscalia Provincial de Barcelona, el fiscal ha demanat el sobreseïment provisional i parcial de la part contra l’alcaldessa de L’Hospitalet Núria Marín en la investigació judicial sobre el cas.

Jaume Graells va ser director general de planificació i estudis de primària i secundària de la Generalitat i posteriorment regidor des del 2011. Va ser regidor de Cultura, primer, i d’Educació, Esports i Joventut, fins que va renunciar al càrrec al  2020.