L'Informatiu - 05-07-2022 Reproduir video

05-07-2022 L'Informatiu - 05-07-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 05-07-2022

  05-07-2022

  L'Informatiu - 05-07-2022

 • Video: 04-07-2022

  04-07-2022

  L'Informatiu - 04-07-2022

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  L'Informatiu - 30-06-2022

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  L'Informatiu - 29-06-2022

 • Video:

  L'Informatiu - 28-06-2022

 • Video: 27-06-2022

  27-06-2022

  L'Informatiu - 27-06-2022

Ángel Moya s'acomiada de la presidència de la Unificación Bellvitge

Després de 22 anys com a president i 30 com a directiu

La Col•lectiva posa en marxa el projecte "No abaixis la persiana"

Per guiar a tothom qui vulgui tirar endavant un negoci cooperatiu

L'escuderia-escola L'H Èxit queda segona a les 24 Hores de motociclisme de Montmeló

Els alumnes del PFI que hi van donar suport a boxes ens expliquen la seva experiència

L'Ajuntament inicia una campanya per la recollida de mobles i estris vells i el bon ús dels contenidors

Es vol sensibilitzar la ciutadania que mantenir la ciutat neta és cosa de tothom

L'atur s'ha reduït en més de 400 persones a L'Hospitalet

El mes de juny tornar a ser un mes favorable pel que fa a l'ocupació a la ciutat

L'hospitalenca Rosa Arias guanyadora del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank

La fundadora de Science for Change optarà ara al guardó nacional

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 05. 05. 2022

ERC reactiva la seva oficina parlamentària perquè els veïns diguin la seva sobre la ciutat

Els republicans lamenten, en un comunicat, que el govern incompleixi el Pacte de Ciutat en l'ajut als autònoms

Esquerra Republicana reactiva la seva oficina parlamentària, on els veïns poden fer arribar dubtes, suggeriments o inquietuds al grup municipal. Els republicans volen fer d’aquesta iniciativa un espai per poder escoltar a la ciutadania i resoldre els problemes del seu dia a dia. Per la seva banda, el partit independentista ha lamentat en un comunicat que el govern municipal incompleixi el Pacte de Ciutat en els ajuts als autònoms.

Treballar des de la proximitat i donar resposta a les inquietuds que sorgeixin als ciutadans. Aquest és el principal objectiu de l’oficina parlamentària d’Esquerra Republicana on es vol que es puguin presentar els problemes que tenen, pateixen o veuen els veïns de L’Hospitalet i així poder millorar les seves condicions de vida a la ciutat.

El diputat al Parlament d’ERC, Jordi Albert, ha dit que “volem apropar la política al carrer, a la gent. Nosaltres posem paradetes, parlem amb les entitats, visitem les seves seus i les oficines parlamentàries fan que el contacte amb les persones sigui més proper i poder combatre les desigualtats”.

La dinàmica de l’oficina parlamentària consisteix en concertar una reunió amb una persona vinculada al partit per tal de resoldre el dubte, la problemàtica o el suggeriment que tinguin els veïns. La presidenta d’ERC de L’Hospitalet, Sílvia Casola ha destacat que "fem una reunió amb la persona que ens ho demana amb diputats, regidors o la persona que pot posar fil a l’agulla a la qüestió que ens plantejen”.

Des d’Esquerra Republicana es vol combinar l’atenció personalitzada que ofereix l’oficina parlamentària amb l’atenció col•lectiva. Per això, durant els propers mesos s’instal•laran paradetes als diferents barris de la ciutat perquè la ciutadania també s’hi pugui adreçar sense necessitat de demanar cita prèvia.


ERC lamenta que el govern de la ciutat no compleixi el Pacte de Ciutat amb els autònoms

Esquerra Republicana ha lamentat que el govern municipal del PSC incompleixi un dels punts principals del Pacte de ciutat, consisten en donar suport des de l’Ajuntament a les persones autònomes i comerços de la ciutat. El pacte que es va signar el novembre del 2020, incloïa un acord per obrir una línia d’ajuts amb una partida de 4 milions d’euros per mitigar l’impacte econòmic de la Covid a persones autònomes amb 1.000 euros per sol•licitud.

Els republicans denuncien que la partida no s’ha executat en la seva totalitat i el govern només ha donat ajudes per un total de 740.000 euros i a menys de la meitat dels sol•licitants, lluny dels 4 milions anunciats. El portaveu municipal d’ERC, Antoni García, ha explicat que “ens trobem moltes persones autònomes que han patit i pateixen les conseqüències de la crisi econòmica de la Covid i no han cobrat o han quedat excloses”.

García Acero també ha indicat que “això és conseqüència directa d’haver fet unes convocatòries sense escoltar el sector, d’esquenes a les associacions de comerciants i altres col•lectius afectats, amb unes bases i requisits restrictius per limitar-ne l’abast i dificultar així l’atorgament d’ajuts”