L'Informatiu - 05-07-2022 Reproduir video

05-07-2022 L'Informatiu - 05-07-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 05-07-2022

  05-07-2022

  L'Informatiu - 05-07-2022

 • Video: 04-07-2022

  04-07-2022

  L'Informatiu - 04-07-2022

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  L'Informatiu - 30-06-2022

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  L'Informatiu - 29-06-2022

 • Video:

  L'Informatiu - 28-06-2022

 • Video: 27-06-2022

  27-06-2022

  L'Informatiu - 27-06-2022

Ángel Moya s'acomiada de la presidència de la Unificación Bellvitge

Després de 22 anys com a president i 30 com a directiu

La Col•lectiva posa en marxa el projecte "No abaixis la persiana"

Per guiar a tothom qui vulgui tirar endavant un negoci cooperatiu

L'escuderia-escola L'H Èxit queda segona a les 24 Hores de motociclisme de Montmeló

Els alumnes del PFI que hi van donar suport a boxes ens expliquen la seva experiència

L'Ajuntament inicia una campanya per la recollida de mobles i estris vells i el bon ús dels contenidors

Es vol sensibilitzar la ciutadania que mantenir la ciutat neta és cosa de tothom

L'atur s'ha reduït en més de 400 persones a L'Hospitalet

El mes de juny tornar a ser un mes favorable pel que fa a l'ocupació a la ciutat

L'hospitalenca Rosa Arias guanyadora del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank

La fundadora de Science for Change optarà ara al guardó nacional

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 28. 04. 2022

El Ple fa efectiva la renúncia d'Alcázar com a regidor

Es rebutja la moció de L'HECP on es demana la dimissió arran del cas Consell Esportiu

A la sessió del Ple de l’abril s’ha fet efectiva la renúncia de Cristian Alcázar com a regidor socialista i com a responsable de l’àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat. Alcázar serà substituït per José Antonio Alcaide Martín, per ser qui segueix en l’ordre de la llista electoral de la candidatura presentada a les eleccions locals del 26 de maig de 2019 pel PSC. 

Cristian Alcázar, però, s’ha absentat durant tota la sessió, amb la qual cosa ha declinat l’oportunitat d’acomiadar-se davant la corporació, fet que li ha valgut les crítiques d’altres grups municipals.

Segons fonts municipals s’espera que ens els pròxims dies l’Alcaldia informi sobre la reorganització del cartipàs per fer traspàs de les competències de l’àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat entre altres regidors/es.

Prèviament a aquest punt en l’ordre del dia –amb el qual s’ha tancat la sessió–, els grups municipals han debatut sobre una moció presentada pel L’HECP on s’instava a Cristian Alcázar a dimitir dels seus càrrecs a l’Ajuntament. La secretària municipal ha considerat que la moció arribava abans que el Ple fes efectiva la renúncia d’Alcázar com a regidor.

La moció ha rebut 21 vots dels 27 que integren el Plenari. A banda d’Alcázar que ha estat absent, tampoc no han votat Jaume Graells per part del PSC que abandonava la sala en el moment de les votacions, ni els quatre regidors de Ciutadans que no han estat d'acord amb que s'hagués inclós en l'ordre del dia aquesta moció quan Alcázar ja havia comunicat públicament la seva renúncia. Així doncs, la moció ha estat rebutjada amb 12 vots en contra del PSC; i 9 vots a favor de ERC, LHECP i PP.

El debat

La portaveu de L’HECP, Ana González, ha lamentat que Alcázar “no s’hagi dignat a presentar-se. Per respecte a la ciutat hauria d’haver donat la cara avui” i ha criticat que aquesta dimissió arriba tard i a l’alcaldessa perquè “ha mirat cap a una altra banda”.

Per part del PP, la portaveu Sònia Esplugas, ha exigit a Núria Marín que doni explicacions i li ha retret que no hagin actuat per cessar Alcázar des del primer moment en que la Fiscalia ha donat a conèixer la petició de 4 anys i mig de presó” que recau sobre ell.

Des de Ciutadans, el portaveu Miguel García ha demanat respectar la presumpció d’innocència i ha avalat que Alcázar no hagués dimitit abans si se sent innocent. “No podem ser jutges i a la vegada part i aquesta moció em sembla partidista”, ha dit. Els quatre regidors d'aquest grup van declinar emetre cap vot.

Per part d’ERC, el portaveu Antoni Garcia, ha reiterat que la dimissió d’Alcázar arriba tarda. “Però el pitjor de tot és l’actitud de la sra. Marín que ha tingut consciència d’aquestes irregularitats i no ha actuat ni ha donat explicacions”. “Aquesta situació fa mal a la imatge de la ciutat, de l’esport i a la institució i no es pot permetre”, ha dit.

De la seva banda, el portaveu del PSC, Francesc Belver, ha acusat els comuns de “sectaris”, de “no respectar la presumpció d’innocència” i de “no actuar amb la mateixa contundència davant les imputacions que afronta l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau”. “El que estan fent és convertir la política en un fangar”, ha dit.

El passat 20 de març a través d'una nota del PSC de L'H es comunicava que Cristian Alcázar havia pres la decisió d'abandonar l’acta de regidor i les seves responsabilitats de govern a l'Ajuntament arran de l’evolució de les investigacions judicials derivades del cas del Consell Esportiu de L’H. La mateixa nota també es deia que Alcázar renunciava a la primera secretaria del PSC local, fet que obliga a nomenar una gestora transitòriament.