Ple municipal juliol 2022 - Dictàmens i precs i preguntes Reproduir video

27/07/2022 Ple municipal juliol 2022 - Dictàmens i precs i preguntes

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 27/07/2022

  27/07/2022

  Ple municipal juliol 2022 - Dictàmens i precs i preguntes

 • Video: 22/07/2022

  22/07/2022

  L'Informatiu - 22-07-2022

 • Video: 21/07/2022

  21/07/2022

  L'Informatiu - 21-07-2022

 • Video: 20/07/2020

  20/07/2020

  L'Informatiu - 20-07-2022

 • Video: 19-07-2022

  19-07-2022

  L'Informatiu - 19-07-2022

 • Video: 18-07-2022

  18-07-2022

  L'Informatiu - 18-07-2022

María Vicente inicia el campionat d'Europa sense pressió

La temporada de l'hospitalenca ha estat marcada per una lesió al quàdriceps

Pessics de Ciència abordarà la crisi climàtica a partir del setembre

Ofereix un cicle d'activitats sobre els desafiaments climàtics i a la crisi energètica

L'Escola de Vida amplia la seva oferta formativa amb nivells més avançats de català i castellà

Els dies 5, 6 i 7 de setembre s'obren les inscripcions per al curs 2022/2023

El juvenil de la Unificación Bellvite, en marxa

El conjunt de Quim Ruiz prepara la nova temporada, enguany a la Lliga Nacional

Les biblioteques obren a la tarda durant l'agost

Tecla Sala i La Bòbila amenitzen la calor amb diferents exposicions

 • La fiscalia demana quatre anys i mig de presó per a Cristian Alcázar i Cris Plaza

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 07. 04. 2022

La fiscalia demana quatre anys i mig de presó per a Cristian Alcázar i Cris Plaza

Els acusa d'estafa i d'un delicte contra la Seguretat Social pel presumpte acomiadament fraudulent de Plaza

La Fiscalia Provincial de Barcelona fa una petició de pena de quatre anys i mig de presó i inhabilitació per al tinent d'alcalde d'Espai Públic, Urbanisme i Sostenibilitat, Cristian Alcázar, i per l'aleshores director tècnic del Consell Esportiu de L'Hospitalet, Cris Plaza. L'acusació conclou que Alcázar va acordar l'acomiadament de Plaza -que mesos més tard va ser nomenat assessor i posteriorment regidor d'Esports, perquè aquest percebés una indemnització de més de 47.000 euros.

En el moment dels fets, Alcázar era regidor d'Esports i, per tant, representant legal del Consell Esportiu. La Fiscalia l'acusa d'estafa -o, alternativament, d'apropiació indeguda, i d'un delicte contra la Seguretat Social. També considera que Plaza va cometre aquests delictes, tot i que no l'assenyala com a autor d'estafa, sinó cooperador necessari. 

L'escrit que la Fiscalia adreça al Jutjat d'Instrucció número 2 de L'Hospitalet assegura que Alcázar i Plaza "van concertar la seva voluntat amb la finalitat de, sota el pretext de posar fi a la relació laboral que unia Plaza amb el Consell Esportiu, permetre que obtingués un indegut benefici econòmic".

Així, l'acusació descriu que Alcázar va remetre una carta de comunicació d'acomiadament amb el fonament legal de causes objectives, degut al descens d'ingressos del Consell que obligaven a amortitzar el lloc de feina de Plaza. En el posterior acord d'acomiadament, es pactava una indemnització de 47.147,62 euros. 

El fiscal assegura que "malgrat allò pactat, la realitat era radicalment oposada a la que descrivien documentalment els acusats, ja que no hi havia causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció que justifiquessin l'acomiadament". En aquest sentit, explica que "ni la situació econòmica del Consell Esportiu era negativa ni era necessari amortitzar el lloc de feina de Cris Plaza, ja que al gener del 2017 Eduard Galí va passar a ocupar un càrrec amb idèntiques competències i sou similar".

L'escrit afegeix que Cris Plaza va remetre una carta d'agraïment a "tots els seus amics i coneguts del Consell", informant-los que "posava punt i apart a la seva vinculació amb l'esport". També assenyala que va celebrar fins a quatre actes de comiat, "dues circumstàncies que semblen compadir-se malament amb una situació d'acomiadament".

Es tracta d'una peça separada del cas de presumpta malversació de fons del Consell Esportiu de L'Hospitalet, que investiga, entre d'altres, a l'alcaldessa Núria Marín.

Amb tot, el fiscal conclou que "tant l'acord de comiat com el pagament de la indemnització es van realitzar a esquenes de l'Ajuntament de L'Hospitalet i, sobretot, dels òrgans de govern del Consell Esportiu".

Reaccions dels grups municipals

En un comunicat de premsa, ERC ha criticat la inacció de Núria Marín i Antoni García, portaveu municipal de la formació independentista ha dit que "la gravetat de les acusacions haurien de comportar la dimissió o destitució immediata i que l'alcaldessa assumeixi responsabilitats. Marín segueix actuant amb passivitat i intenta blanquejar la corrupció i les irregularitats".

García considera "molt greu que el govern del PSC hagi decidit no presentar escrit d'acusació en la peça separada per l'acomiadament irregular i això demostra, una vegada més, que Núria Marín utilitza la institució per defensar els interessos de partit, en comptes de defensar els interessos dels veïns de L'Hospitalet"

Una postura compartida per L'Hospitalet en Comú Podem. La seva portaveu, Ana González, demana "que Cristian Alcázar ha de dimitir o ser cessat per Nuria Marín". També lamenta que l'Ajuntament no presenti acusació formal contra Alcázar i Plaza pel presumpte fals acomiadament, "anteposant els interessos del PSC als dels veïns i veïnes de la ciutat", afegeixen.