L'Informatiu - 27-05-2022 Reproduir video

27-05-2022 L'Informatiu - 27-05-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 27-05-2022

  27-05-2022

  L'Informatiu - 27-05-2022

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Resum Ple municipal maig 2022

 • Video: 26-05-2022

  26-05-2022

  L'Informatiu - 26-05-2022

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Ple municipal maig 2022 - (3) Mocions L'H en Comú Podem, PP i precs i preguntes

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Ple municipal maig 2022 - (2) Mocions ERC i Ciutadans

 • Video: 25-05-2022

  25-05-2022

  Ple municipal maig 2022 - (1) Dictàmens i mocions conjuntes

Els Mossos desmantellen un cultiu intens de marihuana en una nau de L'H

En una operació conjunta amb la Guàrdia Urbana i l'Agència Tributària

Dr. José Manuel Crespo: "El suïcidi és un problema a l'alça els darrers anys"

És membre del servei de Psiquiatria de l'Hospital de Bellvitge i ha parlat a l'Entrevista de TV de L'H

L'Escola La Carpa guanya l'edició d'enguany de La lliga dels Llibres

El centre Sant Josep El Pi ha estat l'altre finalista

Remodelació del Govern municipal

L'alcaldessa Núria Marín Martínez ha signat el decret del nou cartipàs, que entrarà en vigor el dia 1 de juny

La reforma dels quiròfans de l'Hospital General, en la recta final

Segons el conseller Argimon, ja no caldrà que la ciutadania de la zona Nord de L'H hagi d'anar al Broggi

La xarxa d'Escoles Sostenibles celebra la cloenda del curs

Amb un intercanvi d'experiència a través de tallers

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 27. 01. 2022

Projecte per rehabilitar el pont de la Torrassa

El PSC presenta la proposta al Ple arran de la moció d'ERC, L'HECP i PP, amb l'adhesió de Cs

El Govern municipal ja té elaborat un projecte per rehabilitar el pont d’en Jordà que uneix la Torrassa i Santa Eulàlia. Així ho va anunciar davant el Ple en resposta a una moció presentada per l’oposició, que va ser aprovada. 

El tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Cristian Alcázar, va explicar davant el Ple municipal, reunit en sessió telemàtica a causa de la pandèmia, “ja tenim un projecte per rehabilitar el pont d’en Jordà. A la fi del 2020 van encarregar un informe per detectar les deficiències. El pont és segur però hi ha peces metàl·liques que necessiten sanejament i altres que hi falten”.

Responia així a la moció presentada per ERC, L’HECP i PP, amb l’adhesió de Ciutadans, que demanava una reparació urgent de la passera que uneix la Torrassa i Santa Eulàlia, infraestructura cabdal i patrimonial. El PSC hi va votar a favor.

Segons Alcázar, la rehabilitació consistirà en sanejar l’estructura metàl·lica, reforçar les gelosies, la protecció de les baranes, reparar el formigó, substituir malles i xapes i millorar del paviment, el drenatge i l’enllumenat. “El projecte té un cost de 282.000 euros que finançarà l’Ajuntament, els treballs es faran en horari nocturn i en algun moment caldrà aturar el pas de trens, cosa què estem parlant amb Adif”.

La reforma, segons Alcázar, respectarà els elements patrimonials del pont, que és Bé Cultural d’Interès Local.

L’oposició va demanar que l’actuació es faci el més aviat possible. La portaveu d’L’HECP, Ana González, va denunciar “la poca atenció de les administracions sobre el pont que presenta un lamentable estat de deteriorament, com fa temps que denuncia la plataforma Defensem el Castell de Bellvís”.

La regidora d’ERC Lluïsa Carmona va criticar “la falta de protecció d’un bé patrimonial i d’una infraestructura tant important” i la portaveu del PP, Sonia Esplugas, va demanar al govern local que “es posin les piles. Estem demanant una actuació urgent”. En la mateixa línia, el portaveu de Cs, Miguel García, va dir “els preguem que accelerin el projecte, a veure si aviat podem veure el pont restaurat i sense perill”.

L’alcaldessa Núria Marín els va respondre que l’actuació es farà el més ràpid possible, respectant els terminis que marca la contractació i va remarca que “els informes encarregats no diuen que hi hagi perill i que s’hi hagi d’actuar de forma urgent. Però som conscients que el tema s’ha de prioritzar”.

Immersió lingüística

Gran part del debat de la sessió del Ple de gener es va centrar en la immersió lingüística a l’escola arran de les mocions presentades per ERC, a favor, i per Cs i PP, en contra i en defensa del bilingüisme. Cap de les dues es va aprovar però durant el debat els defensors de la immersió van afirmar que “és un model d’èxit” i els detractors que “és classista i vulnera drets fonamentals”.

Un altre tema recurrent durant la sessió, tot i que no hi havia cap punt a l’ordre del dia que en fes referència, va ser la investigació judicial sobre les presumptes irregularitats en la gestió del Consell Esportiu de L’Hospitalet. Tant el portaveu d’ERC, Toni Garcia, com la d’L’HECP, Ana González, i la del PP, Sonia Esplugas, van demanar explicacions sobre les darreres informacions publicades sobre la investigació de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals, i que l’alcaldessa Núria Marín i el tinent d’alcaldia Cristian Alcázar deixin els seus càrrecs.

Altres mocions aprovades

Durant la sessió de gener es va aprovar una moció del PSC en suport de la reforma laboral pactada pel Govern central i els agents socials. ERC i el PP hi van votar en contra, Cs s’hi va abstenir i L’HECP hi va donar suport parcial.

ERC va aconseguir que prosperés la seva moció perquè es reservi un 7% de les places de la plantilla municipal a persones amb discapacitat i, d’aquestes, un 2% per a persones amb discapacitat intel·lectual, com marca la legislació. A més, aquest any es farà convocatòria adaptada a les persones amb discapacitat intel·lectual.

A proposta de Cs es va aprovar una moció per atendre les demandes dels veïns propers als jardins de Francesc Pedra i Lola Peñalver a Collblanc-la Torrassa, i aquesta zona es tancarà durant les nits per evitar els problemes de convivència actuals.

L’HECP va obtenir llum verda a dues de les seves mocions. La primera és per incloure L’Hospitalet al programa VIOPET d’acollida de mascotes de dones víctimes de violència masclista, ja que els animals són sovint objectiu dels maltractadors per fer mal a la dona. La segona demana a l’Ajuntament que elabori un projecte per desplegar unitats locals per millorar la salut mental d’adolescents i joves i insta la Generalitat que doti els professionals dels recursos necessaris per abordar els aspectes relacionats amb la construcció d’una bona salut mental.

Per acabar, es va aprovar parcialment una moció del PP per reconèixer el treball que realitzen els ramaders espanyols i tots els professionals del sector. Els populars també van aconseguir que s’aprovés una proposta per millorar l’ús dels patinets a la ciutat i fer una campanya per al bon ús d’aquest mitjà de transport i donar a conèixer la nova normativa.