Resum Ple municipal novembre Reproduir video

25-11-2021 Resum Ple municipal novembre

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26-11-2021

  26-11-2021

  L'Informatiu - 26-11-2021

 • Video: 25-11-2021

  25-11-2021

  Resum Ple municipal novembre

 • Video: 25-11-2021

  25-11-2021

  L'Informatiu - 25-11-2021

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Ple municipal novembre 2021 (3) - Mocions individuals i precs i preguntes

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Ple municipal novembre 2021 (2) - Comissió permanent Territori i mocions conjuntes

 • Video: 24-11-2021

  24-11-2021

  Ple municipal novembre 2021 (1) - Dictàmens i pressupostos

L'Hospi vol superar a l'Olot i refermar la seva candidatura a l'ascens

Els de Cristian García volen batre al líder i seguir escalant llocs a la classificació

Històries de lluita portades al teatre

Un grup de dones migrades i activistes ofereixen una obra al Joventut amb Plàudite Teatre

Llum verda a la vacuna contra la Covid a infants d'entre 5 i 11 anys

Ferran Moraga-Llop, vicepresident de l'Associació Espanyola de Vacunologia, a l'Entrevista de TV de L'H

Pablo Montesinos, vicesecretari de comunicació del PP, ha visitat l'empresa Total Safe de L'H

Durant la trobada ha parlat de diverses qüestions d'actualitat

El Parc de la Serp s'omple de sabates per reivindicar el dia contra la violència masclista

N'hi havia arreu de 1.113, el nombre de dones assassinades des de l'any 2003

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 23. 11. 2021

ERC insta a elaborar un pla per assolir el 55% de residus reciclats l'any 2025

Mocions al ple municipal de novembre

Els republicans asseguren que cal assolir els objectius que marca la Unió Europea en matèria de reciclatge i evitar sancions econòmiques. També presenten una moció per impulsar una comissió amb participació d'entitats de dones per incorporar la perspectiva de gènere als pressupostos municipals. I reclamen al Ple instar a l'Estat a crear un fons de compensació per pal·liar la disminució d'ingressos municipals a causa del nou sistema de la plusvàlua.

Esquerra Republicana reclama a l’Ajuntament un pla perquè L’Hospitalet assoleixi el 55% de reciclatge l’any 2025. Actualment la ciutat té una taxa de reciclatge del 26%, xifra que està lluny del 46% de la mitjana a tot Catalunya, o del 50% que era l’objectiu marcat per la Unió Europea per l’any 2020.

Antoni Garcia, portaveu del grup municipal, titlla de "nefastes" les polítiques de gestió de ls residus portades a terme els darrers anys. Indica que calen més campanyes de sensibilització, d'educació i més polítiques públiques per fomentar el reciclatge, així com "estudiar el sistema de recollida de residus porta a porta en alguns barris". Si no augmenta la recollida selectiva pot encarir-se  la gestió. A més, Garcia afirma que l'Ajuntament haurà de fer front a sancions econòmiques de la Unió Europea per no haver assolit els objectius marcats.

Fons per compensar la pèrdua d'ingressos de la plusvàlua

El grup municipal també presentarà una moció per demanar que el Ple reclami a l’Estat un fons extraordinari per compensar la pèrdua d’ingressos de la reforma de la plusvàlua. Amb el nou sistema de càlcul del tribut, s’estima que l’Ajuntament ingressi dos milions d’euros menys que altres anys. Els republicans destaquen que aquest tribut és clau en el model de finançament local i que cal cobrir els ingresso perduts a causa de la sentència del Tribunal Constitucional que va invalidar el tribut.
 
Pressupostos amb perspeciva de gènere
 
Esquerra Republicana també vol impulsar una comissió amb la participació d'entitats de dones i organitzacions socials i sindicals per incorporar la perspectiva de gènere als pressupostos municipals i que esdevinguin una eina per fomentar l'apoderament de les dones. 
 
Taula de Joventut
 
Per la seva banda, les Joventuts d’Esquerra Republicana demanen la creació de la Taula de Joventut de l’Hospitalet. Proposen aprofitar les taules sectorials del Consell de Ciutat per construir espais de trobada i de representació juvenil on es puguin tractar els temes d’interès pels joves de la ciutat.
 
En Xavi Mombiela, regidor del Jovent Republicà, ha expressat que la Taula de la Joventut servirà també “per fer un Ajuntament més participatiu, actiu, obert i relacionat amb el jovent, possibilitant alhora la visibilització de les accions i programes que es desenvolupen a l’Hospitalet”. Gisela Aparicio, portaveu local, indica que pot “incorporar els models associatius de la ciutat i les inquietuds de les persones joves, per tal que puguin fer arribar a l’Ajuntament les demandes i opinions”.