Resum Ple municipal juliol 2021 Reproduir video

28-07-2021 Resum Ple municipal juliol 2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-09-2021

  23-09-2021

  L'Informatiu - 23-09-2021

 • Video: 22-09-2021

  22-09-2021

  L'Informatiu - 22-09-2021

 • Video: 21-09-2021

  21-09-2021

  L'Informatiu - 21-09-2021

 • Video: 20-09-2021

  20-09-2021

  L'Informatiu - 20-09-2021

 • Video: 17-09-2021

  17-09-2021

  L'Informatiu - 17-09-2021

 • Video: 16-09-2021

  16-09-2021

  L'Informatiu - 16-09-2021

Inspeccions policials conjuntes detecten irregularitats administratives i sanitàries

A sis establiments de la ciutat amb infraccions d'estrangeria i manca de permisos d'activitat

Detingut el conductor d'un patinet que va intentar apunyalar a un agent dels Mossos d'Esquadra

També va intentar agredir els agents amb dos gossos després que li requisessin el vehicle

S'impulsa la Declaració Mundial per la Recerca en Càncer

Entitats, institucions i líders de diferents àmbits s'hi han implicat

Treball i sacrifici. La recepta del Can Pi per a la nova temporada

Els quadribarrats competeixen a la 3a Catalana

L'Atlètic Club Hospitalense somia amb fites importants

El conjunt del barri del Centre s'ha estrenat amb un empat fora de casa

El Fòrum de les Cultures mostra les variades tradicions populars presents a L'H

Setena edició, entre el 25 de setembre i el 3 d'octubre

 • Núria Marín:

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 21. 07. 2021

Núria Marín: "Donem tot el suport al Govern però salut i seguretat són competències seves"

Entrevista a l'alcaldessa al Diari de L'H

L’alcaldessa Núria Marín arriba a l’equador del mandat municipal més complex amb la pandèmia, la reformulació del PDU Granvia i el cas Consell Esportiu. Tot i això és optimista. Demana que la Generalitat entomi les seves competències en salut i seguretat, impulsa nous projectes com L’H 6.0 i confia que el seu cas al Consell Esportiu s’arxivarà aviat. 

Per a Marín, el projecte per impulsar la digitalització de L’Hospitalet i de la seva ciutadania és fonamental per avançar. “Tots ens hem compromès per sortir d’aquesta crisi i la digitalització de la ciutadania és fonamental per al present i el futur. Per tenir igualtat d’oportunitats s’ha de reduït a zero la bretxa digital”, afirma

Davant les preocupants dades de la pandèmia a L’Hospitalet i a tot Catalunya demana prudència a la ciutadania i que segueixi respectant la distància i la neteja de mans, i portant la mascareta mentre que avança la vacunació.

Més complicat és poder evitar les concentracions de persones en zones que no es poden tancar, com ha demanat la Generalitat als municipis. Sobre això diu que “en conversa amb el conseller de Salut Josep Maria Argimon l’he reiterat el suport de l’Ajuntament i de la Diputació [Marín també és presidenta de l’ens provincial] però també que les competències en salut i seguretat ciutadania són de la Generalitat”.

Sobre l’increment de queixes per incivisme i brutícia a l’espai públic, l’alcaldessa reconeix que la pandèmia “ha fet incrementar l’ús dels habitatges i de l’espai públic, i això ha provocat un clima més tensionat” i demana que la ciutadania col·labori amb les administracions per eradicar els mals usos de la ciutat.

I davant la reformulació del PDU Granvia-Llobregat, després de dues sentències contràries al projecte aprovat, Marín diu que no hi està d’acord amb la decisió dels tribunals i per això tant l’Ajuntament com la Generalitat hi ha presentat recurs. Tot i això, explica que “estem mantenint converses amb forces polítiques i entitats per aconseguir sumar més suports. Crec que és el projecte més important que s’executarà a la ciutat en anys”.

Núria Marín afirma que en diverses trobades en diferents actes li ha recordat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, la necessitat de reprendre la comissió bilateral Ajuntament-Generalitat per tractar els temes que hi ha pendents a la ciutat, com la millora dels centres educatius del pla d’urgència dels 70, el nou Hospital General i els CAP pendents.

Sobre el cas Consell Esportiu, que investiga més de 20 persones –entre elles Marín–per presumptes irregularitats comptables en aquest organisme, l’alcaldessa està “esperant l’arxiu de la meva causa i confio que sigui aviat”. Afirma que no creu que la ciutat en surti perjudicada però que l’Ajuntament s’ha personat en la causa perquè “en cas que ho sigui, si exercim l’acusació popular podrem actuar-hi”.