Ple Municipal de Maig 2021 (Resum) Reproduir video

27-05-2021 Ple Municipal de Maig 2021 (Resum)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 09-06-2021

  09-06-2021

  L'Informatiu - 09-06-2021

 • Video: 27-05-2021

  27-05-2021

  Ple Municipal de Maig 2021 (Resum)

 • Video: 26-05-2021

  26-05-2021

  Ple Municipal Maig 2021 (3) - Mocions Esquerra, Ciutadans, L'H En Comú Podem i PP

 • Video: 26-05-2021

  26-05-2021

  Ple Municipal Maig 2021 (2) - Mocions conjuntes i PSC

 • Video: 26-05-2021

  26-05-2021

  Ple Municipal Maig 2021 (1) - Dictàmens

 • Video: 14-05-2021

  14-05-2021

  L'Informatiu - 14-05-2021

El FC Barcelona, campió del 42è torneig júnior "Ciutat de L'Hospitalet"

Els blaugranes es van imposar a la final al Joventut de Badalona (74-66)

L'1 de juliol s'acaba el termini per demanar les Beques de Planeta Formació i Universitats

Amb un pressupost de més d'un milió d'euros per a la realització d'estudis homologats no obligatoris

"Seure o no seure" de Fina Balp arriba a l'espai Subsòl

L'exposició aplega una vintena de cadires

L'Hospitalet reforça el servei municipal de neteja viària

Coincidint amb els mesos d'estiu i de més ús de l'espai públic

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 26. 05. 2021

L'Ajuntament negociarà amb les companyies retirar el cablejat aeri de les façanes

Mocions del Ple municipal de maig

A proposta d’ERC, l’Ajuntament negociarà amb les companyies de serveis la retirada del cablejat aeri d’electricitat i telecomunicacions de les façanes de la ciutat, segons ha aprovat el Ple municipal. Durant la sessió, els regidors també han donat llum verda a la moció de Cs per donar suport a l’oci nocturn i preparar el retorn a l’activitat.

La moció d’ERC per suprimir el cablejat aeri de les façanes de la ciutat i, especialment, dels edificis patrimonials, ha rebut el suport parcial del Ple municipal per posar-se en marxa. Segons el text aprovat, el govern municipal impulsarà un pla i conveniarà amb les companyies elèctriques i de telecomunicacions el soterrament del cablejat i farà un calendari de les actuacions, prioritzant les zones més conflictives.

El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, ha recordat que “una part d’aquest cablejat està en desús i altra està en mal estat. Les empreses instal·len sense control i la situació ja és insostenible. Hem de poder solucionar-ho”.

La moció demanava també que se sancionés les companyies que posin obstacles a l’eliminació del cablejat però el tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Cristian Alcázar, ha explicar que el marc legal actual no ho permet. “Fins ara, hem anat treballant en les noves construccions i consensuant amb les companyies la retirada progressiva. Per llei no han de fer-ho si han de garantir el dret al subministrament, i llavors ho hauria de pagar l’Ajuntament o els veïns”.

La sessió de maig també ha aprovat la moció de Ciutadans per donar suport a l’oci nocturn en el procés de reobertura davant la millora dels indicadors de la pandèmia, i demanar ajuts econòmics per als locals. “És un dels sectors més afectats” ha dit el portaveu Miguel Garcia, “Si s’obrís l’oci nocturn de forma regulada evitaríem les botellades sense cap control al carrer i reflotaria un sector econòmic greument tocat”.

Altres mocions aprovades

El Ple municipal ha donat llum verda a la moció conjunta de PSC, ERC i LHECP sobre els drets laborals i l’ocupació, presentada pels sindicats UGT i CCOO. El text demana al Govern central que els fons europeus impulsin polítiques actives d’ocupació, que la Generalitat tingui en compte el món local en les polítiques a les quals destini aquests fons, seguir potenciant el bio-clúster sanitari de Bellvitge i la formació en aquest sector, i consolidar el teixit productiu local amb programes de reindustrialització.

El PSC ha vist prosperar la seva moció per condemnar la violència a Colòmbia i ha recordat que hi ha més de 3.500 hospitalencs originaris d’aquell país, mentre que L’HECP ha aconseguit que L’Hospitalet se sumi a la petició de la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions i la Marea Pensionista perquè es faci una auditoria de la Seguretat Social i es comprovi a què s’han destinat recursos de la caixa única de pensions fora de l’àmbit de la seva competència.

Per acabar, el PP ha aconseguit suports per aprovar una moció que demana que es faci un nou parc de bombers a la zona sud de la ciutat i que es doti del personal, material i infraestructures necessàries aquest servei, i perquè es presenti als grups municipals, la síndica de L’Hospitalet i els principals actors socials i econòmics de la ciutat la nova cúpula de la Guàrdia Urbana i el seu pla de treball.