Ple Municipal abril 2021 (resum) Reproduir video

29-04-2021 Ple Municipal abril 2021 (resum)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 14-05-2021

  14-05-2021

  L'Informatiu - 14-05-2021

 • Video: 29-04-2021

  29-04-2021

  Ple Municipal abril 2021 (resum)

 • Video: 28-04-2021

  28-04-2021

  Ple Municipal Abril (4) - Mocions Cs, L'H En Comú Podem i PP

 • Video: 28-04-2021

  28-04-2021

  Ple Municipal Abril (3) - Mocions conjuntes, PSC i ERC

 • Video: 28-04-2021

  28-04-2021

  Ple Municipal Abril (2) - Dictàmens

 • Video: 28-04-2021

  28-04-2021

  Ple Municipal Abril (1) - Informe de la Síndica de Greuges

L'empresa d'autobusos Grup Julià, amb seu a L'Hospitalet, corresponsable del bus turístic a Londres

Competirà per un mercat amb més de dos milions i mig de possibles usuaris

El web de l'Ajuntament de L'Hospitalet obté el Segell Infoparticip@

Com a reconeixement de qualitat i transparència

La Guàrdia Urbana i els Mossos aixequen 48 actes de sanció per incompliments anti-Covid

Amb un desallotjament i intervencions als barris de Santa Eulàlia i Pubilla Cases

Els Mossos d'Esquadra recuperen a L'H més de 300 aparells electrònics sostrets arreu del territori

Els integrants d'un grup criminal es dedicaven a rebre els objectes per a enviar-los a l'estranger

Milloren les dades Covid a L'Hospitalet

Els contagis setmanals baixen a nivells del mes de juliol

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 12. 04. 2021

Jaume Graells: "No estem donant respostes a la ciutadania. Cal assumir responsabilitats polítiques"

El regidor del PSC a l'espai de l'entrevista de l'Informatiu

Després de les compareixences judicials en relació al cas del Consell Esportiu de L'Hospitalet de la setmana passada, aquest dilluns el regidor del PSC, que va denunciar les presumptes irregularitats comptables encara sota investigació, Jaume Graells, ha participat a l’espai de l’entrevista de l’Informatiu.

El jutjat d’instrucció número 2 de L’Hospitalet va ser l’escenari per on van passar els diferents implicats en el conegut com a Cas del Consell Esportiu. De tot aquest procediment judicial, Jaume Graells, qui va ser tinent d’alcalde d’Educació, Esports i Joventut, i també de la comissió directiva del Consell Esportiu, n’espera “que la justícia faci el seu paper i determini les responsabilitats de ccadascú.

En aquest sentit, i pel que fa a l’actuació de l’alcaldessa Núria Marín, Graells reitera que “quan hi ha sospites tan serioses i tan provades, el més lògic és que, si s’encarrega una auditoria, s’aparti als responsables”.

Aquest cap de setmana, Crònica Global ha filtrat que en la declaració de Jaume Graells del passat dimecres havia reconegut que havia tret un ordinador amb la informació comptable del Consell. El regidor socialista afirma que “aquest ordinador no té cap importància perquè a la denuncia no està presentat ni com a prova, ni el vaig obrir. Quan jo faig la denúncia em remeto a la documentació aportada a l’auditoria". Per Graells, "les irregularitats són políticament inadmissibles” i aAfegei que “cal explicar per què va dimitir com a regidor d’Esports, Cris Plaza, i per què Àlex Porqueras no li va fer el relleu, ja que és públic que aquest últim havia cobrat 3.000 € en negre del mateix consell. Que un tinent d’alcalde -continua- signi actes falses d’assemblees que no s’han celebrat amb pressupostos més elevats del que s’aprovava no es pot permetre. Per tant, la ciutadania es mereix explicacions".

Jaume Graells s’ha referit durant l’entrevista als detonants que el van alertar d’aquestes presumptes irregularitats al Consell. “Quan vaig tenir accés als documents, no a dades subjectives, veig actes amb pressupostos d’assemblees que no es van celebrar de 400.000 i 500.000 €, superiors als que s’aprovaven a les assemblees reals”. Afegeix que també detecta “una caixa interna amb centenars de moviments de pagaments irregulars sobre qüestions alienes al Consell".

Finalment, Graells parla “d’una indemnització de 47.000€ a Cris Plaza, quan tothom sabia que ell havia marxat del Consell voluntàriament. Són tot un seguit de qüestions demostrades que no cal ser un expert per a detectar-les”.

Pel que fa al seu futur dins de la política municipal i del consistori. Graells assegura que “seguirà a la política durant aquest dos anys que queden de mandat però no per lleialtat al partit, perquè no hi tinc cap confiança".